REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Regele asfaltului din Giurgiu, CERTAT CU LEGEA la Constanţa! Ce s-a întâmplat la hotelul Alcor din Mamaia

Regele asfaltului din Giurgiu, CERTAT CU LEGEA la Constanţa! Ce s-a întâmplat la hotelul Alcor din Mamaia

Replica API 9 aprilie 2019 | 14:17 4255

Sursa foto: Arcanu - Răzvan Cuc, alături de regele giurgiuvean al asfaltului, Gheorghe Cușa

Proprietarii hotelului Alcor din Mamaia au probleme cu autorităţile locale după ce au încălcat legea. Anul trecut, familia omului de afaceri giurgiuvean – Gheorghe Cușa, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni, a fost amendat de Inspectorii Teritorial de Muncă pentru că a angajat 13 persoane fără forme legale de muncă, dar şi de către Primăria Constanţa, prin Poliţia Locală, după ce a efectuat lucrări la unitatea de cazare fără autorizaţie. George Cuşa este un nepot al fostului senator PSD Cătălin Voicu, şi naşul lui Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

Hotelul unde s-au filmat numeroase secvente din "BD la munte şi mare" şi-a schimbat în urmă cu câţiva ani proprietarul. Hotelul Alcor a fost deţinut de familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu, fiind cumpărat de omul de afaceri giurgiuvean - George Cușa, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni. Hotelul este clasificat la trei stele si are 5 nivele și 119 camere şi este administrat de soţia patronului de la Gecor, Paula Cuşa.

În ianuarie 2018, firma în baza căreia funcţionează hotelul, Complex Alcor SA, a fost amendată de ITM cu 100.000 de lei pentru că ar fi primit la muncă 13 persoane fără încheierea unui contract de muncă. În urma unui control inopinat, dar şi a verificărilor efectuate în Registrul general de evidență a salariaților s-a constatat că societatea figurează cu șapte angajați având încheiat contract individual de muncă, însă niciunul dintre cele treisprezece persoane identificate nu figurează cu contract individual de muncă.

Reprezentanţii societăţii au susţinut că procesul-verbal este nelegal și netemeinic, întrucât nu se face vinovată de săvârșirea faptei, persoanele respective aflându-se la acel moment în perioada de verificare prealabilă a aptitudinilor profesionale. După controlul ITM, s-au demarat procedurile pentru încheierea contractelor de muncă. Lucru precizat şi în faţa instanţei de judecată, după ce societatea a deschis acţiunea solicitând anularea procsului verbal de contravenţie, însă magistraţii nu au ţinut cont de acest aspect, întrucât, potrivit legii, contractul individual de muncă se încheie anterior începerii activității de către salariat.

Acţiunea a fost respinsă, însă societatea a formulat recurs.

Firma, amendată şi de Poliţia Locală pentru lucrări neautorizate!

În 2017, Poliţia Locală a constatat faptul că societatea familiei Cuşa a efectuat lucrări de construcţii în acdrul hotelului, constând în refacere faţadă imobil prin modificarea culorii faţadei din crem-verde în alb şi amplasare a două firme luminoase de culoare verde inscripţionate pe faţada de est şi vest a hotelului. A fost amendată şi obligată să aducă hotelul al situaţia aneterioară. Nu s-a întâmplata cest lucru, iar în septembrie 2018, Primăria Constanţa a depus o acţiune la Judecătoria Constanţa, solicitând autorizaţia desfiinţare lucrări.

Magistraţii au admis cererea. „Admite cererea. Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără a deţine autorizaţie de construire la imobilul hotel ”Alcor” din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, menţionate în procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 91354 din 18.07.2017 încheiat de Primarul Municipiului Constanţa, respectiv „refacere faţadă imobil prin modificarea culorii fa?adei din crem-verde în alb şi amplasare a două firme luminoase de culoare verde inscripţionate ”Alcor” pe faţada de est şi vest a hotelului”. Stabileşte un termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru executarea măsurilor dispuse”, se arată în minuta Judecătoriei. Societatea a formulat recurs, iar pe 7 martie a.c., Tribunalul a admis acţiunea, în sensul că „schimbă în tot sentinţa civilă nr. 9291/24.09.2018 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul civil nr. 8269/212/2018 în sensul că: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Primarul Municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta SC Complex Alcor SA, ca nefondată”.

Gheorghe Cuşa este supranumit regele asfaltului în Giurgiu, după ce a obţinut, ani la rândul, contracte de la CNAIR, prin firma Gecor SRL Călugăreani. În 2017, a câştigat, prin firma Anastamar Construct, un contract de 24,51 milioane lei pentru deszăpezirea a trei loturi din subordinea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti şi a altor trei loturi din autostrăzile A1, A2 si A3.

Fiul său, George Cuşa, l-a cununat pe fiul ministrul Economiei, Gabriel Bădălău, acesta din urmă căsătorindu-se în 2016 cu constănţeanca Claudia Pătrăşcanu. Sabina Bădălău, fiica lui Niculae Bădălau, este naşa fiicei lui George Cusa şi a Paulei Cuşa. Cuşă senior (tatăl lui George Cuşă), este finul fostului senator Cătălin Voicu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-au tot rasucit numele in articol. Madam Paula Cusa numai este administrator, este domnisorul Cornel Cusa! Si oricum este cea mai rara aparitie. Coaiele le detine seniorul!
0
1
Hotelul Alcor era o cazatura, desi construit initial super inteligent, sa se vada marea din toate camerele. Ca in tara asta unii au mai multe drepturi decat altii, iar adevarat. Da' macar acum e curat. Macar au scos mochetele alea cu dungulitze negre si galbene de care avea si mamaia, si aici nu ma refer la statiune. D-na Stavrositu era o femeie cumsecade, ca altfel nu vindea hotelu' si ajungea si ea pe la carnavaluri sau la cine stie ce emisiune TV, gen Ferma sau poate si mai rau!
2
0
Deszapezire, domnule!
1
0
Indiferent de sezon,litoralul romanesc inseamna in primul rand evaziune fiscala!
3
0
Ati uitato pe stravosita si pasa stila
7
1
Regele asfaltului ?!.... Sa-si puna o coroana de asfalt pe cap !....
11
0
Hotelul Alcor a fost construit dupa 15 ani de la finalizarea seriei de filme BD! Imbecili useristi.
9
2
Firma SC VIRALEX COMPLEX 2005 este regele pavelelor si bordurilor in Costinesti,Mangalia ,23 August ,Valu lui Traian. Achizitii obtinute directe in limita legii de la primarii acestor comune ,toti sunt intr-o cardasie cand vine vorba de banii publici.Contracte pentru dezapezire atat in Costinesti cat si in 23August,de nins stim cu totii cat a nins dar facturile sunt exorbitante de mari.DNA,ANAF autosesizati-va !
14
1
poate se sesizeaza si institutiile statului, sa faca niste cercetari
11
0
Pai si cu ce a incalcat legea? Pai , daca esti in psd, nu inseamna ca ai imunitate totala? Pai nu asa ati zis?
7
1
Nasul, finul, nepotul, etc. si contracte obtinute "legal"! O fi corect?
12
1
auzi, regele asfaltului... nu v-ar mai muri multi inainte!!!
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367