REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Reacția Spitalului Medgidia în cazul femeii ‘sechestrate și obligată’ să aibă COVID

Reacția Spitalului Medgidia în cazul femeii ‘sechestrate și obligată’ să aibă COVID

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 9317

Conducerea Spitalului Municipal Medgidia a oferit lămuriri importante în urma acuzațiilor lansate în spațiul public de o constănțeancă. Ecaterina B. acuza personalul medical că i-ar fi răpit și sechestrat mama, cu intenția de a fi raportat drept un nou caz COVID. Teoria conspirației a fost demontată însă de Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

Eugen Aglițoiu

Femeia, în vârstă de 85 de ani, a ajuns luni, 18 mai, la Spitalul Județean Constanța după ce s-a lovit la cap și a căzut în propria casă. Ecaterina B. susținea că mamei sale i s-ar fi făcut trei teste pentru depistarea noului coronavirus și că ar fi fost transferată la Medgidia, fiind suspectă de COVID-19, deși toate testele ar fi fost negative.

Ecaterina B.

“S-a luat decizia de a fi externată”

În realitate, potrivit personalului medical, pacienta în vârstă de 85 de ani, a fost testată de două ori, cu test rapid, ambele rezultate fiind slab-pozitive. Tocmai de aceea s-a luat decizia de a fi transferată la spitalul suport COVID, din Medgidia.

“Pacienta în cauză s-a prezentat la Spitalul Județean Constanța, i s-a făcut un test rapid pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, rezultatul fiind slab-pozitiv. Testul a fost repetat, rezultatul fiind același, slab-pozitiv, în data de 18 mai. În aceeași seară a fost transferată la Spitalul Medgidia, înainte de transfer fiind recoltată cea de-a treia probă pentru efectuarea testului PCR, fiind suspectă COVID-19, potrivit procedurii în vigoare. Rezultatul celui de-al treilea test a venit în seara zilei de miercuri, 20 mai, cu rezultatul negativ. Întrucât nu o puteam externa noaptea pacienta, în cursul zilei de joi, 21 mai, s-a luat decizia de a fi externată.”, a declarat, pentru “Replica”, Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgida.

Pacienta a fost declarată statistic non-COVID, conform procedurii în vigoare și se află în afara oricărui pericol.

CITEȘTE ȘI: Constănțeancă, ‘sechestrată și obligată’ să aibă COVID-19!

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Citind comentariile imi dau seama ce oameni culti, ce doctori cu scoli inalte, cum stiu ei cum e cu testele si epidemiologia. Nebuna care a scris pe facebook trebuie sa fie cercetata penal si data in judecata pentru defaimare.
1
2
Ce de comentarii interesante! Multi dintre voi aveti nevoie grabnica de psihiatru.
1
4
E vrajeala tot cu corona cu alea, se da bani se da alea ca sa zici ca esti teapan de corona. Daca vreti haleala moca mergeti la. SpiTal si dati o ca aveti corona sa. Moara Manuta Djoko daca va mint. E vrajeala e alea jurrrrr
1
1
De ce a fost dusa la Medgidia? Spitalele din municipiul Constanta erau pline? In corturile de la stadionul Portul nu avea loc? Sesizate organele de control si la puscarie toti medicii vinovati. Controale incepand de la spitalul de Urgenta Constanta pana la spitalul din Medgidia.Cerem pedepsirea infractorilor.Incetati cu declaratii false de bolnavi de covid pentru bani.Intr-o zi adevarul va iesi la lumina.Am vazut la tv si in alte tari au fost lasati sa moara fara a fi resuscitati.Asta se copiaza si la noi? Organele competente sa se sesizeze DNA,procuratura.
6
6
Noroc ca nu mai e atat de tanara. Altfel, la test, ii iesea si ca e putzin gravida.
11
2
raed arafat cere sa fie cit mai multe teste pozitive, trebuie sa moara cit mai multi oameni!
9
3
slab pozitiv inseamna ce pacientul e pozitiv si subponderal ce e asa greu de priceput, daca pacientul era supraponderal ar fi fost gras pozitiv!!
7
6
ziceti mersi ca neamtul e zgarcit si da doar 500E daca le dadea cateva mii iesau astia in halate pe strada sa va umfle in salvari
18
4
slab pozitiv hahaha adica ai corona dar deocamdata se tine dupa tine e cam la 2 metrii in spate dar siiigur te ajunge da da stim noi. totusi..tara asta..pfff cum ar fi si cu testu de sarcina..pai doama sa stiti ca sunteti slab insarcinata..pfoa..doamne asa ceva..unici pe planeta suntem
25
5
Ma intreb care era situatia daca nu intervenea Replica
22
6
Cum adica slab pozitiv? Sa ma pipi pe testele voastre si minciunile voastre, ce ati zis lasa ma ca e batrana si gata o sa facem si noi ca alte spitale raportam cazuri mincinoase ca asa avem ordin de sus si mai luam si ceva banuti pe deasupra
24
3
Dle Director, asigurati liber salariatilor dupa o perioada de cel mult 14 zile, conform art. 137 din Codul Muncii. Daca nu dati liber salariatilor, anuntam ITM-ul.
11
2
Ce nu intelegi ma?,asistentele si doctori au uitat de femeia asta se mai intampla,ce vrei sunt si ei saraci stresati ca nu mai primesc prima aia de 500 de euro pentru ca doar bani sunt importanti pacienti nu conteaza,pot sa si moara,ce ai tu curaj sa spui ceva de"EROI"patriei.
23
3
pestele de la cap sempute. multumim eugeniule
19
4
Nu mai inteleg nimic! Daca a fost cu rezultat negativ, cum a stat printre pacienti pozitivi, stiid faptul ca Spitalul Medgidia este suport covid?
28
7
Daca s-ar anula prima de 500 euro pentru angajatii care sunt in contact cu virusul atunci in mod garantat s-ar opri aceste abuzuri facute de niste nenorociti.
32
9
Daca nu reactiona femeia sigur avea COVID19
39
9
Dar tare bine ar fi fost sa fie covid. Ar zice unii.
23
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218