REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Reacţii după condamnarea lui Liviu Dragnea. Palaz: 'Fiecare, cum îşi aşterne, aşa doarme'

Reacţii după condamnarea lui Liviu Dragnea. Palaz: 'Fiecare, cum îşi aşterne, aşa doarme'

Replica API 28 mai 2019 | 09:27 279

Dispariţia lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, din perisajul politic i-a făcut pe mulţi adversari să deschidă sticlele de şampanie pentru a sărbători victoria. Ce spun politicienii constănţeni despre condamnarea de 3, 6 luni cu executare a liderului PSD? În interiorul partidelor au început deja discuţii şi se preconizează că un val de membri PSD urmează să se reorienteze către alte formaţiuni politice pentru ca, în felul acesta, partidul aflat în cea mai mare criză din istoria lui să rămână fără majoritate în Parlament. Apoi, urmează ceea ce era de aşteptat: moţiunea de cenzură pentru căderea Guvernului.

"Din blocul plin de corporatişti din apropierea sediului PMP s-au auzit urale. Se încheie o era politică, din acest moment România intră pe alt drum. PCR travestit in PDSR şi apoi în PSD îşi dă obstescul sfârşit după ce ne-a bântuit ca o fantomă vreme de 30 de ani. Hai, la treabă că avem mult de muncă!", este de părere parlamentarul PMP de Constanţa, Robert Turcescu.

Mircea Banias: Mă aştept să existe nişte mişcări pin Parlament

Deputatul Pro România, Mircea Banias, nu a comentat decizia instanţei, însă este convins că, de-acum, se va reaşeza întreaga scenă politică. „E o decizie a instanţei, o luăm ca atare. Cred că va exista o frământare în interiorul PSD şi e posibil să se reaşeze întreaga scenă politică, având în vedere şi rezultatul scrutinului de duminică. Vedem în zilele următoare, cei de la PSD trebuie să ia o decizie, rămân sau nu la guvernare. Eu cred că vor încerca să rămână. Problema e că nici partenerii lor nu se simt prea bine şi mă aştept ca, în perioada următoare, mă aştept să existe nişte mişcări pin Parlament. Deputaţi care să vină la Pro România, care să meargă la PNL, e foarte posibil să dispară actuala majoritate şi atunci să se formeze o altă majoritate”, a spus Banias. Întrebat dacă va reuşi Dăncilă să conducă partidul, dar şi Guvernul, fără vocea lui Dragnea, acesta a precizat: „Nu ştiu dacă va putea să guverneze cu problemele care sunt în partid. Pe de altă parte, am constatat că, în ultima perioadă, a încercat să se detaşeze de Liviu Dragnea. Nu ştiu cât a fost de real. Zilele următoare o să ne lămurească ce se va întâmpla în partid”, a conchis Banias.

Robert Boroianu anunţă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

La rândul său, Robert Boroianu spune că se aştepta ca preşedintele PSD să fie condamnat cu executare. Era previzibilă o astfel de soluţie, spune el, având în vedere că este la a doua abatere, a mai avut o condamnare cu suspendare. „Lucrurile merg într-o direcţie normală în România şi iată că, deşi Liviu Dragnea părea intangibil, astăzi justiţia a arătat că este independentă şi şi-a spus cuvântul în România aşa cum este corect şi fără echivoc”, a completat parlamentarul PNL, mărturisind, totodată, că PSD nu se va mai putea ridica după această lovitură, indiferent cine îl va conduce. „PSD nu mai face demult faţă în România, PSD este de vină pentru dezastrul din ultimii ani şi jumătate, cu Viorica Dăncilă sau fără Viorica Dăncilă, cu Olguţa Vasilescu sau cu Gabriela Firea...nu contează cine va veni, PSD nu va mai fi un partid legitim care să conducă România. Ar trebui ca toţi să-şi dea demisia”. Boroianu i-a şi atenţionat: niciunul nu are uşa PNL deschisă, în cazul în care intenţionează să se reorienteze. „La cât rău au făcut în România, ar trebuie să se ducă să se pensioneze sau să-şi vadă de alte lucruri. În nici un caz, nu vor avea o uşă deschisă la vreun partid”, spune deputatul. Boroianu a mai precizat că luna viitoare urmează ca PNL să depună o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. „Cred că colegii parlamentari de la putere, de data aceasta, vor avea foarte mare grijă şi vor fi foarte atenţi cum vor vota pentru că semnalul dat de români nu poate fi în nici un fel ignorat şi cred că de data aceasta opozia va avea succes pentru că este nevoie urgentă să se schimbe Guvernul, având în vedere şi rezultatul fantastic de ieri al opoziţiei”, a încheiat deputatul PNL.

