rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Scoasă afară pe geam şi ameninţată că va fi aruncată pe fereastră

RELATĂRILE unei tinere care era OBLIGATĂ să se PROSTITUEZE: Mă droga şi aveam target de 1.000 de euro pe zi

Sursa foto MilanoToday

Memet Ali Gener a fost condamnat, de prima instanță, la 9 ani și 4 luni de închisoare, el fiind acuzat de mai multe fapte, între care și trafic de persoane, proxenetism, deținere de arme și consum de droguri. Decizia nu este definitivă. Însă, declarațiile făcute de victimă sunt de-a dreptul șocante. Aceasta a relatat cum era obligată să consume droguri, era bătută frecvent, efectiv călcată în picioare și i se pusese target de 700 de euro pe zi, care crescuse apoi la 1.000. Dacă nu îl atingea, suporta consecințele: era amenințată că va fi aruncată pe geam și, bineînțeles, primea "corecții" fizice.

Totul a început la începutul lunii octombrie 2016, când inculpatul a recrutat o tânără, inducând-o în eroare că vor pleca în Germania unde vor face bani împreună, fără a-i relata modalitatea.

Astfel, a ținut-o la domiciliul său din România circa două săptămâni, după care, la sfârșitul aceleiași luni, a transportat-o în orașul Bottenborn din Germania cu un autoturism condus de un prieten al său, și a adăpostit-o într-o garsonieră închiriată de el, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției într-un club.

Partea vătămată a arătat că a locuit cu inculpatul, era îndrăgostită și spera să aibă o relație viitoare împreună. Ea a declarat că a fost abuzată fizic și psihic și chiar lovită frecvent. De obicei, inculpatul începea să o lovească în zona capului și apoi contin ua în alte zone ale corpului pentru a o determina să practice prostituția.

"Erau tarife speciale în funcție de perversiunile la care eram supuse!"

”M-a lovit pentru că nu am reușit să mă angajez nici la al doilea interviu și nu reușeam să fac bani. În a treia zi am intrat la clubul respectiv, unde trebuia să mă prostituez. La club era un tarif pe care orice femeie trebui a să îl respecte.Tariful era pentru fiecare client 50 euro/jumătate de oră, 100 de euro pentru o oră și în funcție de perversiunile la care eram supuse, era un tarif special între 50 și 100 de euro.

Taxa pe care o plătea fiecare femeia la club era de 100 de euro pe zi. În acea perioadă, câștigam zilnic între 700 și 1.000 de euro sau între 600 și 1.000 de euro. Banii îi dădeam inculpatului iar eu păstram doar 100 de euro pentru intrarea în club și 30 de euro pentru taxi.

Am făcut acest lucru de la sfârșitul lunii octombrie 2016 până în 20-23 aprilie 2017. În toată această perioadă am fost agresată fizic și psihic, de fiecare dată când nu-i aduceam suma de bani cerută sau când afla că mama mea face demersuri pentru a mă scoate de acolo. Prima dată cerea 700 de euro, apoi a crescut până la 1.000 de euro.

Îmi reproșa că puteam să fac mai mult. Eram supusă la perversiuni, bătută, scuipată, înjosită, în văzul lumii, respectiv, în fața unui restaurant. În fața restaurantului m-a agresat pentru că am intrat înăuntru fiindu-mi foame și nu am rămas cu el afară să fumeze o țigară. Mă bătea pentru lucruri banale”, a spus femeia, potrivit rolii.ro.

Cred că îmi punea și altceva, în afară de canabis, în băuturi și țigări

De asemenea, ea a precizat că inculpatul îi dădea alcool și țigări care conțineau canabis. ”Cred totuși că îmi punea în țigări sau în băutură și un alt drog pentru că eu nu puteam să gândesc lucid, mă simțeam ca un roboțel, iar după ce îmi dădea acel drog, inculpatul mă întreba cum mă simt.

