REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
18.8° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Răzvan Filipescu: Nominalizarea lui Florin Mitroi mă onorează și mă responsabilizează. Video

Răzvan Filipescu: Nominalizarea lui Florin Mitroi mă onorează și mă responsabilizează. Video

Mirela PASCAL 16 aprilie 2024 | 00:00 2643

Răzvan Filipescu, consilier județean, s-a aflat luni, 15 aprilie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a făcut un bilanț al activității sale din mandatul care se va încheia în toamna acestui an. De asemenea, Filipescu a vorbit și despre nominalizarea pentru funcția de vicepreședinte al CJ, dar și despre dezamăgirea față de actualul președinte al CJ!

Razvan Filipescu: Nominalizarea lui Florin Mitroi ma onoreaza si ma responsabilizeaza. Video

Răzvan Filipescu a povestit, în debutul interviului, cum a luat decizia de a se alătura liberalilor. „În luna februarie, alături de colegii mei din PRO România, am onorat provocarea lansată de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, și invitația domnului Florin Mitroi de a ne alătura proiectului liberal pe mai multe considerente. În primul rând, am găsit în echipa PNL oameni profesioniști, o echipă de oameni care au făcut mult bine comunelor localităților pe care le conduc, a reușit să atragă fonduri europene și mai mult am avut o colaborare foarte bună cu echipa consilierilor județeni liberali în acești patru ani de zile unde ne-am luptat împreună pentru proiectele de la nivelul județului Constanța. Nu pot să vă ascund și faptul că există și o chimie personală - pe foarte mulți dintre colegii din PNL îi știu din liceu cu alții am fost coleg de grupă în facultate iar cu alții am lucrat foarte mult și bine inclusiv în perioada 2013-2014 când eram președintele autorității naționale pentru turism. Am dat palma împreună pentru județul Constanța și astăzi facem o echipă foarte bună. Sunt în PNL, candidez din partea PNL pe lista de consilieri județeni și îmi doresc ca în mandatul următor să-mi duc la capăt o parte din proiectele pe care le-am început în perioada 2020-2024“, a spus Răzvan Filipescu.

Razvan Filipescu: Nominalizarea lui Florin Mitroi ma onoreaza si ma responsabilizeaza. VideoRăzvan Filipescu, Mirela Pascal

Acesta a făcut și un scurt bilanț al activității sale, enumerând cele mai importante proiecte inițiate. Nu a avut sprijinul președintelui CJ, Mihai Lupu, spune Filipescu. „Imediat după alegeri, am fost foarte activ, cred că s-a văzut și la ședințele de Consiliu Județean. Am militat în primul rând pentru un proiect de suflet pe care l-am și propus în 2020 când, la momentul respectiv, o parte dintre contracandidații mei, inclusiv actualul președinte al CJ, lua în derâdere proiectul propus de mine privind construirea Spitalului de Pediatrie. A fost depus la finanțare prin PNRR, este un proiect la care țin foarte mult pentru că, în primul rând, Constanța, ca să se dezvolte, are nevoie de o infrastructură de sănătate. Spitalul Județean are mai mult de 50 de ani vechime și este imperios necesar să scoatem secția de copii din spital și să facem un corp nou. Este un proiect care a început să fie finanțat inițial prin PNRR, am înțeles că la propunerea ministerului Sănătății urmează a fi scos de la finanțare și să-l finanțeze printr-un credit bancar. Am o mare supărare îndreptată către actualul președinte al CJ care s-a apucat destul de târziu de implementarea acestui proiect“, spune Filipescu.

Filipescu: „Trăiesc o mare dezamăgire legată de domnul Lupu“

Dacă e să vorbesc despre domnul Lupu trăiesc o mare dezamăgire și referitor de capacitatea lui managerială de a genera proiecte pentru Constanța. De exemplu, un alt proiect care a întârziat este târgul de la General Scărișoreanu, un proiect pe care eu l-am prezentat în anul 2020, am fost acolo, am identificat terenul, se poate extinde acest obor pentru că acolo vin aproape în fiecare sâmbătă 3000 de oameni, de vizitatori și de producători locali din tot județul și inclusiv din zonele limitrofe ale Constanței pentru a-și vinde produsele. Suntem în 15 aprilie și nu s-a făcut nici măcar un studiu de fezabilitate. Nu vreau să folosesc cuvinte grave, dar domnului Lupu îi lipsește o viziune de dezvoltare a județului Constanța, nu a învățat, din păcate, ce înseamnă o administrație locală. Dânsul poate a avut o experiență în Parlament, dar care nu-i servește deloc în administrația locală. Domnul Mihai Lupu pentru mine este, și vă spun asumat, cel mai incompetent președinte de consiliu județean pe care l-a avut Constanța vreodată“, a mai precizat consilierul județean.

„Nominalizarea lui Florin Mitroi mă responsabilizează foarte mult și mă onorează în același timp“


Dacă PNL va câștiga Consiliul Județean, Filipescu ar urma să fie ales vicepreședinte al CJ. Cum a primit oferta?!  „Contează foarte mult puterea exemplului, iar nominalizarea lui Florin Mitroi mă responsabilizează foarte mult și mă onorează în același timp. Pe noi ne interesează să dezvoltăm infrastructura de sănătate, infrastructura de educație, ne interesează infrastructura rutieră, să nu mai avem drumuri de piatră în comune. Sunt un om de echipă, în perioada 2013-2014, când am fost la Autoritatea Națională pentru Turism, am lucrat cu toată lumea, indiferent de culoarea politică și același gen de om este și Florin Mitroi. Nu o să vedeți la Florin Mitroi că se uită altfel la oameni, că e liberal sau că e pesedist sau că e din alt partid“, a subliniat Filipescu.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți urmări interviul integral. Și tot aici, aflați și proiectele lui Răzvan Filipescu pentru următorul mandat, în Consiliul Județean:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515