REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL

Război între Cîţu şi Orban pe şefia PNL

Replica API 25 mai 2021 | 23:52 1252

În tot acest timp în care Executivul ar trebui să se ocupe de planul prin care să le luăm banii europenilor, liderii PNL se bat pe puterea din partid. Antena 3 a aflat, în exclusivitate, care sunt scenariile pe care le iau în calcul liderii din partid, greii, cei care fac jocurile până la urmă.

Se intensifică războiul în PNL, iar Ludovic Orban şi Florin Cîţu, aflaţi deja în campanie electorală, şi-au aruncat primele săgeţi, scrie antena3.ro

În timp ce liderul PNL spune că este cel mai bun candidat al partidului și al țării, Emil Boc şi-a declarat susţinerea pentru premier la șefia partidului.

Orban, tur de forţă în filiale

Duel este şi pe stabilirea datei la care va avea loc congresul liberalilor.

În timp ce Florin Cîţu se foloseşte de campania de vaccinare, de succesul căreia depind şi măsurile de relaxare şi, deci, şi capitalul său de imagine în partid, Orban continuă cu turul de forţă prin filialele din ţară.

Orban şi Cîțu şi-au aruncat reciproc săgeţi, preşedintele PNL a spus că el este cel mai bun cunoscător al partidului şi al ţării, iar premierul a declarat că e onorat că-l susţine Emil Boc pentru şefia partidului.

Surse: Orban vrea congres pe 15 septembrie, Cîţu cât mai târziu

Urmează prima confruntare între cei doi, mai exact data congresului. Cîțu ar dori ca acesta să fie cât mai târziu, ca să-şi mai întărească imaginea, însă Orban ar vrea pe 15 septembrie, potrivit unor surse politice.

Miza sunt de fapt alegerile din filiale pe care Orban le vrea în august.

Cine îl susţine pe Orban

Un număr de 18 organizaţii şi-au exprimat public susţinerea pentru Ludovic Orban. Printre ele: Bucureşti, Hunedoara, Caraș-Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sector 1, Sector 2, sector 4, Sector 6.

La cele 18 filiale se mai adaugă filiale cu şefi interimari, unde lucrurile se pot schimba. Printre ele: Dâmboviţa, Slobozia, Ialomiţa sau Brăila.

Deşi Orban stă bine pe hârtie, sunt foarte mulţi lideri puternici care îl contestă. Primul este Emil Boc, cel care i-a anunţat indirect candidatura lui Cîțu.

Cine îl susţine pe Cîţu

Sunt în total alte 11 organizaţii care se poziţionează împotriva lui Orban: Cluj, Bihor, Sibiu, Sălaj, Arad, Alba, Suceava, Giurgiu, Gorj, Timiș și Constanța, acestea îi sunt favorabile lui Cîţu.

Important este şi semnalul preşedintelui Klaus Iohannis.

Şeful statului pare că îl susţine pe Cîțu, apare alături de el în acţiuni, pe de altă parte, pe Orban nu l-a mai chemat la şedinţe la Palatul Cotroceni.

Document exclusiv. Jocurile pe care le fac baronii pentru şefia PNL

Iar miza este, de fapt, funcţia de preşedinte al României. Deşi mai e mult până la alegerile prezidenţiale, liberalii se bat de fapt pe această funcţie.

Antena 3 a aflat, în exclusivitate, care sunt scenariile pe care le iau în calcul liderii din partid, greii, cei care fac jocurile până la urmă.

Deşi favoriţii sunt Cîţu şi Orban, unii şefi de filiale sunt nemulţimiţi de ambii, aşa că se caută strategia câştigătoare.

Scenariul 1

Ludovic Orban, preşedinte plin

Echipă BEx alcătuită din fideli

Ludovic Orban, candidat la prezidenţiale

Scenariul 2

Ludovic Orban, preşedinte cu atribuţii restrânse

Echipă BEx alcătuită şi din contestatari

Candidatul la Prezidenţiale, decis în partid

Scenariul 3

Florin Cîţu, preşedinte de formă

Emil Boc sau alt lider, preşedinte executiv

Candidatul la Prezidenţiale, decis de partid

Scenariul 4

Preşedinte cu atribuţii organizatorice, fără să candideze la late funcţii în stat

Candidatul la Prezindenţiale, decis de partid

Dan Motreanu-preşedintele PNL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de prea bine...al treilea va castiga, PSD.E timpul re-schimbarii nationale...
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108