REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
15° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Reținuți pentru trafic de droguri, la Constanța. Au primit marfa prin poștă, din Marea Britanie

Reținuți pentru trafic de droguri, la Constanța. Au primit marfa prin poștă, din Marea Britanie

Virgil STOIAN 22 februarie 2024 | 15:48 2814

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane (una dintre ele fiind cetățean străin), în două cauze penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Retinuti pentru trafic de droguri, la Constanta. Au primit marfa prin posta, din Marea Britanie

Astfel, cu privire la prima persoană, s-a reținut faptul că, ar fi deținut și comercializat cantități de drog de risc (canabis), pentru 1.000 de lei.

Din cercetările efectuate cu privire la cea de-a doua persoană (cu cetățenie străină) a reieșit faptul că, în luna februarie 2024, prin intermediul unui serviciu poștal al Marii Britanii, ar fi introdus în țară aproximativ 14 grame de cocaină (drog de mare risc). Acesta a fost prins în flagrant delict, la data de 21 februarie 2024, în timp ce ar fi ridicat pachetul conținând substanța interzisă.

Retinuti pentru trafic de droguri, la Constanta. Au primit marfa prin posta, din Marea Britaniebani

În urma percheziției domiciliare efectuate, la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate 10 telefoane mobile, mai multe mijloace de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 21 și 22 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăți

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dodo, tu esti, maaa ?
0
0
grup mic de cativa indivizi prins sunt alti 100 sau mai multi care nu sunt prinsi; politia lupta cu morile de vant tara e deja invadata de cantitati industiale de droguri; trebuie schimbata legislatia facuta o reforma in politie si justitie si lupta condusa de un bun manager cu aplicarea unor strategii eficiente pe termen lung ptr ca pe termen scurt e clar ca sunt toti depasiti agentia antidrog nu are decat vreo 7 oameni sau poate asta se doreste sa nu se lupte decat de forma si banii ajung la varf in politica ? ptr ca acum asa se pare
4
0
Intrebare pt justitia din Romania (daca exista aca ceva): - de ce nu sunt judecate aceste dosare "la urgenta si cu pedepse maxime"??? De ce asteptati "prescrierea faptelor" sau ca lumea sa uite si le dati "cu suspendare???
8
0
Gabi Lutic Kristal Bulgaresc! Trage si adorme in masini! Si dupaia il bantuie Ender si isi aduce aminte de bastonul magic care il cara pe umar! Sau cand ia stingea Ender tigarea in fasolea cu domuz. Oricum generatia praff de copt e prafff. Socrasu sa dus sa fure praff de copt si asta ia mancat banii de pachete
2
1
Pitbull și Borandel&Co...i-au prăduit pe ăștia...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369