REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Restaurantul “Beirut” a ajuns o ruină în centrul Constanţei: ESTE ÎN PARAGINĂ!

Restaurantul “Beirut” a ajuns o ruină în centrul Constanţei: ESTE ÎN PARAGINĂ!

Replica API 5 octombrie 2018 | 08:23 838

În atenţia autorităţilor:

În atenţia autorităţilor:

Clădirea restaurantului “Beirut” a ajuns una dintre ruinele municipiului Constanţa. La o scurtă plimbare pe bulevardul Tomis din Constanţa, una dintre cele mai tranzitate artere din municipiu, putem sesiza cum această clădire care acum câţiva ani reprezenta locul de întâlnire şi petrecere al constănţenilor, şi nu numai, stă să cadă. Au trecut patru ani de când restaurantul Beirut a fost cuprins de flăcări.

Patru ani de la tragedia care a îndoliat trei familii din Constanţa. Incendiul de mare amploare a cuprins întreg restaurantul situat, culmea, la o aruncătură de băţ de sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Constanţa. După tot patru ani de la tragicul eveniment, clădirea are un aspect neîngrijit şi reprezintă chiar un pericol pentru trecători având în vededere starea degradantă în care se află în acest moment.

Odată cu incendiul care a devastat clătirea şi a luat viaţa a trei persoane, restaurantul “Beirut” a devenit una dintre ruinele oraşului de la malul mării. Municipiul Constanţa se transformă într-o veritabilă capitală în perioada sezonului estival datorită fluxului mare de turişti ajunşi pe litoral. Cu toate acestea oraşul de la malul mării deţine încă un număr destul de mare de clădiri aflate în paragină, chiar în zonele cele mai tranzitate.

La loc de cinste în topul clădirilor care prezintă un real pericol pentru cetăţeni având în vedere gradul avansat de degradare se află şi clădirea restauranului “Beirut”. Putem spune că astfel de imobile în paragină dezonorează oraşul Constanţa şi umbreşte titulatura de oraş turistic cu importanţă semnificativă pentru România. Din cauza felului în care arată şi pericolului pe care îl reprezintă această clădire ar putea fi încadrată în rândul clădirilor lăsate în paragină de proprietari, fiind suprataxaţi conform legii.

Precizăm că lucrurile nu sunt chiar scăpate de sub control. Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat anul trecut mai multe proiecte de hotărâre privind supraimpozitarea unor clădiri sau terenuri aflate în paragină, primarul Decebal Făgădău susţinând că orice ruină scade valoarea întregii localităţi şi că aceste proiecte vor continua dacă proprietarii nu iau măsuri. Tot atunci 22 de imobile aflate în paragină au fost supraimpozitate de la 300 la 500 la sută. notificati mai multi proprietari de terenuri, constructii, terenuri si constructii sau apartamente de faptul ca daca nu vor lua masuri vor fi supraimpozitati.

Edilul Constanţei a mai declarat că masura nu a fost luată neapărat pentru a mări bugetul local, ci pentru a trage un semnal de alarmă proprietarilor că orice clădire din Constanţa aflată în paragină scade valoarea întregului municipiu. În Constanţa, cele mai multe clădiri lăsate în paragină se regăsesc chiar în centrul oraşului, pe bulevardul Tomis, în zona peninsulară, dar şi pe bulevardul Ferdinand.

Reamintim că fostul patron al restaurantului, George Karam, a fost condamnat, pe fond, la 10 ani cu executare. Cum decizia nu a fost definitivă, apelul a fost înregistrat pe data de 19.10.2017. De atunci au fost fixate circa 15 termene prin care s-au admis anumite cereri ale inculpaţilor de administrare a probelor cu înscrisuri, de efectuare a unui supliment la raporturi de expertiză medico-legală.Următorul termen de la Curtea de Apel este fixat pentru 9 octombrie, la ora 11.30.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi nu vedeti ca pe unde e Done Viorel apar morti suspecte? Autoritatile sa se autosesizeze!
0
0
Frumos articol. Dar ar trebui spus ce propunem. Cum sa se faca amenajarea ca sa fie bine sa nu fie rau. Cine, cand, cum, cu ce bani. Ca apropitaru va fi in parnaie 10 ani.
2
0
Da, este o ruina pentru ca A ARS si este un dosar penal despre care ziarele serioase au scris! Iti vine sa crezi? Tu cand ai ajuns prin orasul nostru?
7
0
Mai bine sa l ia george despina sa faca acolo carciuma pt comunitatea lgbt....
10
1
Moarte arabilor!!!
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218