REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

REVELION în PANDEMIE, pe LITORALUL ROMÂNESC, cu prețuri PIPERATE

REVELION în PANDEMIE, pe LITORALUL ROMÂNESC, cu prețuri PIPERATE

Replica API 20 octombrie 2021 | 19:13 3987

Agențiile de turism au asaltat românii cu sute de oferte pentru Revelionul 2022. Cu toate că pandemia le dă mari bătăi de cap, românii nu contenesc să își caute o locație unde să petreacă noaptea dintre ani. Ofertele sunt din cele mai variate și, se pare că Bulgaria și Turcia rămân și în acest sezon cele mai accesibile. Pe litoralul românesc ofertele sunt pe 3, maxim 4 nopți de cazare, iar costurile sunt de ordinul miilor de lei.

Revelion Turcia 2022. Sursă foto: Helloholidays

Revelionul se apropie cu pași repezi de noi. Sunt deja mulți români care își caută o locație pentru a sărbători trecerea dintre ani. Până ca pandemia să ia amploare, românii căutau city break-uri în marile orașe unde se organizau târguri și diferite evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, însă iată că virusul Sars-Cov2 i-a făcut pe aceștia să aleagă locațiile mai puțin aglomerate.... și mai ieftine. Agențiile de turism au pregătit deja oferte destul de atractive pentru destinații turistice din străinătate, dar și din România. Litoralul românesc rămâne cu prețurile piperate!

Egipt și Dubai, cele mai căutate destinații exotice

Cele mai solicitate destinații exotice sau mai îndepărtate pentru Revelion sunt Egipt, Dubai, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Sri Lanka, Maroc și Tunisia. De exemplu, Paralela45 pune la bătaie mai multe oferte de șapte nopți în următoarele destinații: Capul Verde, de la 1.024 de euro/persoană/; Maldive de la 2.045 de euro/persoană; Kenya, de la 1.697 de euro/persoană; Dubai, de la 919 euro/persoană; Punta Cana, de la 1.845 de euro/persoană; Madeira, de la 772 de euro/persoană.

Revelion Dubai. Sursă foto: christiantour.ro

Turcia și Bulgaria, cele mai accesibile?

Se pare că da! Turcia și Bulgaria sunt la mare căutare și în acest an, iar agențiile se întrec în oferte care mai de care mai accesibile. Iată ce oferte pentru Revelion pot găsi cei interesați: Antalya – 474 euro/persoană/șapte nopți; Circuit Istanbul – 440 euro/persoană/cinci zile; Razlog, de la 400 de euro/persoană/patru nopți; Pamporovo, de la 252 de euro/persoană/patru nopți; Bansko, de la 221 de euro/persoană/patru nopți; dar și altele.

Sursă foto: all4travel.ro

Revelionul în țară? Iată ce costuri sunt percepute

Pe plan intern, turiștii optează pentru locații în zone montane sau în zone de turism rural, unde s-au păstrat tradițiile. De Revelion în România cei interesați pot opta pentru circuite: Sovata – 376 euro/persoană/pentru nopți; Iași – 354 euro/persoană/patru nopți; Alba Iulia – 332 euro/persoană/patru nopți; Sibiu – 398 euro/persoană/patru nopți.

Sursă foto: oradesibiu.ro

Care sunt costurile la hotelurile din zonele montane

Cele mai accesate oferte din zonele montane sunt: Sinaia - Hotel Excelsior Boutique, trei stele, 30 decembrie - 2 ianuarie, cu mic dejun inclus, 955 lei/ persoană; Băile Felix - Hotel Palace, patru stele, 29 decembrie- 2 ianuarie, pachetul include: cină festivă pe data de 31 decembrie, cu băuturi incluse, acces gratuit la saună cu infraroșu, sauna finlandeză, Jacuzzi cu apa termală, piscină exterioară și 50% discount la accesul în Aqua Park President, 1.120 lei/persoană; Brașov- Domeniul Dâmbu Morii, trei stele, 30 decembrie- 2 ianuarie, 1.901 lei/persoană. Un alt hotel din Sinaia ce organizează petrecerea de Revelion cere, pentru două persoane, 1.060 de euro pentru o cameră dublă, fiind vorba despre un sejur de patru nopți. Un alt hotel aflat în Păltiniș, în Mărginimea Sibiului, cere, pentru o cameră dublă standard, într-un sejur de patru nopți, 9.729 de lei.

Revelionul pe litoralul românesc piperat?

Litoralul rămâne o opțiune și în afara sezonului estival, iar noaptea de Anul Nou nu face excepție. De exemplu, un hotel din Mamaia cere, pentru un sejur de 3 nopți, pentru două persoane, 4.497 de lei. Un alt hotel, situat în Eforie Nord, cere pentru un sejur de 4 nopți, pentru două persoane, 3.720 de lei. Pentru închirierea unei vile în localitatea Corbu, cu 9 camere și maximum 25 de locuri disponibile, trebuie să scoateți din buzunar 7.700 de lei pentru trei nopți. Nu este inclusă și masa.

Sursa foto: euroteamtravel.ro

O variantă poate să fie și Deltă Dunării. De exemplu, un hotel situat în Sfântul Gheorghe, ce organizează petrecere și masă de revelion, cere pentru un sejur de 4 nopți, pentru două persoane, 4.307 lei.

Certificatul verde, solicitat în mare parte din locații

Înainte de a pleca în vacanță, asigurați-vă că aveți certificatul de vaccinare la îndemână, deoarece, fără îndoială, va fi valabil în restaurantele din unitățile de cazare și la cele din zona în care rezervați.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergeti boschetilor intr-otara civiliata,mai calda,daca tot aveti bani de spart din furaciuni.pe litoral vint,ploaiesi covid cit cprinde.Maimutzele sint in Dubai
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218