REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

REVOLTĂ! Un infirmier debutant are un salariu mai mare decât un poliţist cu 20 de ani vechime!

REVOLTĂ! Un infirmier debutant are un salariu mai mare decât un poliţist cu 20 de ani vechime!

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:00 250

Indignare în rândul polițiștilor: deși Legea salarizării unitare ar fi trebuit să facă ordine în ceea ce privește salarizarea angajaților la stat, s-a ajuns în situații „înjositoare” pentru oameni cu mai bine de două decenii de vechime în câmpul muncii. Astfel, un infirmier debutant are un salariu mai mare decât un polițist cu 24 de ani de vechime!

Lideri sindicali din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră și-au exprimat revolta față de faptul că, în urma modificărilor salariale care ar fi trebuit să facă ordine, s-a ajuns la dezechilibre mai mari!

„După vreo postare mai "acidă", secretara își pune subalternii să mă contacteze, încercând să mă tempereze. Că de ce sunt așa nemulțumit, că de fapt la minister curge DECÂT lapte și miere, că nu mai au loc covrigii pe coada câinilor.

DECÂT la minister poate, că în teritoriu realitatea e alta. Poate chiar mai dură decât o prezint eu uneori. Și sunt două variante: ori nu o cunoașteți și atunci ar trebui să plecați cu toții, ori o cunoașteți și ne luați de proști, variantă în care, ghiciți, ar trebui să plecați cu toții.

Drept dovadă, un infirmier debutant (tot respectul pentru meseria oricui) câștigă mai bine decât un polițist cu 10 ani vechime‼ Mi-am cumpărat o găleată cu mop și cred că pun trusa criminalistică în cui, după 20 de ani. Apropos, știe cineva când se fac încadrări pentru personal necalificat la vreun spital? Că tare mă bate-un gând...”, a postat pe pagina personală de Facebook, Bogdan Bănică, vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Aspectul este întărit și de Steluța Valentina Matea, lider al Sindicatului ROPOL din cadrul Gărzii de Coastă. „Sunt absolut de acord cu postarea colegului! Și, pentru că știu că sunt o gramadă de "ochi albaștri" pe postările mele și raportează periodic "la secretariat" despre ce scriu, ce fac și ce spun, aș vrea să-l completez pe Bogdan, pentru că a făcut doar o comparație între salariul unui infirmier debutant cu cel al unui polițist cu 10 ani vechime în sistem.

Transmit celor inteligenți de la MAI, care periodic au răstălmăcit prevederile legale pentru modul de calcul al salariului polițiștilor, că ȘI UN POLIȚIST DE FRONTIERĂ (ce are în plus față de polițist, sporul pentru frontieră), CU 24 ANI VECHIME ÎN SISTEM, DIN CARE 17 ÎN STRUCTURI OPERATIVE (adică nu debutant ca infirmierul) ARE SALARIUL DE FUNCȚIE (agent I, adică o funcție mare pentru un agent, pentru că mai sus e doar agent principal) 2725 LEI!