Eu nu am încercat să fac ceva pentru a ieși din situația respectivă deoarece inculpatul a spus că-i va face rău fratelui meu, iar mie îmi era frică. Inculpatul nu îmi dădea voie să vorbesc cu părinții, iar cu fratele meu vorbeam pe ascuns, dar nu puteam să-i spun nimic pentru că în locul în care stăteam pereții erau subțiri, erau în jurul nostru alți prieteni de ai lui care puteau auzi.

La club erau femei puse să stea cu ochii pe mine. Inculpatul știa tot ce se întâmpla acolo, respectiv cât lucrez și cât stau jos. La club aveam un telefon de pe care discutam cu inculpatul și pe care acesta îl verifica, respectiv, să vadă mesajele și apelurile.

Specific că atunci când am ajuns în Germania nu am avut acces la telefon o săptămână sau două”, a mai declarat ea. Inculpatul s-a întors în România prin ianuarie-februarie 2017 ca să își rezolve niște treburi și s-a întâlnit cu avocatul, el fiind cercetat într-un dosar de conducere fără permis.

”După ce inculpatul a plecat în România, eu am rămas în Germania, fiind supravegheată de un prieten de-al lui, lucru pe care l-am aflat abia la sfârșit, cu câteva zile înainte să plec. M-am întors în România deoarece m-a chemat mama inculpatului pentru a merge la poliție să dau o declarație.Nu știam exact despre ce este vorba, dar am înțeles că era ceva împotriva mamei mele.

Spun acest lucru deoarece și mesajele pe care le trimiteam mamei erau controlate sau mi se spunea exact ce trebuie să conțină. După plecare a inculpatului în România, am locuit singură câteva luni, respectiv din februarie până în aprilie, perioadă în care nu am mai consumat droguri și alcool, începând să gândesc mai limpede.

Mama mea m-a sunat de Paști și i-am spus că nu știu în ce zi dar că săptămâna viitoare vin acasă. În această perioadă l-am contactat telefonic pe fratele meu. Nu avem cum să-i spun nimic pentru că prin pereți se auzea orice. Inculpatul mă amenința în această perioadă prin telefon, spunând că va pune pe cineva să mă bată dacă nu ajungeam la timp la club.

Când se închidea clubul, luam taxiul să merg acasă. Eu spun că în această perioadă eram controlată deoarece când mergeam cu taxiul trebuia să fie o altă mașină în fața sau în urma mea.

În clădirea în care locuiam, orice sunet era auzit și eu dacă vorbeam la telefon se auzea…”, a adăugat tânăra. Totul a ieșit la iveală când femeia a ajuns în țară. Prima instanță l-a condamnat pe individ la ani grei de închisoare, acum urmând a se judeca apelul. Termenul a fost fixat pe 20.06.2019.

