REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

REVOLTĂTOR! Familia unei consiliere şi-a trântit solariile în mijlocul unui CIMITIR!

REVOLTĂTOR! Familia unei consiliere şi-a trântit solariile în mijlocul unui CIMITIR!

Replica API 10 iulie 2017 | 00:00 620

Sunt lucruri pe care bunul simţ te împiedică să le faci, oricât de lipsit de cei 7 ani de acasă ai fi. Doar carenţe grave de educaţie sau tulburări mintale ori comportamentale te pot conduce spre gesturi nefireşti precum violul, profanarea de morminte, tâlhărirea unor bătrâni lipsiţi de putere etc. În privinţa împroprietăririi, cu de la sine putere, în cimitir, pentru cultivarea legumelor… ne e greu să facem o încadrare. Cu siguranţă, lăcomia e un element cheie, căci familia care a decis să îşi facă sere în incinta unui cimitir, pentru că a descoperit aici teren liber, fără morminte (încă), nu se poate spune că e sărmană ori lipsită de minim şcoala primară.

Familia unei consiliere (până de curând) în Murfatlar a descoperit că cimitirul musulman din localitate este puţin “populat”, prin urmare a considerat că e “păcat” ca terenul încă liber de morminte să stea degeaba! Aşa că a intrat în cimitir şi a montat mai multe solarii, cu nu-se-ştie a cui “binecuvântare”. Situaţia este una destul de veche, cunoscută de musulmanii din Murfatlar, dar care evită să discute pe acest subiect. “Solariile nu sunt pe un teren în afara cimitirului, sunt în incintă. Doar că nu sunt încă morminte pe bucata de teren respectivă”, ne explică un bărbat care făcea curăţenie la un loc de veci alături de soţia sa. Evident că omul ştia şi ale cui sunt solariile: familia lui Liviu Teleanu din localitate! Întrebat şi cu voia cui s-a putut petrece o asemenea oroare, bărbatul a dat din umeri, deşi părea să ştie ceva, preferând doar să comenteze că “nu, nu este normal aşa ceva… dar ce să facem?”.

Contactat de Replica, primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, s-a arătat surprins nu de prezenţa solariilor (apropo, care gemeau de fasole verde!), ci de faptul că ele încă nu fuseseră demontate. “E de multă vreme această poveste, din ce am aflat. Când doamna Florica Teleanu a ajuns consilier, din partea PNL, au avut grijă tot cei de la ea din partid să o reclame. Aşa am aflat de situaţie şi a fost amendată pentru solariile ei şi ale soţului. I s-a pus în vedere să le desfiinţeze, în urmă cu circa 4 luni”, a declarat Saghiu. Edilul a precizat că “evident că nu are nici o autorizaţie pentru aşa ceva”. “Nu poţi face culture de legume în cimitir. În plus, familia nu deţine nici autorizaţie de producător, din ce ştiu eu”. Prin urmare, cum şi cui vinde recolta? Spunem asta pentru că nu vorbim de o mână de fasole verde şi trei răsaduri de te-miri-ce! E drept, în cursul zilei de sâmbătă, în cimitir părea că o parte din solarii au fost deja desfiinţate, însă resturile, lădiţe şi alte gunoaie zăceau lângă alte solarii încă „funcţionale”. Imagini de-a dreptul scandaloase, primarul oraşului Murfatlar declarând că va lua măsuri: „Îi anunţ pe cei de la Poliţia Locală să ia măsuri”.

Edilul a mai adăugat că Florica Teleanu a demisionat din Consiliul Local Murfatlar de circa o lună, dar că nu cunoaşte motivul.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar ferma sefului politiei locale.care este la 50mnu o vezi.trimite sa l amendeze ca nu are autorizatie.dar vila de mai sus a lu nufar.nu se vede ca au taiat din liziera ca nu mai aveu loc
6
0
Nu spui saghiule de ce si.a dat demisia? Ca nu iai mai dat certificat de producator, i.ai dat amenda pt sere, ai amenintat.o. Tu nu ai nevoie de intelectuali in consiliu. E bun vicele zidar din Siminoc?
6
0
de numeste dezvoltare manageriala,ai sera si alaturi clientii,gata sa cumpere la orice ora,daca nu le ajung banii iau pe caiet
0
6
Reteta cu legume din tzintirim se numeste vesnica pomenire
1
6
serele sint acolo de 30 de ani
7
0
Pai daca e de multa vreme aceasta poveste cum de ai luat masuri exact cand a ajuns consiliera. Nu cumva pentru ca nu voteaza cum vrea dom primar?
7
0
Pentru ciorba de oase,de acolo se i-au si oasele si legumele necesare.
1
7
Vai draga Saghiule ce nevinovat esti. Parca nu stii ca tu i.ai chemat pe cei de la Replica sa scrie tampenia de articol. Serele alea sunt de la revolutie daca te intereseaza. Au fost puse cu acordul comunitatii tatare pe un teren gol. Saraca femeie, Florica Teleanu a trebuit sa.si dea demisia din Consiliu local ca i.ati pus numai bete in roate, amenzi, amenintari...Saghiu si nesimtitul lingau de secretar.
10
1
Seamana cu modelul Videanu.
3
8
e pamantul fertil cu mortii vostrii, primitivilor, sa ma pis pe voi si religiile voastre.
2
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108