ClaudiuPalaz, preşedintele PMP Constanţa, îl compătimeşte pe Dragnea, dar...”fiecare, cum îşi aşterne, aşa doarme”

Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa, nu se bucură pentru Liviu Dragnea pentru că, spune el, înainte de toate, este om. Dar, „fiecare răspunde pentru faptele lui. Nu doresc nimănui, indiferent cum se numeşte. Fiecare cum îşi aşterne aşa doarme. Instanţa hotărăşte şi ştie cel mai bine dosarul. Politic, unii se bucură, alţii nu. Din punctul de vedere, nu cred că este în regulă să spunem "ce bine că s-a dus acolo!”, N-am avut niciodată o abordare de genul acesta, să mă bucur că intră în puşcărie. Bătăliile politice sunt politice”, a spus Palaz. Preşedintele PMP este de părerea că, odată cu această lovitură, PSD va avea de pierdut, în contextul în care mulţi membri nu se pot dezlipi de liderul lor politic: „ Cu lovitura aceasta şi, în general, cu toată mediatizarea din săptămâna aceasta, va scădea PSD cu 5 procente. Pentru că PSD nu va înţelege că trebuie să aibă delimitarea referitor la Dragnea şi cred că unii vor încerca să facă zid în jurul lui, ceea ce va fi o greşeală politică foarte mare. Eu nu văd un PSD stăpân pe el, care să ştie să se coordoneze. Au primit două lovituri una după alta şi e complicat să-şi revină în următoa şi-au deja făcut ploile şi se vor „arunca” în partidul lui Victor Ponta şi împreună vor vota moţiunea împotriva Guvernului. „Avem informaţii că vor fi parlamentari din PSD către Pro România şi ne vom întâlni cu o moţiune de cenzură. Normal că vor vota toţi pentru picarea Guvernul. Va atinge punctul critic”, a încheiat Palaz.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu am fost prieten cu decedatul....
1
1
Mare atentie la traseistii si la oportunistii gen chestorul, in visele sale frumoase, Dancu. Incepe sa-ti ciugule din palma de cand el si tit nu -l mai au pe Dragnea. Robert, ai grija, te risti daca bati palma cu el.Nu are pic de scrupul si are multe bube pe cap. Cautati fratilor un sef de IPJ care sa scoata politia constanteana din mocirla in care a bagat-o si care sa redea demnitatea angajatilor ei.
5
0
Secuuuuuuuuuu
2
1
organele statului, mai intrebati de sanatate si pe urmatorii: moga, stroe, draghici, babu, grupul infrcational organizat din primaria constanta.. sunt foarte multi
6
2
Sa ne spuna Turcescu despre sfarsitul comunismului si securismului in Romania.... E tragic. Pleaca ai nostri, vin ai nostri.
6
0
Mai Mizeria socitati Constantene,de Parlamentar PNL Boroianu R.A.tu vorbesti pentru cetateni,un Escroc Ordinar.te ocroteste servicile,ANAF, Partid,IPJ,DNA si PCA C-ta,cu sponzorizari,spagi prin licitatie sa va apere,de toate fraudele pe care le a-ti facut.Pe cine induci in eroare pe fraeri care ii credeti voi,prin cei care a-ti dat spagile.
6
1
Cine iese-n frunte ? Paduchele palaz ! Pai tu crezi ca i-am muit atat pe pesedei sa profiti tu de asta mai hotule si debedeule ! Muie cu cacat secaturii de palaz !!!
8
1
dar o motiune sa inchizi mizeria de abator ?????? oricum magazinele se inchid....
2
2
Celebrul rimaru era mic pe langa livache cap de ginere mort
4
4
Ba da eu nu inteleg omul parea o stanca fapt pentru care sincer il admiram dar cum de nu s-a pus la adapost macar cu niste dosare niste trupe de asalt, niste liste cu spioni numai bune de dat la rusi ceva orice. El a jucat la doua capete cu gandul ca-l scapa securitatea si aia l-a infundat. Chiar nu a invatat nimic de la Basescu? Plm eu sa fi fost si tot m-ar fi dus capul sa le fac o cheie sau macar o cheita dar asta fleosc a picat ca bolovanul si a distrus si niste initiative bune ptr societate ca cea cu referendumul pentru familie!