Liliana CHIRU

joi, 23 mai 20196894
Comentarii

00Ivan(23 iun 14:40)
Acest dosar este fabricat Domnisoara era de mult timp pe treaba. Asta a fost scuza ei cand au aflat parintii ei ce face ea. Sunt o familie saraca care vor sa ia de la baiatul asta foarte multi bani. Sanchi daune morale 200 de mii euro. Ea a venit singura din germania cu 20 de mii de euro. Sa va interesati sa aflati adevarul.
00Sifon(23 mai 23:26)
Aaa ala care zice cu grigorenco.. birlic.. spune ca pe printesa o cheama daiana, statea la stadion, slabita cu tate mari cu vergeturi. Da in gat ca lumea
02Legile schimbate(23 mai 21:41)
Trebuie legi k in serbia,p viata la asemeni proxeneti.urgent trebuie modificata lege impotriva pestilori p viataaaa.moarte tiganilorii,
12moarte tiganilor!!!(23 mai 21:09)
cand incepem sa ii omoram ???
02geta(23 mai 19:13)
daca ne ia cu "target"...e clar panarama
02Dana(23 mai 19:03)
Locuiesc pe Lapusneanu vis a vis de fostul Nord acolo unde isi desfasoara actvitatea niste proxeneti sub deviza Heavens Hell in fiecare dimineata turuie manele in fata locatiei! Suntem pur si simu terorizati de acesti proxeneti!
06Meritoriu(23 mai 16:56)
Toate cretinele-astea cu foamea-ntre picioare isi merita soarta. Cel mai irritant e ca pe 314zda lor prospera tot felul de tigani infecti, care fac pipi cu bolta pe oamenii muncitori onest. Nu de fete cuminti ce sunt ajung in anturaj cu gunoaiele-astea, iar dupa ce-si dau seama, kitzaie de parca au fost rapite de la manastire. Please die.
05videochatistele(23 mai 15:33)
se aduna iar in mamaia sa se rupa pe pastile
32nicu piticu(23 mai 14:45)
ia placut si ei , ani de zile, banuti casigati usurel nevoie mare, inttre picoare si mai si !!!!!!!!
08KM 4-5(23 mai 14:35)
VIRA VELICU CALU BIDI MANUTA PLACINTA GRIGORENCO COCO toti sunt niste pesti ordinari cu fete trimise in anglia germania spania olanda. Urmariti si arestati acesti ordinari de oameni din km 4-5 si veti descoperii multe lucruri necurate Toti sunt niste crapi ordinari vanzatori de faina niste scursuri ale societatii romane , iar ei se cred smecheri interlopi etc etc La puscarie cu voi pesti ordinari Aloo politia bcco diicot ..AUZITI
06Georgiana cioara(23 mai 13:00)
Un pic de control si pe la Musat Andrei din Constants si alti prietenii de a lui fiind niste pesti infect care duc femei prin germania, franta, etc cat si pe apartament la constant minore
412Ghe(23 mai 12:11)
Nu i iau apararea tiganilui care merita parnaie pe viatza dar nici madmoazela nu pare a fi prea inteligenta
116Alo politia diicot dias(23 mai 10:17)
De ce plmea ocoliti acvariul de proxeneti din Cernavoda?.Sau sponsorizarile lor sunt intocmai si la timp?.
124un fan(23 mai 09:37)
Munca silnica pe viata pentru astfel de jeguri umanoide!!!
019Georgian(23 mai 09:29)
Putin i-a dat la turco-tatar ,dar poate in apel ii da 12 si cu contopeala din alealalte dosare se duce in 15 ca sa faca 10
128Amun(23 mai 08:54)
Inchisoare pe viata pentru acest gen de infractori. Din pacate, sunt multi care fac banii astfel. Toti dopatii tatuati care isi plimba steroizii in masini scumpe si colate, in galben,in nichel, in culoare mata, asta fac. Pana nu o sa se dea o lege drastica, nu se v-a eradica aceasta practica. Trist este ca infractorul, este compatimit. Ca si mazare. Vai sarmanii , ce patimesc! Daca te plangi de conditii mizere in puscarii, fereste-te de rele !
39pentru Madalina moraru(23 mai 08:51)
adevarat i se mai spune si SLINOASA deoarece cand si-o desface pute a peste imputit multi pofticiosi alegandu-se ,, dupa ,, cu un sangar dureros .
184Dan(23 mai 08:35)
Daca voia fugea demult de acolo mai ales ca era si libera in taxi. A fost prostovana si acum si a dat seama probabil. Asa le trebuie la curvete bravo Gener triaza neghina de fetele rele sa stim si noi ce luam de nevasta.
019Pt.Ion(23 mai 08:25)
Ioane esti naiv,bordeluri sunt in Romania dar sunt mascate in saloane de masaj erotic,sau tu crezi ca dupa un masaj de genul asta clientul pleaca acasa ca un baietel cuminte pentru ca tinuta morala nu le permite fetelor si altceva.
024DECEBAL(23 mai 08:06)
Dementii acestia care se cred stapani de oameni ar trebui exterminati de pe fata pamantului. Iar fetele trebuie sa isi puna creierul la contributie si sa gandeasca inainte de a se cupla cu asemenea pitecantropi !
109Madalina moraru(23 mai 07:29)
Curva de mai de de mai sus era o maimuta , eu la primaria cernavoda i am violat cu succes pe toti politaii de la nationala apoi pe cei de la locala cat si pe babacii spre pensie !
2810memet geamir(23 mai 07:21)
Cand ai plecat cu el in germania sa faceti bani ce credeai ca o sa fii managera acolo, cum credeai ca o sa faceti bani. Se kk pe ea ca o droga cu drogul canabis , ar trebui sa recunoasca ca trage speis si dava singura fara sa o oblige nimeni. Asa sunt toate boarfele profita de barbati sa ajunga in germania sau franta la produs si cand trebuie sa plateasca pentru ajutorul primit se supara. BOARFA DRACU.
335Dati-i(23 mai 07:02)
Inchisoare 30 de ani acelui jeg
128Ion(23 mai 06:41)
In Suedia , prostitutia este consuderata sclavie, si se pedepsesc clientii, nu femeile. Si s-a redus mult numarul prostituatelor, dar si consumul de droguri. Aici la noi, unii dobitoci vor legalizarea prostitutiei, adica al traficului de persoane.
354Pt.Yani Fustanela de mai jos :(23 mai 05:09)
Subscriu ! Boratii de tigani turci trebuiesc batuti cu batele ! Atat cioroii cat si tigancile lor imputite ! Astia nu sunt oameni , nu merita sa traiasca in Romania !
661Yani Fustanela(23 mai 01:18)
Din nou un articol despre ciorile turcesti .....trebuie o initiativa cetateneasca prin care sa deportam pe acesti borati in desertul Gobi
mai mult...Replica
14 oct 13:29ReplicaRATC este istorie! CT Bus, noua companie de transport, care ar putea deservi și localități limitrofe

