REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reuters: Rusia a trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

Reuters: Rusia a trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

Replica API 31 ianuarie 2022 | 21:18 1036

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina. Este un nou indicator-cheie al pregătirilor militare făcute de Moscova, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters, citează digi24.ro.

Actuali și foști oficiali americani spun că astfel de indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Dezvăluirea informațiilor privind rezervele de sânge de către oficiali americani care au vorbit sub protecția anonimatului dă mai multă greutate avertismentelor SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei, în condițiile în care a masat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina.

Aceste avertismente incud o declarație a președintelui american Joe Biden că un atac rusesc este probabil și o declarație a secretarului de stat american Antony Blinken, care a spus că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei în „foarte scurt timp”.

Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia a trimis „suport medical” în zonă. Dar dezvăluirea privind rezervele de sânge adaugă un detaliu despre care experții spun că este esențial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei.

„Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, a spus Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta informația. Nici Casa Albă nu a comentat.

Cei trei oficiali americani care au vorbit despre proviziile de sânge au refuzat să spună în când anume au detectat SUA trimiterea acestora către trupele din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că s-a întâmplat în ultimele săptămâni.

Oficialii ruși au negat în mod repetat că ar avea de gând să invadeze Ucraina. Dar Moscova susține că se simte amenințată de legăturile tot mai strânse ale Kievului cu Occidentul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,da au vazut rezervele de sange in lazile frigorifice cum au vazut armele chimice ale irakului.S-a apucat cia de propaganda!
0
1
e un fatalau speriat
2
2
Cei fricosi au inceput deja sa intoarca armele, ca vin rusii... In toate tarile din Estul Europei exista deja un fel de AUR care atrage lumea in afara NATO. Ce le ofera Rusia daca ies? Gaze, pace si minciuna ca sunt fratii lor crestini, iar europenii sunt aia rai. Dar cine a mancat carne de om in perioada interbelica, sa supravietuiasca foametei sovietice? Ei bine, doar RUSII au mancat! Credinciosi, nu? Ha!
8
2
M-am sfatuit cu experti militari si am ajuns la concluzia ca trupele rusilor acolo au alt rol, de a speria oamenii simpli, pentru a-i atrage in jocul lor politic.
9
2
Solutia e simpla, inapoiaza Crimeea. Semneaza tratat de pace cu NATO, Ucraina ramane neutra, in afara NATO. Se va intampla? NU! Ar insemna batalie pierduta, oamenii lui l-ar vedea ca un invins. Putin abia acum realizeaza in ce s-a bagat. Credea ca gazele sunt o garantie. UE va renunta la ele si va impune restrictii dure. Deci, intra Ucraina in NATO? NU! O ocupa Rusia? Posibil. Apoi restrictii, foamete si revolutie in Rusia? Ce solutii mai are Putin apoi? Incepe ultimul razboi mondial! Daca ar da Crimea inapoi ar insemna sa-si ceara scuze, insa ar castiga respectul tuturor.Ar face pace, istorie
8
3
Nu-l vad pe Putin sa-si ceara scuze. Nu stiu cine il sfatuieste, dar sper sa-i deschida cineva ochii. E clar ca statutul lui de nepot al bucatarului lui Stalin a fost o haina prea grea pentru el. E depasit de situatie!
9
3
Rusii de rand asteapta un lider sa-i elibereze de sub tiranie. Se pare ca e imposibil si s-au ales cu un nou Stalin pe cap. Au indurat foametea sovietica din perioada interbelica si tot acolo s-au intors. Putin forever? Pe bune? Putin a facut rau Rusiei cum n-a facut-o nimeni altcineva in istorie. Va spun sincer, nu va reusi refacerea URSS! Ba mai mult, va distruge economia tarii prin ambitiile lui in Ucraina si prin vecini. La fel si dorinta lui obsesiva de a intra in istoria liderilor rusi. Economia nu era grozava inainte, dar el a distrus-o complet. O sa inceapa un razboi total. E evident!
8
3
Rusii de rand asteapta momentul potrivit sa se elibereze. Saracii indura cu greu traiaul oribil impus de Putin. Bunicii lor le-au spus adevarul despre Rusia. Ei sunt adevaratii rusi, ei sunt niste eroi, cei care nu se tem sa-l infrunte pe Putin si echipa lui. Toata planeta ii respecta pentru asta! Daca Putin ar fi dat jos, asta ar insemna condamnare lui pentru tot ce le-a facut rusilor. El face acum tot ce ar face un om mort, nu exista cale de intoarcere pentru el. Daca il lasi pe Putin in Europa pe strada, printre oameni, n-ar pati nimic. In schimb, in Rusia n-ar supravietui, stiu sigur!
9
3
N-aveti voi idee cati rusi de rand vor pace si sunt PRO-EUROPA. Dar bataia doare! Nici otrava nu-i prea dulce...
11
2
Oh, da! Urmariti acum stirile din Rusia, timp de o saptamana. Sa vedeti cati rusi vor cadea "accidental" pe fereastra, ca pedeapsa pentru ca au ajutat Vestul. Freedom for russian people! Putin must be killed with fire! Davai, rush B!
9
3
sau din satelit.
5
4
de unde maciuca mea stiti voi ca au trimis rezerve de sange ?
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108