REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Regatul Unit: Un schizofrenic a fost condamnat la detenţie pe viaţă după atacuri cu cuţitul

Regatul Unit: Un schizofrenic a fost condamnat la detenţie pe viaţă după atacuri cu cuţitul

Replica API 20 noiembrie 2021 | 00:00 809

Justiţia britanică a condamnat luni la detenţie pe viaţă, cu o durată minimă de 21 de ani, un bărbat de 28 de ani care suferă de schizofrenie paranoidă şi care a înjunghiat mortal un tânăr şi a rănit alţi şapte în 2020 la Birmingham, relatează AFP, citată de Agerpres.

Pedeapsa pronunţată împotriva lui Zephaniah McLeod va fi ispăşită cel puţin la început într-un spital de înaltă securitate, urmând să fie transferat în închisoare dacă starea lui o permite.

Acuzatul a recunoscut că se face vinovat de omucidere după ce l-a ucis pe 6 septembrie 2020 pe Jacob Billington, un tânăr de 23 de ani, în cel de al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit, în centrul Angliei.

El a recunoscut, de asemenea, patru capete de acuzare de tentativă de crimă şi trei de rănire voluntară.

"Nu încape nicio îndoială că sunteţi un om foarte periculos şi reprezentaţi un risc important pentru public", a declarat judecătorul Edward Pepperall.

Arestat a doua zi după seria de agresiuni, acuzatul a explicat că auzea voci şi a părut indiferent la carnagiul pe care îl comisese, a subliniat acuzarea în timpul audierii de la Birmingham.

El a prezentat pentru prima dată simptome de schizofrenie paranoidă în 2012 şi are mai multe condamnări la activul său pentru diverse delicte, între care un furt sau o agresiune asupra unui bebeluş de şase luni.

El a fost eliberat din închisoare fără monitorizare în aprilie 2020, în plină perioadă de lockdown instaurată în Anglia împotriva coronavirusului.

Bărbatul a refuzat să participe la o evaluare psihiatrică cu puţin timp înainte de izbucnirea sa de violenţă. Aceasta a survenit la puţin timp după atacurile jihadiste cu cuţitul de la Londra şi la Reading, provocând temeri că este vorba despre un nou eveniment de acest ordin.

Acuzatul i-a explicat unui pshiatru după reţinerea sa că el consuma cocaină, canabis şi alcool din luna precedentă. De asemenea, el a afirmat că nu-şi aminteşte deloc atacurile.

Potrivit unui psihiatru care l-a examinat şi a ajuns la concluzia că este "foarte pericolos", bărbatul era "grav psihotic" când a comis aceste agresiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212