...3682

14 oct 16:46ReplicaVești pentru constănțeni: prețul gigacaloriei va fi de 250 de lei1032
14 oct 13:13ReplicaAtenție, șoferi! Se închide o importantă stradă din Constanța1554
14 oct 11:37ReplicaATENȚIE, șoferi! Vor fi controale în trafic toată săptămâna!

Autovehicule pentru transportul persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de...1212

14 oct 00:00ReplicaMinorul din Medgidia care a ajuns cu mașina pe trotuar și A UCIS două femei E ÎN LIBERTATE!3068
14 oct 00:00ReplicaContract de la Primăria Constanța pentru o firmă care a funcționat ani de zile fără nici un angajat1457
14 oct 00:00ReplicaCampingul Turist din Mamaia, pe cale să devină ansamblu rezidenţial

În urmă cu câțiva ani, Tabăra Turist din Mamaia era asaltată de turiști veniți din toate colțurile țării....1645

14 oct 16:17ReplicaUn tânăr dependent de droguri din Constanța își terorizează bunicii! Au cerut protecție!1748
14 oct 00:00ReplicaDuminică neagră pe șosele! Val de accidente rutiere în Constanța1578
14 oct 00:00ReplicaDupă trei ani de procese, Tribunalul a încetat judecata în dosarul Electrocentrale Grup-RADET Constanța

Tribunalul Constanța a finalizat acțiunea prin intermediul căreia producătorul de energie Electrocentrale Grup,...723

14 oct 00:00ReplicaProvocarea 60 de zile: scuzele nu ard calorii! Costin Neagu, detalii despre rețeta succesului1307
14 oct 00:00ReplicaSe reorganizează Compania Naţională de Drumuri: 16 directori rămân fără posturi; constănţeanca Georgeta Bumbac REZISTĂ2259
Vremea
14.5°14.5° - 14.8° luni, 14 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 95%
Vânt: 2.96 m/s
Presiune: 1021.42 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 oct 00:00SportSpaniolii au făcut praf România după meciul cu Feroe: „A fost ridicolă! Joc fără idei și fără profunzime”

Prestația slabă a elevilor lui Cosmin Contra a fost subliniată și de presa din Spania. Ziariștii de la As au făcut...620

14 oct 00:00SportIon Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea...843

14 oct 00:00SportCoco Gauff, direct în istorie! La doar 15 ani, a câștigat primul titlu al carierei

Coco Gauff (15 ani, 110 WTA) a cucerit ieri primul trofeu WTA al carierei, impunându-se în fața Jelenei Ostapenko (22...498

14 oct 00:00SportRugby Cupa Mondială: Japonia învinge Scoția și se califică în premieră în sferturi după un meci extrem de spectaculos

Japonia s-a calificat în premieră pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale al rugby (RWC 2019) după victoria...384

Local
14 oct 00:46LocalEstimările meteorologilor: zile cu soare în Constanța!

