REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

RATC se transformă în CT BUS SA! Primarul Constanţei: ‘Intenţionez ca toată flota RATC să fie înlocuită!’

RATC se transformă în CT BUS SA! Primarul Constanţei: ‘Intenţionez ca toată flota RATC să fie înlocuită!’

Replica API 1 noiembrie 2018 | 00:00 392

RATC își schimbă denumirea şi statutul! Consilierii locali au votat, miercuri, 31 octombrie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea reorganizarea Regiei Autonome de Transport în Comun, prin transformare în societate pe acțiuni cu denumirea de „CT BUS SA”. Unul din subiectele atinse a vizat componența consiliului de administrație al RATC.

„Actualii membri ai RATC au mandat pe patru ani, în urma unei proceduri de selecție. Dacă vreți, organizăm o altă procedură de selecție și ne trezim cu patru procese”, a afirmat primarul Decebal Făgădău, ca răspuns la reacția consilierilor locali ce s-au arătat nemulțumiți de componența CA. Este vorba despre: președinte CA – Gheorghe Ungureanu, și membrii: Bogdan Niță, Cristian Dumitru Fuior, Aristide Cătălin Dumitrache.

Referitor la RATC, primarul Decebal Făgădău a afirmat: „Intenționez ca, în acest mandat, toată flota RATC să fie înlocuită. Avem străzi înguste, trebuie să ne gândim cu ce tip de flotă vom opera. Este un subiect serios, vă rog aplecați-vă asupra fondului transformării regiei”, a transmis Făgădău, în timp ședinței, consilierilor. Subiectul a fost detaliat de primar după eveniment.

"Am plecat pe acest drum pentru că sunt convins că toți oamenii vor susține acest proiect de transformare a Regiei într-o societate puternică, sănătoasă, cu care se ne mândrim. Mi-am propus, în acest mandat, să fac tot ceea ce ține de mine, și nu doar să înlocuiesc actuala flotă, și și să adaug flotă. Ne adresăm și turiștilor, și tinerilor care vin în orașul nostru.

Trebuie sa ne urbanizăm, să trăim într-un oraș, iar ubanizarea presupune să folosim cât mai mult mijloacele de transport in comun, alternative, și mai puțin transportul individual. Știu că este o schimbare grea de mentalitate într-o Românie în acre,a cum 30 de ani, așteptai o viață să-ți iei o mașină. Dar trebuie să înțelegem că facem asta pentru viitorul copiilor noștri”, a explicat primarul.

Decebal Făgădău a anunțat că, până la sfârșitul anului, constănțenii se pot bucura de primele 20 de autobuze noi achiziționate, din cele 104. ”Avem un acord, urmat de un contract pentru 104 autobuze. Până la sfarșitul anului vom avea primele 20 dintre ele. Îi las pe constănțeni să aprecieze cum arată autobuzele"a spus Făgădău, la finalul ședinței de consiliu”, a spus primarul.

Trebuie precizat faptul că, în cadrul ședinței, consilierii au votat și a probarare partiipării UAT Constanța la programul ”Îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând vehicule mai puțin poluate în tarnsportul public local de persoane”. Concret, ce înseamnă acest program pentru Constanța și pentru flota verde? ”

Înseamnă includerea într-un program național finanțat de fonduri de medii. În funcție de răspunsul primit, venim cu propuneri de mărire a florei verzi. Avem autobuze Euro 2, Euro 3. Vom avea, astfel, o flota cu următoarea compozitie: autobuze diesel Euro 6.

Am aplicat într-un proiect cu 41 autobuze, în funcție de acceptarea municipiului în acest program, vom suplimenta flota. Evident, mă aștept la crititici, la o mulțime de "specialiști" care să ne spună ce avem de făcut. Sunt convins ca aceste lucruri vor fi apreciate, pe măsură ce vor fi schimbate. Veți vedea în toate autobuzele noi mesaje in care vom mulțumi tuturor celor care au ales transportul in comun.

Veți vedea standarde de curățenie. Vom lucra cu arhitecți pentru construirea unor modele de stații noi”, a mai spus primarul. Consilierii locali PNL, îns chimb, n-au fost de acord cu acest program, motivând că nu pot vota ”un titlu, ei vor să voteze o hotărâre”. Proiectul privind reorganizarea RATC a fost votat cu aceeași componență a consiliului de administrație.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care este edilul celui mai degradat oras cu pretentii din Romania.deja ne sufocam intre betoane gunoaie si tigani.ZERO BARAT
0
0
in cluj au bagat autobuze mercedes si isi fac metrou noi tot cu spaga de la turci .vom plati autobuzele luate de mazare inca 20 de ani dupa ce ele nu vor mai exista fizic
2
0
Bune mai erau tramvaiele...
4
0
Te rugam frumos lasa-le dracu asa cum sunt. Mai ai in an si putin pana la campanie si oricum nu te mai votam. Lasa-le dracu, ca am vazut cu cata pricepere le faci tu. Lasa-le ca poate le face cum trebuie vreunul mai acatarii care-o veni dupa tine. Te rugam, ia-ti si tu o vacanta. Te subventionam, jur, numai nu mai face nimic. Ai facut destul, de deja nu mai pot de bine.
5
0
Gata a furat si pe rtc asa se fura in tara de dp89 usor usor spre privat parcu e vandut spaga la permise merge blocuri peste tot
1
0
Pune dracu taxarea pe la sofer,ca in alte tari si pensionarilor da-le liber dupa ora 9,cand a ajuns lumea la munca si dupa ora 17, nu ai loc de ei,ca nu au somn.Asa se face in Bucuresti.Toti tiganii stau jos si nimeni nu ii controleaza,ba te si scuipa daca le zici ceva.Daca nu platesc,de ce au voie sa intre in autobuz?ajunge cu mocangeala pentru votantii tai, Fagadau
17
0
Dar cosciugele de la GMS ce ganduri aveti cu ele ca au inceput sa se inmulteasca circuland in oras fara documente de transport facand legea pe marile bulevarde oare cine ii protejeaza pe clanul BABINCIUC si locotenenti lui ....??? Stie d-nl primar Fagadau?
12
0
Se schimba denumirea si statutul, cum te poti trezi cu procese din moment ce societatea initiala nu mai este ??? Vrei sa i pastrezi, asta e
7
0
Veta n-a murit Veta se transforma .
7
0
flota sa fie de microbuze. Sunt mai rapide si se pot strecura pe toate stradutele. Deasemenea in loc de 1 autobuz se pot luar 3 microbuze. se scurteaza timpii de parcurs si de asteptare in statie. introduceti sistemul de oprire in statii la cerere cu buton, GPS pe fiecare masina, aplicatie telefon care sa arate timpii de asteptare... se pot face multe
7
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272