REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

RECORD DE AMENZI date de Poliția Locală!

RECORD DE AMENZI date de Poliția Locală!

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:46 446

În primul trimestru al anului 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Asftel, în perioada 1 ianuarie – 31 martie a.c., oamenii legii au aplicat 17.905 amenzi contravenționale în valoare totală de 2.683.985 lei (12.515 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018).

De asemenea, au fost constatate 20 infractiuni, toate ținând de mediul stradal.

Controalele s-au desfășurat independent de alte instituții și au vizat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, asigurarea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, în proximitatea unităților de învățământ, a piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun în spatiul public închis sau într-un loc interzis de lege, depistarea persoanelor care comercializează ilicit produse fără acte de proveniență și în locuri neautorizate.

Redăm, cu titlu de exemplu, contravențiile săvârșite în mod frecvent:

OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 4580 ( 1910 sancțiuni contravenționale înregistrate în perioada 01.01.2018-31.03.2018) abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța și au fost aplicate 9324 puncte de penalizare.

Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 1619 ( 385 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 01.01.2018-31.03.2018) procese verbale au fost intocmite pentru exercitarea unor acte de cerșetorie, vagabondaj, prostituție, consum de alcool în alte locuri decât cele permise, producerea de zgomot, scandal, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate, etc.

Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii: au fost constatate 82 de abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire sau pentru nerespectarea actului emis de autoritatatea publică locală și a planurilor urbanistice vizate spre neschimbare.

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 2410 amenzi contravenționale (575 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 01.01.2018-31.03.2018) au fost aplicate pentru aruncarea unor deșeuri, ambalaje, coji de semințe, resturi din țigară, resturi alimentare și nealimentare pe domeniul public; aruncarea resturilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate; răscolirea gunoiului din containere; nemenținerea unei permanente stări de curățenie împrejurul unor imobile; fațade imobile neîngrijite, terenuri neigienizate; staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul “rezervării” unui loc de parcare,etc.

Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost constate 545 abateri de la normele legale ( 62 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 01.01.2018-31.03.2018).

Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru consumul unor produse din tutun în spațiu public închis sau loc interzis, în scara blocului, în incinta piețelor agroalimentare, dar marea majoritatea a faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare de tip spital.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp). Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fug dupa amenzi precum maidanezii intre tomberoane,personal am cea mai mare scarba fata de aceste ghioarle
4
0
Pol.nationala,locala,jandarmerie,SRI,SIE,SPP,DGIPI,DIICOT,DGA,DNA,Procurori,judecatori sunteti mai multi decat productivii,tara e saraca nu rezista bugetul pt.aerele voastre.Tinerii pleaca spre vest o sa va platiti salariile intre voi!
2
1
ptr. Stiuca si ggg sau toti care gindesc ca ei - politia locala a fost este si va fi ASA CUM EXISTAIN TOATE TARILE CIVILIZATE DIN LUME . Daca voi santeti coboriti din copacii , inculti si frustati mergeti pe luna
3
3
sugi pula!!! cultivatule, care esti tu cultivat-cultivata!!!
2
1
Vulcanizarile pe trotuare si carosabil aduc constant multe spagi autoritatilor.
3
1
politia locala, o sursa de papat banii oamenilor. se lauda ca au facut, dar in fond nu au facut NIMIC
4
1
Garcea si-a parcat masina in buza locului de stationare a RATC-ului, astfel incat, limuzina lui Fagadau cand pleaca din statie, va vira mult si va intra din plin pe banda urmatoare putand sa sperie pe ala care vine si ala, la randul lui, sa intre brusc pe banda a treia. Si totul din cauza unui Garcea ce sta cu pieptul inainte, fiindca a luat Bac-ul.
4
0
Politistii locali s-au transformat in hingheri, nu vaneaza decat plata parcarilor
10
2
Gradul de cultura se observa in modul de exprimare. Frustarea unora denota din incapacitatea unora de a gandi, de a analiza, de a studia. Incultura naste ologofreni.
5
5
MOARTE MACHIDONILOR!!!
15
3
Vulcanizari si spalatorii auto pe trotuare
3
3
Unul spune ca este ilegal salariul de politist local, altul spune ca intram la puscarie daca dam sanctiuni pe oug 195. Acestia suntem noi, idiotii, frustratii, mai nou, rezistnuexist
4
7
Politisti locali INFRACTORI!!!! Cum sa dati amenzi la OUG 195 din 2002. Nu aveti calitate de politisti rutieri! Ajungeti la inchisoare daca continuati...
14
4
Stiuca, esti belita rau ! Se vede din Timisoara ca esti un ROBI autentic, din Las Fierbinti
3
3
au indeplinit planul la amenzii
2
1
Au ordin sa-si colecteze singuri salariile,in RO exista o singura politie cea nationala ,cea locala trebuie denumita oricum dar nu POLITIE.Si la fel este ilegal ca localul sa aibe salariul mai mare decat agentul de politie national,ca daca scazi norma de hrana si echipament asa rezulta.Deci nu mai sifonati bugetul local si imbunatatiti traiul cetatenilor!
9
5
90% SUNT AMENZI DE PARCARI, CA SA CONDUCI IN CR ITI TREBUIE TELEFON MOBIL SI IN MAJORITATEA CAZURILOR SUNT ABONAMENTE FIXE SAU CARTELE CARE NU POTI TRIMITE SMS, CE FACI IN CAZUL ASTA ? FACETI CA LA CITY MALL CU PLATA CU CARDUL SAU CU BANI
11
1
Sa iti iau neamu in p..la de handicapat
3
16
tot ce pot sa le doresc lui babu si fagadau e cate un cancer pentru fiecare membru al famigliei lor.
21
4
felicitari Politiei pentru actiuni si implicare, insistati si pe constructiile cu sau fara autorizatii, fara cumetrii si pile daca se poate, nu stiu altii ce cred dar m-am saturat sa vad blocuri printre case, a ajuns Constanta un ghiveci de kkt arhitectural, totul pentru bani la makeromi, oameni descurcareti care isi maninca de sub c ur
20
6
Asta ce inseamna? Ca unii sunt lipsiti de bun simt fata de oras si de ceilalti cetateni! Bravo! Felicitari si poate asa revenim si noi un oras cu oameni civilizati si cu bun simt.
10
6
Fii tu corect, cinstit, echitabil si nimeni nu are nimic cu tine. Dreptul tau se intinde pana la limita incalcarii dreptului meu.
13
17
Va mai laudati mult cu amenzile pe care le dati! Sa va fie rusine, jecmaneala pe fata. Nu au de unde sa va dea salarii si luati de la oameni. Huo!
23
13

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212