Potrivit specialiștilor de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vom avea o săptămână cu vreme în general...409

14 oct 01:13LocalAccident rutier în zona Taberei Năvodari

Un alt accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie, în județul Constanța. Medicii au intervenit în zona...1489

14 oct 01:13LocalPolițiștii de frontieră au intervenit pentru a remorca o ambarcațiune avariată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au intervenit pentru remorcarea unei...422

14 oct 01:20LocalUn pieton a fost grav rănit în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie a.c., în Constanța, mai exact la intersecția dintre străzile...733

14 oct 01:14LocalIncendiu la o casă părăsită din Constanța

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în municipiul Constanța, la o casă...574

14 oct 01:14LocalIncendiu la fabrica de pâine din localitatea Chirnogeni

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în jurul orei 02:00 la Fabrica de pâine...1667

14 oct 01:14LocalAccident rutier cu victime, în Crucea: o mașină a lovit o turmă de oi

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, 12 octombrie a.c., pe DN 2A, în comuna Crucea din județul Constanța....2280

14 oct 00:21LocalBEAT și fără permis, s-a suit pe un ATV, alături de un amic de pahar: au luat în brațe primul copac ieșit în cale!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a produs un accident rutier în seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie a.c., mai...1908

14 oct 01:15LocalTrei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 12 octombrie a.c., în municipiul Constanța.Din primele informații, în urma...930

14 oct 00:20LocalUn tânăr de 21 de ani din Tulcea s-a răsturnat cu motocicleta. Era băut și nu avea permis de conducere!

La data de 11.10.2019, ora 23:55, un barbat de 21 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice...1787

Politică
14 oct 01:22PoliticăIohannis: Ați văzut fețele PSD-iștilor la moțiune? Îngropăciune, nu alta!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la o ședință regională a filialelor PNL desfășurată la...602

14 oct 01:12PoliticăAEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie - peste 21 de milioane de lei

Valoarea totală a subvenţiilor virate în conturile PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP în prima decadă a lunii octombrie...322

14 oct 01:12PoliticăAEP a aprobat încă 270 de secţii de votare în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin hotărâre, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor...280

14 oct 01:21PoliticăLudovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii...796

14 oct 01:20PoliticăSorina Pintea reacționează la plângerea penală făcută, la DNA, de un deputat USR: „Nu mă tem, s-a procedat oarecum corect, s-a făcut economie“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a răspuns acuzaţiilor deputatului USR, Emanuel Ungureanu, potrivit cărora a...515

14 oct 01:21PoliticăCuc: În urma restructurărilor şi reducerii de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va economisi anual la fondul de salarii între...477

14 oct 01:19PoliticăInstalarea Comisiei Europene se amână. Comisarul României, unul din motive

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil...506

14 oct 01:19PoliticăPaleologu o umileşte pe Dăncilă: 'Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte'

Theodor Paleologu spune despre Viorica Dăncilă că „dă impresia că nu mai are simţul realităţii”: „Quos...719

14 oct 01:15PoliticăTăriceanu se vrea iar premier: Am o experiență care ar fi utilă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experiența lui ar putea fi utilă...677

14 oct 01:17PoliticăTraian Băsescu anunță IMINENȚA concedierilor de la stat: Aparatul bugetar e cel mai MARE furnizor de cheltuieli

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță PNL că va fi nevoit să facă reduceri în aparatul bugetar,...1016

Monden
14 oct 00:00MondenVunk, 25 de ani de la primul bilet vândut. O carte și un album vor fi lansate cu ocazia evenimentului

“În toamna lui 1994 aveam primul nostru concert pe bilete la Teatrul Ion Creangă din București. În toamna lui...207

14 oct 17:42MondenBrigitte Pastramă, răsfățată de soțul ei: „Florin îmi face cafeaua și micul dejun, facem și baie împreună“

