REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

RĂZBOIUL șoferilor din Constanța: Montați piloni, dar NU AVEM locuri de PARCARE!

RĂZBOIUL șoferilor din Constanța: Montați piloni, dar NU AVEM locuri de PARCARE!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 689

Că anumiți șoferi se încadrează perfect în categoria “Parchez ca un bou” este cât se poate de adevărat. Că, de multe ori, posesorii de mașini obturează vizibilitatea în zona trecerilor de pietoni sau că blochează anumite căi de acces – este la fel de adevărat! Însă, există și categoria celor care vor să respecte legea, numai că, în anumite situații, este imposibil. Pentru că nu există locuri de parcare. Iar acum, mulți dintre conducătorii auto s-au declarat nemulțumiți de montarea pilonilor. De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei spun că intenţia este de a reda trotuarele pietonilor.

Autorităţile locale au găsit soluţia pentru ca şoferii să nu mai parcheze alandala: au împânzit oraşul cu piloni, amplasaţi pe marginea trotuarelor. Însă, acest lucru a stârnit revoltă în rândul conducătorilor auto, declarându-se nemulţumiţi de faptul că, efectiv, nu mai au unde să-şi parcheze autovehiculele. Aceştia spun că nu ar avea nimic împotriva respectivilor piloni, dacă autorităţile ar fi amenajat mai multe locuri de parcare, acestea din prezent neputând să facă faţă numărului mare de vehicule din municipiul Constanţa. Unul dintre șoferii supărați a precizat că găsirea unui loc de parcare în urbea de la malul mării este un adevărat maraton, o încercare pentru nervi, iar rezultatul ar putea fi o amendă. ”După ce că nu avem destule locuri de parcare amenajate, acum, autorităţile ne-au luat şi posibilitatea de a ne parca maşinile pe trotuar. Dacă le lăsăm pe marginea drumului ne luăm amendă, pe trotuar nu le mai putem parca, iar locurile special amenajate sunt puţine în comparaţie cu numărul mare de autoturisme, întrucât maşina a devenit o necesitate, în ziua de azi” a precizat, pentru Replica, un şofer. “Ca să poți să iei astfel de decizii, oferă alternative. E ca și cum mi-ai tăiat o mână și apoi mă amendezi că nu am o mână”, a spus un alt conducător auto. La polul opus se află pietonii, care spun că amplasarea pilonilor pe marginea trotuarelor este binevenită. Aceştia precizează că de multe ori nu au loc să treacă din cauza autovehiculelor parcate neregulamentar. Pietonii acuză faptul că din cauza şoferilor, care îşi parchează autoturismele pe trotuar, sunt nevoiţi să circule pe stradă, printre maşini, riscându-şi astfel viaţa.”Sunt străzi unde trotuarele sunt împânzite de maşini, şi practic nu ai loc să treci. Nu de puţine ori am ieşit cu copilul la plimbare, în căruţ, şi nu aveam pe unde trece, fiind nevoită să merg pe stradă, printre maşini, pentru a ocoli autoturismele parcate pe trotuar” a precizat, pentru Replica, o femeie.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat că aceasta este o acţiune de a reda trotuarele pietonilor şi scopul acestor piloni este de a împiedica şoferii să parcheze în spaţiile neamenajate. „Stâlpişorii aceştia sunt amplasaţi, tocmai pentru ca şoferii să nu mai parcheze pe trotuare. Această acţiune a primăriei, este de a reda trotuarele pietonilor. Trotuuarele sunt pentru pietoni, străzile pentru maşini. Totodată, Primăria, pentru a veni în sprijinul şoferilor, a demolat garaje şi amenajază locuri de parcare. În momentul în care parcarea se făce într-un spaţiu neamenajat, primăria a venit, a amenajat parcarea, a amenajat aleile din cartier şi zona destinată spaţiului de joacă, pentru a crea condiţii civilizate. Astfel de acţiuni se fac în tot municipiul Constanţa”, au spus reprezentanții administrației publice.