5
1
Toate LEGIlLE pe justitie ale lui tudorel toader, sluga psd, facute in ultimii doi ani, TOATE in favoarea HOTILOR si CONDAMNATILOR PENALI, URGENT ABROGATE! La fel si PENSIILE SPECIALE!
14
6
Sper sa nu o patim ca atunci cu CDR-ul. Si atunci ne-am bucurat ca am scapat de Iliescu si ai lui si a venit Tapu care nu a facut nimic. Si partidele astea din opozitia PSD-ului colcaie de fosti si de fomisti care vor sa puna mana pe ciolan ca mai e destul de halit din tarisoara asta. Aici trebuie o revolutie facuta de romani nu organizata de cei din afara cum a fost in 89.
10
0
Mare dreptate ai mai palaz. Toti care au furat si au facut combinatii cu statul sa plateasca. Nu i asa Palaz?
8
3
Sugi pula tu le stii pe toate.Ia o in gura cu cacat mancatorilor de cacat
4
4
Au mai fost la guvernare si Ciolos , si Orban , si Base ... indiferent cum se numesc astazi. Si ce au facut ? Exact ce o sa faca si acum. Nimic. Succes hastagistilor.
12
3
Declaratiile domnilor politicieni arata cum este clasa politica la ora actuala. Lupta continua pentru putere, mutari de la un partid la altul, motiuni, polite de platit... Dar ce aspus vreunul de poporul care prin vot a generat situatia asta. Poporului ce ii dam? Ce inseamna ca lucrurile se aseaza ? Dupa cum comunistii spun despre comunisti ca sunt ... comunisti. Jalnic.
6
1
O motiune de cenzura, este o capcana. Sunt de acord cu schimbarea guvernului, dar, prin alegeri anticipate. Asa, psd-ul, v-a preda carbunele incins catre alt partid si nu isi v-a asuma esecul guvernari. Daca tineti minte, asa a procedat tot timpul psd-ul. Cei ce vor veni la guvernare, va trebuii sa inceapa iar sa taie din salarii si pensiile oferite in disperare de psd. Cu ce banii vor sustine, D-zeu stie. Fratiilor, banii nu mai sunt. Datorii, o groaza. Stam mai prost ca in decembrie 1989. Doamne ajuta!
14
5
Dupa razboi, multi eroi s'arata.. stati linistiti ca adevarul o sa iasa la iveala si pt un copil de 5 ani
20
1
siasta ce inseamna migratia politica , toto i ati facut la fel de la un partid la altul va regasiti in partidul in care va e bine
9
0
Din cauza gunoiului Palaz , orasul Mangalia a stat o iarna fara caldura , la temperaturi de -20 C . Votati-l
23
1
Si el care isi pregatea nunta !---isi gasise si nasii !_-s-a facut de ris ---Asa-i cind n-ai creier
15
4
DLE PALAZ TE RUGAM DEMITEL PE INFRACTORUL DE BADESCU LAURENTIU MENEGERUL PACALICI DE LA AMBULANTA. E SLUGA PSD CARE NE A DISTRUS SI AMBULANTA SI COLECTIVUL ACEST HOT SI CRIMINAL PSDIST TREBUIE SA PLATEASCA PT TOT CE A FACUT. EL SI CU NEVASTASA MIRELA BADESCU MONSTRUL DE LA NAVODARI AU UCIS O FATA DE 32 ani DIN NAVODARI. LA ANGAJAT PE NASISU VIDICAT PE POST LA SSM CU EXAMENUL FRAUDAT PT CA E LA FEL DE PROST CA SI EL. NOI COLECTIVUL VA RUGAM SA DEMITETI PE ACEST HOT SI IMPOSTOR SLUGA A PSDULUI SUSTINUT DE MOGA N
6
6
Jegurile care fura tara acolo sa ajunga, nu ma refer doar la politicieni. Sa fie clar !
17
6
Forza Dragnea! C ta e alaturi de tine....
10
23
Ne.a Palaz iti vine si tie randul la asternut . Vedeti ca e loc pt toata lumea faceti un fel de tabara de vara dupa gratii ca i mai racoare
29
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272