Deci, tot mai puțin decât infirmierul debutant (incepător). Menționez că acest salariu, al polițistului de frontieră, crește din 01.01.2019 cu 331 lei. Faceți singuri socoteala și veți constata că inclusiv cu majorarea salarială (din care polițistul de frontieră rămâne cu puțin peste 200 lei) ȘI POLIȚISTUL DE FRONTIERĂ CU VECHIME ȘI SALARIUL MAJORAT ESTE ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ DIN 2019, SUB INFIRMIERUL DEBUTANT!! Doamna ministru, dacă nu credeți, verificați în MAISAL salariul meu!”, a transmis pe pagina personală de Facebook liderul sindical constănțean.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unul este mana dreapta a patronului si celalant e sef si el,patronul a ales asa ca sa fie armata politie sa mearga treaba bine,asa crede el
2
1
Este vina sindicatului din sanatate ca a stiut sa negocieze cu guvernul salarii mai mari? este vina guvernului ca politia si a facut un renume de spagari muult mai mari ca aparatul de sanatate? Nu e mai bine sa te duci la spital sa nu mai dai peste tot spaga? eu nu am dat in nimic si nici nu mi s a cerut cat am.fost prin spital. Si cu toate astea, mentalitatea cretina romaneasca incepand cu habarnagiul care a scris articolul, se arunca in afirmatii din astea cretine fara sa inteleaga caaaa de fapt..e mqi bine asa..si politia o sa aiba salarii mai mari..cand o sa le vina randul
1
1
Bai moga sau moaca mai sunt si oameni care lucreaza in ture cat despre cei foarte mult care candideaza sunt cei care au dosar verificat si admisi pentru concurs. Nu te face ca nu intelegi sau poate atat te duce capu
2
2
Daca au timp sa comenteze la orele respective, sunt niste frustati fara servicii. Intelectul si nivelul studiilor nu le permit sa se angajeze in Politie!
4
7
Foarte bine,infirmiera salveaza vieti,pe cand Politistul Comunitar, a doua jumatate din tura de noapte o doarme acasa in apartament! Rusine conduceri ca nu-i controleaza la tura de noapte!
6
1
Hai ma ca sunteti culmea cum sa iesiti la pensie la 47 ani sau sa fiti colonei la 30 de ani voua vi se pare normal despre salariu daca va simtiti nedreptatiti ducetiva ma in alte tari si castigati mai mult asa au facut cinci milioane de Romani findca sunt cel putin doua zeci pe loc in fiecare an la politie jandarmi armata parlanentari scuze la ultimi sunt mai multi pe loc
3
2
Spuneti ca nu-si merita salariul si sotiilor sau copiilor ramasi fara tata. Cred ca v-ar scuipa in fata. Inginerul si alte categorii se duc destul se linistiti la munca, nu? Nu cred ca se tem pt viata lor. Asta nu e valabil pt politisti.
3
5
Sa si dea demisia. Sa fie platiti in functie de cazurile rezolvate. Daca nu le convine sa se apuce de munca. Nu i a obligat nimeni sa se faca politisti. Toata ziua plang da nu pleaca nici unu din sistem. Asteapta sa faca 45 - 47 ani si sa iasa la pensie minim 3500- 4000 si apoi sa se angajeze iar la o institutie de stat sa incaseze si salariu si pensie. Sunt pline institutiile de stat de pensionari militieni securisti pe post de consilieri.
9
3
Militiene misca burta aia mare si patruleaza nu sta sa primesti salariul si sa ai o atitudine de superior cu oamenii. Taran cu uniforma ce esti
9
3
Sa vezi o asistenta medicala cu o postliceala de doi lei cat are:50-6000lei salariu si spaga,ca degeaba le-a marit,le-a ramas pielea de rapan si javre pe ele
12
4
un sergent majur de militie aesit la pensie cu peste 3000 lei un inginer cu 1500 e bine?
10
5
Este o vorba din batrani...magarul moare de batran..si prostul de grija altuia..toti cei ce comentati aici contra..sunteti frustrati ca nu purtati aceeasi haina..daca maine o imbracati cu siguranta nu mai sunteti multumiti de salarii...nu mai fiti ipocriti..datorita ipocriziei voastre ne joaca cei de sus pe degete
7
7
Bai gigi am zis frontiera nu stii sa citesti se detasa ultimii 2 ani in delta sa i se dubleze slariul si lua pe ultimii 2 ani
1
2
Cata frustrare in comentariile impotriva politistilor... Bai naparstocilor, cand dati de belea urlati in gura mare dupa politisti... Jandarmi sau armata... Sunteti niste ipocritj.. In loc sa vedeti mizeria din curtea voastra, va uitati la curtea vecinului si asteptati sa vina sa va faca si voua curat... Idiotenia voastra este fara margini... Ca niste tampiti ce sunteti comentati...
6
9
Pai asta e meseria de politist e pentru oameni care vor un loc de munca sigur nu bine platit
9
3
una e sa sufli in fluer si alta sa muncesti transpirand,,asa si salariu,,nu-i convine se poate angaja doker.
12
4
Mai bine invatati sa va comportati cu oamenii incapabililor si nu va mai plangeti ca aveti impresia ca sunteti Dumnezei cand purtati uniforma. Acasa sunteti catei . Sclavilor
17
12
Ptr cuvilii frustrati de mai jos: Nu iese niciun agent de politie la pensie mai jos de 47, adica dupa 26 ani de operativ! 5500 lei pensie de agent nu exista!
17
7
Sa iesi la pensie la 40 de ani, dupa ce ai avut sporuri dormind in tura de noapte, facand patrule vorbind in acest timp cu colegul de patrula despre civilii care sunt prosti, luand spaga ca sa-ti duci familia la munte si la mare, si tot tu, MILITIENE, de simti injosit? La mai multa injosire, va fi urarea din partea civiliei pentru tine, MILITIENE.
20
19
Da dar ala de la frontiera ia spaga mai mare si trece la pensie la 45 de ani cu 5500 lei
19
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212