Laura NEACŞU, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa iti dea numere la masina CAND DOVEDESTI CA AI UNDE SA O TII! CA AI GARAJ SAU LOC INCHIRIAT ! altfel e CLAR CA O SA O URCI PE UN TROTUAR SAU SPATIU VERDE!
0
0
Daca a pus tarusii sa redea trotuarele pietonilor atunci la locale sa-l voteze doar pietonii,soferii pas!
1
3
Am 3 masini si nu mi au dat nici un fel de loc de parcare, am vrut sa platesc si au zis ca nu mai sunt in zona mea, asa ca pe langa cei 5 stalpi rupti o sa mai rup cativa ca sa le fac paguba daca tot platesc impozite
0
4
Masinile trebuie impozitate mai mult in Constanta pentru ca mai este putin si se blocheaza orasul. Vara asta soferii de mai jos o sa injure ca la usa cortului pentru ca stau o ora in trafic pentru 200m. Daca cetatenii acestui oras nu constientizeaza ideea ca intr-un spatiu limitat nu poti avea mai mult de 1 masina pe familie si ca fiecare masina cumparata va adauga la poluarea deja existenta si la astmul copilului lui, atunci isi merita soarta.
3
2
impozite de la 300 eur in sus pe an in fct de norma de poluare.
2
2
cu 2-3 masini per familie....
0
2
normal ca va plangeti,daca multi au cotete pentru iarna,cotete pentru vara,7 masini la o familie cu 2-3 persoane,s-a ajuns in situatia in care stalpisorii sunt rupti ca ei sa parcheze pe trotuar si tot din banii constantenilor sunt cumparati si repusi la preturi destul de mari...vezi banca transilvania zona capitol,2-300 lei stalpisorul plus alte materiale pentru punerea lor undeva la 2000 lei putin
5
3
un oras plin de prosti: v-a placut sa stati 14 ani cu mascaricul dereglat psihic ca primar , asa ca va trebui sa mai stati ceva ani si cu acest idiot congenital fatalau cu freza aranjata de catre frizerul de la casa albastra.
12
4
JOS CIUMA PSD. BADESCU LAURENTIU Dati afara aceasta ciuma rosie PSD ista. A ocupat postul de manager cu spagi grase si ne a terorizat pe toti. Acesta ciuma si cu lingai lui DORCEA ALEXANDRU un analfabet care ne a steicat toate masinile un sobolan care nici nu stie sa scrie. IACOB MONICA o contabila care nu are habar de bugete. ONEA IULIA ciuma PSD ista combinata cu BADESCU LAURENTIU si cu multi alti. Acesti lingai sa dispara din ambulanta mai ales DORCEA ALEXANDRU care face pe seful cadrelor medicale si le insulta. Dl dr Cealera te rugam sa faci curat si alungi aceste ciume Te sustinem
0
3
Ar trebui sa nu mai fie parcari rezervate. Doar e domeniu public. Si inca sunt destule locuri unde mai pot fi facute parcari. Pe pandurului in loc sa mai faca o banda au trotuare si nu pot parca
11
1
Autoturisme in valoare mai mare de 30K euro nu au bani sa isi cumpere loc de parcare si le lasa pe unde apuca. Au cate 4-6 autoturisme la o familie formata din 3 membri - de vara si de iarna -, dar nu isi permit sa plateasca un loc de parcare care costa jumatate din plinul rezervorului.
11
2
Astea cu pilonoo si alte chestii,sunt de fapt favoruri date unor patroni de firmulete ,ca sa iasa ceva ,,cascaval''. Nici naiba nu crede ca politrucii din primarii chiar se gandesc la binele cetatenilor. Daca ar fi asa,destoinicii primary ai patriei ar fi luat exemple din alte orase ale Europei,unde multe probleme deja au fost rezolvate,ar fi cerut sprijin si lucrurile ar fi fost normale si la noi. O semaforizare inteliganta,spatii de parcare,constructia cladirilor doar daca includ si parcari,zone doar pentru pietoni ,de plimbare,relaxare. Cu siguranta se poate,cu siguranta nu se vrea.
11
1
