REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

REPARAŢII în trei ŞCOLI din Constanţa: MUCEGAI în sălile de clasă şi tencuială căzută!

REPARAŢII în trei ŞCOLI din Constanţa: MUCEGAI în sălile de clasă şi tencuială căzută!

Replica API 2 mai 2019 | 00:00 298

Trei școli din municipiul Constanța urmează să fie reabilitate. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu”, Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” și Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand”. Consiliul Local Constanța a votat, în cea mai recentă ședință, proiectele de hotărâre necesare demarării realizării documentațiilor de avizare a lucrărilor. Reparațiile sunt necesare, în condițiile în care, în toate cazurile, clădirile au fost construite în urmă cu zeci de ani, iar deja sunt infiltrații în pereți, iar tencuiala se desprinde!

Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța a fost construită în anul 1966, iar deja uzura fizică se resimte. După o îndelungată perioadă de exploatare, clădirea școlii se află într-o avansată stare de degradare, „pereții prezintă infiltrații pe alocuri și tencuială căzută”.

De aceea, sunt necesare ample lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor termice, electrice, inclusiv lucrări de anvelopare a clădirii. Unul dintre proiectele aprobate de consilierii locali, în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Constanța, a vizat realizarea unui investiții de 4,9 milioane de lei (TVA inclus) în reabilitarea acestei unități școlare, din care 3,7 milioane de lei (TVA inclus) pentru construcții și montaj.

Dintre lucrările care urmează să fie realizate, menționăm: închiderea tuturor caselor de scară, recompartimentarea grupurilor sanitare și asigurarea accesului facil pentru persoanele cu dizabilități (grup sanitar creat, ce corespunde nevoilor speciale ale acestora), desființarea spațiilor amenajate provizoriu, în capătul coridoarelor, amplasarea de rampe la accesul în clădire, pentru persoanele cu dizabilități.

O altă unitate de învățământ care a intrat în atenția municipalității, pentru realizarea de reparații, este Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”. Școala a fost construită în 1965. Urmează să fie realizate lucrări în valoare de 4,8 milioane de lei, TVA inclus, din care 3,6 milioane de lei sunt pentru construcții și montaj.

Pe lângă lucrările de reabilitare termică, de înlocuire a instalațiilor termică și electrică, de anvelopare a clădirii, urmează să fie realizate rampe de acces în clădire, și să fie reconfigurate toaletele pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilități.

Lucrări similare urmează să fie realizate și la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” Constanța. La această unitate sunt necesare lucrări, având în vedere că hidroizolația și instalația pentru scurgerea apelor sunt degradate, fațadelor externe prezintă exfolieri ale tencuielii pe unele zone, ușa pentru intrarea elevilor este învechită și ruginită, iar în interiorul clădirii sunt vizibile infiltrările de apă în tavan.

Totodată, în sălile de clasă sunt infiltrații și mucegai, iar instalațiile termice, sanitare și electrice sunt vechi și prezintă multiple probleme. Valoarea investiției este de aproape 4,9 milioane de lei, cu TVA inclus, din care, 3,6 milioane de lei, cu TVA inclus, pentru construcții.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In afara de Catedrala Mantuirii si cartierul Henri Coanda se mai gasesc bani si pentru alte lucruri?
0
0
Invatamant - tortura- obligatoriu de la 3 la 19 ani care mai apuca 19 ani. Nici nu vreti sa stiti ce boli da mucegaiul mai ales la copii!
2
0
Nu sunt bani ptr scoli spitale etc dar aveti bani sa mariti pensiile si ajutoarele asistatilor sociali .pina cind?
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272