REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

RĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei

RĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei

Replica API 27 iulie 2018 | 01:23 686

Răsturnare de situaţie?

Răsturnare de situaţie?

Dosarul Taberei de copii de la Năvodari este departe de a se fi încheiat. Nicolae Matei, fostul primar al Năvodariului, trimis judecată pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu terenurile taberei (detalii AICI), a formulat, la rândul său, plângeri penale împotriva Sind România (societate care reuneşte cele 4 mari centrale sindicale din România). Surpriza este una de proporţii! Una din concluziile procurorilor este aceea că Sind România nu ar fi proprietara terenurilor din tabără, ele fiind transferate “verbal” sau prin intermediul unor documente decise/ semnate de sindicalişti fără a exista însă o bază legală în acest sens. Totul se întinde însă pe o perioadă lungă de timp (începând din anii de după Revoluţie), prin urmare a intervenit prescripţia ori, în cazul anumitor persoane, decesul.

Nume grele au fost audiate în acest dosar constituit ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei: fostul premier Victor Ciorbea (în prezent Avocat al Poporului), Miron Mitrea (fost ministru şi fost parlamentar), liderii sindicali Bogdan Hossu, Dragoş Frumosu etc. Aşa cum precizam mai sus, a intervenit prescripţia sau decesul în cazul unor persoane, însă, conform surselor judiciare, s-a dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor pentru verificarea existenţei elementelor constitutive ale infracţiunilor de constituire grup infracţional, spălare de bani, înşelăciune ş.a. Atenţie! – toate aceste suspiciuni nu îl vizează pe Matei, ci pe cei care au perpetuat ideea că terenurile din tabără ar aparţine sindicatelor, mai exact unei societăţi înfiinţate de sindicate.

De cealaltă parte, amintim că Matei a fost trimis în judecată, de data aceasta de procurorii DNA, pentru aceste terenuri. Alături de el, în calitate de inculpați apar și Neculai Dima, dar și Ștefan Ciocănel, pe când părți civile s-au constituit SC Sind România SRL și Ministerul Finanţelor Publice, iar parte vătămată: Consiliul Local Năvodari. În cauză este vorba despre un teren situat în zona Taberei de Copii Năvodari, care ar fi ajuns în proprietatea unei societăți, pe nedrept, sub semnătură fostului primar.

Aşadar, povestea este complicată, cu plângeri penale şi dosare şi de o parte, şi de cealaltă – Sind împotriva lui Matei şi Matei împotriva Sind.

Ca dovadă că războiul pe terenurile taberei este departe de a se fi încheiat şi că probabil vor urma şi alte plângeri penale, adăugăm că Sind România SRL a informat Ministerul Educaţiei asupra faptului că va sista desfăşurarea de activităţi în Tabăra Năvodari, începând de azi, 27 iulie 2017. Motivul: întreruperea curentului electric, dar nu numai, Sind România acuzând că Nicolae Matei se află în spatele „sabotajului”, prin intermediul societăţii Tabăra Năvodari SA.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

foto: gazetadenavodari.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bARONII SINDICALI ACELEAS FETE DE ursi SECURISTE DE 30 DE ANI VICTOR CIORDEA ARE FATA IN AMERICA MULTI , MULTI MILIONARA , BOGDAN IULIU HOTU A INBOGARIT TOATE NEAMURILE , DUMITRU COSTIN A INBOGATIT TOT NEAMUL SAU TIGANESC , AMARATUL DE BACIU IACOB TARAN COCLIT
0
0
Sindicatele si-au insusit patrimoniul ugsr prin niste acte false in anii 90. Daca primaria nu-i executa in 2012 tabara deja era impartita intre baronii sindicali exact cum se intampla la Amara Voineasa Eforie. Vor raspunde penal.
2
0
Arabii sunt in spatele actiunii lor. Sindicatele ar trebuii sa se ocupe de munca sindicala sa le apere interesele muncitorulor care platesc cotizatii nu sa infiinteze srl -uri din are sa obtina profituri imense.
2
0
Sindicatele nu au nici o carciuma sau o cabana administrata de ei care sa arate bine si sa vina turistii inafara de pensionarii ce primesc bilete de tratament gratis de la stat!
2
0
Ce sa caute Tabara de copii la Baronii sindicali sau la Arabi ? Copii nu pot fi membri de sindicat si nici nu vrem sa umplem orasul de arabitoi slinosi sau refugiati ! Primaria trebuie sa lupte sa ramana actionar in Tabara de copii !
4
0
Matei a fost cel mai bun primar. Sper ca o sa poata candida din nou pt ca sigur il vom vota.
5
4
mai simplu e sa ii bage pe toti la puscarie pe minim 10ani si confiscata averea, si sa lase tabara sa functioneze cum a functionat cand a fost facuta... satrele astea de infractori legali conduc tara, poate se face dreptate odata si intra toti care au furat tara asta la puscarie!!
4
2
trebuia sa mi le dati mie sa le administrez.
1
5
in spatele acestui scandal este Mohamad Murad care a pus el ochii pe Tabara de copii , arabilor nu le ajunge ! Primaria Navodari a pierdut procesul cu SRL -ul sindicatelor prntru Sind Romania la implicarea lui Mahamad Murad _ Maricel Pacuraru de la Galati actionarul de la Realitatea Tv . Judecatorii au fost cumparati
6
3
Nu matei este singurul vinovat, ci si consilierii locali de la acea vreme...au semnat toti la comanda. Mai ales dna Mara, vicep...era presedinta de sedinta si foarte vehementa sa obtina voturile cl.
3
4
Matei vezi ca se aude zarnaitul catuselor.
5
5
Acest GUNOI infractor care a acumulat averi prin matrapazlacuri si care in nemernicia si tupeul lui a incercat sa mituiasca cu un teren pe insususi Seful Politiei , acest MATEI cica are tupeul sa se laude ca daca se da Amnistie si scapa astfel de zecile de dosare penale , dupa un stagiu de stat la puscarie , vrea ordinarul sa candideze iar la Primarie , sustinut de majoritatea consilierilor locali actuali ... cateii lui in frunte cu Moruzi semianalfabetul !
11
4
Cel mai nociv lucru de dupa 89 , sindicatele. Cei mai parsivi oameni au fost liderii de sindicate. Toti mergeau la doua capete. Au fost slugile celor de la putere. Cu primisiunea ca vor aduce voturi au avut o gramada de beneficii. Oamenilor din sindicat le promiteau ca au grija de ei si pe partea cealalta negociau voturile. Un exemplu, Dede Perodin. Alt exemplu, Victor Ciorbea. Si exemplele pot continua. Asadar....
14
2
Poate nu stergeti si acest comentariu. Matei acest "bisnitar" de la fosta fabrica de superfosfati a ajuns primar si a distrus Navodariul Ce va facut ? pomeni electorale la o populatie saracita si care lucreaza in starinatate sa aiba ce sa dea sa maninca la copii. Matei l-a copiat pe alt neisparavit 'mazarea" de ferentari. Tabara de copii s-a distrus de Matei, toata plaja din Mamaia Sat pina la Tabara de copii s-a distrus sunt numai blocuri unul in altul rezulta poluarea Marii Negre. Nu il puteti compara pe Miron Mitrea care are demnitate cu golani de la sindicat.
11
5
Nicusor Matei este fata mare, nu a furat nimic....doar62 de hectare de teren ce tot aveti cu el...
9
5
Matei a furat tot ...un caracer infect un parvenit
11
7
Razboiul e terenurile !? 2017 !? Hmmm ...!?
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367