REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Restaurarea cetăţii Carsium: Se face audit pentru verificarea eligibilităţii cheltuielilor realizate în cadrul contractului de finanţare

Restaurarea cetăţii Carsium: Se face audit pentru verificarea eligibilităţii cheltuielilor realizate în cadrul contractului de finanţare

Replica API 27 octombrie 2018 | 00:00 348

Consiliul Județean Constanța face audit financiar pentru proiectul ”Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a cetății Carsium-Hârșova! În luna iulie, Consiliul Județean Constanța a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a cetății Carsium-Hârșova”, finanțat prin POR 2014-20120.

Astfel, obiectivul istoric de importanță națională aflat de mult timp într-o stare de degradare, neamenajat adecvat pentru descoperirea lui de vizitatori urmează a fi reabilitat, cu fonduri în valoare de 10.570.361,98 lei. Până la demararea lucrărilor, CJC a demarat procedurile de licitație publică în vederea realizării ”serviciilor de audit financiar pentru proiectul ”Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a cetății Carsium-Hârșova”. Proiectul constă în efectuarea verificărilor cu privire la eligibilitatea cheltuielilor realizate în cadrul contractului de finanțare 2658/09.07.2018. Prestatorul serviciilor de audit verifică faptul că sumele solicitate spre rambursare de către Autoritatea contractantă în cererile de rambursare/plată pentru acțiunile finanțate în cadrul contractului de finanțare s-au efectuat, sunt legale, exacte și eligibile. De asemenea, se verifică respectarea legislației în domeniul achizițiilor publice pentru bunurile/lucrările/servicile finanțate în cadrul contractului, conformitatea cheltuielilor efectuate cu respectarea prevederilor contractului, dar și dacă sumele primite ca avans/prefinanțare au fost folosite în conformitate cu prevederile contractului. Valoarea achiziției este 40.000 lei. Precizăm că în cadrul lucrărilor de restaurare și conservare se vor realiza lucrări aferente sectorului Turnul Comandantului și zidurile acestuia, consolidare zid sector port, lucrări aferente Zidului Sector Incinte Vest, construcție corp multifuncțional, lucrări amenajare sit, lucrări împrejmuire, lucrări instalații electyrice și sanitare,a ctivități și promovare turistică a obiectivului, inclusiv digitizarea acestuia, în cadrul proiectului.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai pacaliciul ala e primar ?zici ca e decupat din revista urzica. Ce sa faca cacatul asta uscat.de sarbatorile de iarna pana si cel mai amarat sat uotat de lume are macar pe soseaua principala instalate lumini. Aici arunca 3 becuri intr un copac in centru dupa care mai i se nazare chipurile un proiect. O sa fi in istoria harsovei ca cel mai dobitoc tampit prost needucat nesimtit si handicapat mintal primar care a existat si acum inteleg legatura cu restaurarea.esti genu de om din vorba aia.cine nu spune o poveste nu primeste pomana.
6
3
pisamash pe primaru pizdii cu freza lui linsa cu gel! care baga coafeze ca manager in spital ,angajaza ca paznici la primarie lesinati cu 2 clase ,1 mild de lei ca sa restaureze jocul vechi OINA cica acum mai nou restaureaza pietroaie si le conserva chipurile.in pula mea nimic na facut asta nimic.a facut treceri de pietoni pe strazi de 2m latime pe ulite frate unde nici trotuar nu e! cica turism in harsova! care turism?in fundatura si spurcaciunea aia numita oras vezi numai tigani borati .acolo cand vezi un roman pe strada tre sa iti pui o dorinta.asa ca multa muie domn primar mega incopetent!
8
2
Spitale nu faceti,restaurati niste pietroaie!!!!!!!! sa aveti de unde fura bani HUUUUUUU!!!!!!!
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272