REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

RECLAMAȚII la Garda de Coastă: orele suplimentare nu au fost plătite! Sindicatul a intrat pe fir!

RECLAMAȚII la Garda de Coastă: orele suplimentare nu au fost plătite! Sindicatul a intrat pe fir!

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 489

Polițiștii de frontieră din Tulcea, din subordinea Gărzii de Coastă, reclamă faptul că le sunt încălcate drepturile salariale, și anume că nu le-au fost plătite orele suplimentare efectuate și nerecuperate în termenul legal de 60 de zile, dar și că nu le-au fost acordate majorări pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă – duminică și sărbători legale. În urmă întâlnirii dintre conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și cea a Gărzii de Coastă, polițiștii au primit asigurări că situația va fi remediată.

Luni dimineață, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă și liderul Biroului SNPPC Tulcea, Teodor Zaiț, s-au întâlnit cu reprezentanții conducerii Gărzii de Coastă pentru a discuta cu privire la neregulile semnalate de polițiștii din Tulcea.

„Sesizările primite de la PF Tulcea privesc drepturi de natură salarială și profesională, cum ar fi: neplata muncii suplimentare efectuate și nerecuperate în termenul legal de 60 de zile, neacordarea majorării pentru orele lucrate în regim de sâmbătă – duminică și sărbători legale”, au arătat reprezentanții SNPPC.

În urma întrunirii, polițiștii au primit asigurări că situația va fi remediată, urmând să primească drepturile salariale ce li se cuvin, pentru orele lucrate suplimentar, după data de 1 aprilie 2018.

„Principala problemă a fost generată de neplata muncii suplimentare, după termenul legal de 60 de zile, în care orele lucrate peste programul normal de lucru nu au fost recuperate în natură, cauza fiind interpretarea greșită a legii.

Pentru rezolvarea situației, conducerea Gărzii de Coastă v-a identifica soluțiile legale și financiare, astfel încât, orele lucrate după data de 1 aprilie 2018 - când a intrat în vigoare ,,OMAI nr. 40 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul cu statut special”, și nerecuperate în termenul de 60 de zile, să fie plătite integral.

În ceea ce privește munca suplimentară prestată anterior datei de 1 aprilie 2018, când nu era bază legală pentru plata acesteia, recuperarea se va face, etapizat, în natură, din fondul de lucru la dispoziția unității, și nu din timpul liber al lucrătorilor sau din zilele de SDSL, pentru a se asigura atât îndeplinirea misiunilor și sarcinilor specifice Gărzii de Coastă, cât și drepturile polițiștilor de frontieră/personalului civil, conform ,,Acordului privind raporturile de serviciu, încheiat de SNPPC cu IGPF” – pentru funcționarii publici cu statut special/polițiști, dar și a ,,Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități, încheiat de FSNPPC cu MAI” – pentru personalul contractual”, au transmis reprezentanții SNPPC.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu conteaza .....are , nu are de munca omul trebuie platit daca a fost la serviciu
2
0
Care ore suplimentare ?!? Alea in care stau la careu si beau...?!?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218