Acesti piloni sunt montati de firma retardatului viceprimar Babu abonat la fondurile publice paltite de noi cetatenii Constantei! Pe langa parcarea ilegala conditionata prin SMS fara sa se asigure in parcari un ceas de parcare Fagadula exceleaza in prostie crasa si incompetenta !
15
3
cu toti piloni astia ati nenorocit multe magazine in oras numai ai unde sa parchezi nicaieri , cred ca aveti spaga de la metro sellgros carefour vivo , ce sa va zic va urez multa muie
15
6
30 de ani contracte de concesiune a locurilor de parcare, fara sa monteze macar un automat? Plata prin sms? Si care e functionalitatea, la primarie in fata la banici si in centru pe bucati se pot cere plata ptr parcare in rest cine plm va dat strazile cadou, e orasul vostru? Strazile voastre?
16
1
stati putin sa mai fac rost de niste vopsea si va mai fac locuri de parcare noi sa nu va mai plageti!!
11
1
Chiar mai sunt si astazi toate parcarile de pe timpul lui nea NICU sau au avut grije primari orasului Constanta de dupa 1990 sa se mai rareasca din ele.
10
1
machedonii nenorociti au distrus constanta.Stilpii montati peste tot ii face jigodia de babu si parcarile pe bani multi tot el dar fagadau tace si ia asupra lui.Atentie cu cine votati in mai-fara machedoni
21
3
A facut fatalau ? Zero. A preluat parcarile existente de pe vremea lui ceasca si le-a facut pe toate cu taxa.
17
4
Muie la toti prostii de-au votat pe drogatul de Mazare si pe mascariciul Fagadau, trageti ponoasele acum.Faci bloc de 100 apartamente, sa ai minim 100 locuri de parcare, nu ai nu construiesti.E valabil si pentru hoteluri.Uitati-va la mizeria de cladire vis a vis de Ibis, nu are NICIUN LOC DE PARCARE si pe lateral nu are nici macar trotuar.
22
5
o sedinta de consiliu local si veti vedea unde e buba. Acolo se vede harnicia hotului fagadau care nu scapa nici o sedinta fara smenuri cu locuinte si terenuri date la machidoni !!! Muie fagadau cu cacat !!!
26
4
stie cineva un loc unde se amenajaza parcare ? spune-ti macar unul daca stiti. NUMAI MINCIUNI . NU AU AMENAJAT NICIUN LOC DE PARCARE.
25
6
Fatalaule fa parcari nu da machedonilor terenuri sa construiasca blocuri.
40
6
Pe primarul care nu face nimic, dar se lauda!
25
4
Ambele parti au dreptate in dreptul lor..eu as rezolva in felul urmator.. locuri de parcare alocate pe baza de licitatie.. cand ai o resursa asa limita precum locul de parcare, pe de o parte, si atat de multe masini care cauta loc de parcare, pe de alta parte, este o ocazie pentru primarie sa faca un venit corect la bugetul orasului pe baza celor care vor sa aibe masini la scara.. pana la urma dreptul de a circula cu masina personala nu este un drept fundamental, astfel incat sa zici ca este ingradit.. masini poti sa iei si cu 500 de euro in ziua de azi si unele famimilii deja au cate 2-3..
15
18
daca le spui de parcari supraetajate,maibine iiinjuri.intre timp prostanii de primari taie si putinii pomi care i.au supravietuit lui mazare,sedere lunga in pirnaie ii dorim! Stilpisorii aia costa bani,mult mai putin decit deconteaza promaria hoatampesedista,decimo noua metoda de a fura.Si trebuie inlucuiti precum bordurile,care in max2ani se strica,de zici ca.s conserve de pate ficat porcilor ee la primarie!
28
7
Unde este teren gol facem bloc cum sa facem parcare. Facem mozaic punem stalpi si birduri
46
4
Dati ne parcari.
31
8
Arunca cazanul.la fier vechi si mergi cu ct bus sau pe jos.
30
37

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272