REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

REVELION 2019: Constănţenii preferă destinaţiile exotice şi capitalele europene

REVELION 2019: Constănţenii preferă destinaţiile exotice şi capitalele europene

Replica API 30 octombrie 2018 | 10:29 298

Cu tichete de vacanţă, în Bucovina, Maramureş şi Valea Prahovei

Cu tichete de vacanţă, în Bucovina, Maramureş şi Valea Prahovei

Preţurile piperate nu-i opresc pe români să facă vacanța de iarnă la munte sau în străinătate! Mai ales că, începând din acest an, își pot plăti deplasările cu voucherele de vacanță oferite de stat. Iar constănțenii nu fac excepție de la regulă. Locațiile căutate de locuitorii de la malul mării sunt staţiunile de pe Valea Prahovei, pensiunile rurale din Bucovina şi Maramureș, dar la fel de solicitate au fost şi oraşele europene, precum Roma sau Paris. Pentru Revelion, constănţenii au mai optat și pentru locurile exotice, unde o vacanţă ajunge şi la 2.000 de euro.

Mai este foarte puțin până la sărbătorile de iarnă, așa că românii au început să caute oferte incitante. Cei care își doresc să ajungă pe litoral în această perioadă, mai au de așteptat un pic, căci agențiile de turism încă nu au publicat ofertele. ”Pe litoral, de obicei, ofertele ies mai târziu decât toate celelalte. Sunt ultimele care ies, pentru că, în general, se adresează românilor care nu și-au făcut rezervări pe alte destinații, n-au aflat, din timp, dacă au mai multe zile libere sau nu, nu și-au stabilit bugetul și n-au mai apucat să se înscrie la destinații externe.

Avem câteva hoteluri care, în mod tradițional, organizează Revelion. Sunt pachete de două, trei sau patru nopți, hoteluri cu SPA, dar n-au apărut la agenții. Dar, nu este neobișnuit. De regulă, apar în noiembrie. În general, hotelurile care și-au lansat oferte, și-au ocupat pachetele pentru Revelion. Ce se ofertează, se și vinde. E o ocazie în care tot românul petrece”, a declarat, pentru Replica, Corina Martin, care deține agenția Mistral Tours.

În schimb, constănțenii au avut posibilitatea să-și aleagă destinațiile dorite pentru această perioadă a anului în zonele turistice din țară. Cele mai căutate locaţii sunt staţiunile de pe Valea Prahovei, dar și pensiunile rurale din Bucovina și Maramureș. Iar cererea a crescut, datorită ticehtelor de vacanță. ”Constănțenii optează pentru clasica Valea Prahovei. Dar, în ultimii doi ani, datorită tichetelor de vacanță, s-a dezvoltat mult cererea și către alte zone. Maramureș se cere mult, la fel ca și anul trecut, Bucovina la fel. Dar Valea Prahovei este prima cerință.

Unii folosesc tichetele de vacanță. Ba chiar, încă de acum, își rezervă și pentru anul viitor vacanțele cu ticehete. Pe cele din 2018 le pot folosi până la 31 decembrie, și atunci vin pentru Crăciun și Revelion. Prefără pensiunile bune pentru că, totuși, constănțeanul nu e un turist de două stele, atunci vrea servicii mai bune.

Acolo sunt tradiții incluse în pachet, se vând mai bine decât cele de hotel. Tichetele de vacanță au contribuit din plin anul acesta, s-au vândut chiar destinații care altădată nu era cerute”, a explicat Martin. Cât despre destinațiile exotice, constănțenii le preferă, chiar dacă sunt mai scumpe.

”Constănțeanul caută căldura și iarna. S-au ales destinații pentru Egipt, Malta, chiar și America, dar și croaziere”, a completat Corina Martin. De asemenea, sunt cerereri și pentru vacanța în capitale europene, precum Paris sau Roma. Cât despre prețuri, acestea nu sunt deloc modice. Astfel, cei care optează pentru destinații exotice scot din bucunar cel puțin 2000 de euro de persoană. Iar cei care doresc să ajungă în capitalele europene plătesc în jur de 500, 600 de euro de persoană.

La munte, prețurile diferă, de la o stațiune la alta. În Poiana Brașov sejurul sar ede 1600 lei de persoană, în timp ce la Bușteni, Sinaia, Moeciu, Azuga, tarifele pornesc de la 1000 de lei. Iar, dacă în anii trecuți, Bulgaria era savurată de constănțeni, ei bine, de anul acesta, țara vecină nu se mai află pe lista destinațiilor de vacanță a locuitorilor de la malul mării. Sunt amatori de produse turistice mai deosebite turistice, nu chiar obișnuite.

Hotelierii și-au publicat pe site-uri ofertele de sărbători

Dacă ofertele hotelierilor de la malul mării n-au ajuns încă la agenții, ei bine, acestea pot fi găsite pe site-urile proprii. Astfel, cei care doresc să ajungă pe litoral, la un hotel de cinci stele, vor scoate din buzunar, pentru un sejur de 2 nopți, două persoane, între 2234 lei și 4368 de lei. Ofertele includ, de regulă, cina festivă de Revelion, Brunch și cina festivă și mic dejun. La hotelurile de patru stele, tarifele pornesc de la 2600 lei, un sejur de trei zile, două persoane, iar la hotelurile de trei stele tariful pornește de la 1570 lei, dar poate ajunge și până la 3140 lei, dacă vorbim de apartamente. În sudul litoralului, ofertele sunt mult mai avantajoase, la vile sau pensiune.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele. La Costinești, de exemplu, tarifele pornesc de la 150 lei de persoane, 250 de lei, și pot ajunge până la 450 de lei, la Techirghiol, tarifele pleacă de la 69 de lei de persoană, iar la Mangalia găsim tarife de 100 de lei pe noapte.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E saraca lumea, vai de capul ei! Abia strange omul bani de o vacanta in Comore.
1
0
asa-l minti tu pe fii-tu. Stai lin, ca afla la scoala valoarea banului si locul lui in societate. Te duci in concediu la bulgari ? Esti pe ultima treapta sociala.
1
1
Ce dracu sa faci in mizeria aia de pe Valea Prahovei? La bulgari e de 2 ori mai frumos si mai curat si la juma' de pret.
1
1
cat mai multi sa plece,mai respira si orasul nostru.
0
0
Tichetele sunt valabile doar in tara.Nu poti face vacante exotice cu tichete.Sarbatorile de iarna sunt de preferat in tara, datorita anotimpului si a datinilor si obiceiurilor frumoase de la noi.Cei mai multi folosesc masinile personale si daca te prinde vremea rea pe Valea Prahovei e una si alta daca te prinde in Alpii austrieci, un exemplu.Si cu exoticul asta e cam pe dos, pleci cu suba de la noi si iti pui bermudele la ei.Dar gusturile nu se discuta.
1
0
cine nu, sta si baleste.
3
0
eu prefer anri coanda ca nicaieri nui ca acasa una la mana ca e gratis n e da premaria duoi la mana ca sunt cu toti frati mei sio sa facem belea la jegosi de romani
5
0
Tichetele de anul acesta se pot folosi pana in iulie 2019, nu pana pe 31 decembrie 2018. De unde ati scos-o pe asta ? Sunt valabile 1 an.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212