Brigitte (42 ani) și Florin Pastramă (40 ani) sunt un cuplu fericit și se vede acest lucru cu ochiul liber. Bruneta e...311

14 oct 00:00MondenCatrinel Sandu s-a căsătorit cu iubitul american. Ce imagini emoționante a publicat vedeta

Deși a trecut prin clipe grele la începutul verii anului 2019, iată că acum, vedeta, se bucură de clipe minunate...297

14 oct 00:00MondenLista completă a concurenților noului sezon de la Asia Express. S-au alăturat doi artiști celebri

Asia Express este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate reality-show-uri de la noi. Primele două sezoane s-au...359

14 oct 00:00MondenNadine revine la tv. Unde o vom putea urmări

De luni până vineri, de la ora 18.35, Nadine prezintă la TVR 1 o emisiune în care ne vom regăsi şi din care...254

14 oct 00:00MondenTotul despre nunta fiicei lui Becali. Un călugăr de pe Athos a participat la slujbă

Sâmbătă, 12 octombrie, a fost una dintre cele mai fericite zile pentru Gigi Becali – şi-a văzut fiica cea mai în...602

14 oct 00:00MondenFiica cea mare a Angelinei Jolie are propria ei afacere. Tot profitul îl donează unei cauze nobile

Zahara Jolie-Pitt are doar 14 ani, dar deja are propria ei afacere. Fiica cea mare a Angelinei Jolie și-a lansat o...257

14 oct 00:00MondenLiam Hemsworth a uitat-o pe Miley. Cu ce actriță a fost văzut ținându-se de mână

Fanilor celor doi, care încă speră la o împăcare între artiști, nu le va pica bine ultima alegere a lui Liam!...273

14 oct 00:00MondenJoaquin Phoenix a slăbit 23 kg pentru a juca în „Joker“

A dat lovitura cu un rol de zile mari, dar pentru asta a făcut sacrificii extraordinare! Actorul Joaquin Phoenix a...276

14 oct 00:00MondenMoştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Moştenitorii cântăreţului american Prince au denunţat folosirea melodiei ''Purple Rain'' în timpul unui miting...202

Mapamond
14 oct 00:00MapamondCanada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative din 21 octombrie, a fost nevoit să poarte...210

14 oct 00:00MapamondTurcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

Armata turcă şi-a intensificat în noaptea de sâmbătă spre duminică ofensiva în nordul Siriei, îndeosebi la...226

14 oct 00:00MapamondSUA: Un hotel în construcţie s-a prăbuşit la New Orelans, un mort şi trei dispăruţi

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute după prăbuşirea sâmbătă a unui hotel în...246

14 oct 00:00MapamondSUA: Atac armat într-o biserică din New Hampshire, doi răniţi

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, în nord-estul...193

14 oct 00:00MapamondAtacul cu cuţitul de la Manchester, legat "mai degrabă de probleme de sănătate mintală"

Atacul cu cuţitul de vineri din oraşul englez Manchester în urma căruia au fost rănite patru persoane a fost legat...188

14 oct 00:00MapamondCirca 60% dintre femeile europene spun că au fost victime ale sexismului la locul de muncă

Circa 60% dintre femeile din Europa susţin că au fost victimele cel puţin unei forme de violenţă sexuală sau...194

14 oct 00:00MapamondCel puţin patru morţi şi trei răniţi într-un atac armat la New York

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac armat care a avut loc sâmbătă dimineaţă la...193

14 oct 00:00MapamondCalifornia renunţă la închisorile private

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a promulgat vineri o lege privind abolirea închisorilor...210

14 oct 00:00MapamondRusia acuză SUA că, prin neplata cotizaţiilor, subminează activitatea ONU

Agenţiile ONU se văd obligate să ia măsuri de austeritate din cauza faptului că peste 50 de ţări nu-şi plătesc...194

14 oct 00:00MapamondSUA-Mai mulţi utilizatori de ţigări electronice, care au primit îngrijiri medicale, au fost din nou spitalizaţi

Mai mulţi pacienţi care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit ţigări electronice au fost din nou...207

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2584

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3404

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...523

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...721

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1499

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4858

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...928

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2118

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2641

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1030