REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

REVOLTĂTOR! S-au drebranşat de la RADET pentru gaze şi vor sta în FRIG toată iarna!

REVOLTĂTOR! S-au drebranşat de la RADET pentru gaze şi vor sta în FRIG toată iarna!

Replica API 18 octombrie 2017 | 00:00 1793

Situaţie disperată

Situaţie disperată

Mai multe familii din cartierul Km. 4-5 din Constanța riscă să își petreacă iarna în frig, deoarece subcontractorul Engie nu i-a branșat la gaze pentru a putea avea căldură. Oamenii au toate avizele și acordurile la zi, însă aceștia spun că vor fi racordați la gaze începând cu primăvara anului 2018... după ce scara de alături se va conecta la sistemul de gaze. Situația este neclară pentru locatarii de pe strada Arcului, care se tem că vor petrece sărbătorile de iarnă în ger, dacă cineva nu se apleacă spre cazul lor pentru a fi rezolvați. Ei nu înțeleg motivul clar pentru care nu reușește subcontractorul să îi conecteze la gaze pentru că au toate documentele gata încă din luna septembrie 2017.

„Ne-am debranșat de la RADET, să ne tragem gaze, ne-am obținut toate aprobările, care au vrut pe scară. Sunt cam 6-7 apartamente în această situație. Toate aprobările le-am obținut, dar nu ne racordează la rețeaua de gaze. Vine iarna și rămânem fără nimic. Au zis că pe interiorul blocului a lucrat o firmă, iar pe exterior Petroconst. Acum, cealaltă scară a depus la aproximativ o lună de zile să tragă gaze și au dat lucrarea către Avi Prod Group, de la București, care lucrează cu Distrigaz.

Cei de la scara de alături nu au autorizație. Au zis că vin cu conductă de la scara B, la scara D, iar noi, după ce obținem toate autorizațiile ne putem înțepa în conducta lor. Doar că noi avem autorizațiile și ei nu și am rămas noi fără căldură. 6 sau 7 familii suntem debranșați, cu centrale montate, cu acte gata, doar să ne legăm de scara B. Avi Prod a spus că nu au în lucru scara C (n.r. scara unde locuiesc cele 7 familii), au doar D-ul.

Am fost și noi la Petroconst și au spus că atunci când o să tragă conducta de la B la D, atunci vă înțepați, căci așa au făcut proiectul Distrigazul din București. Dar ei cică o să aibă autorizațiile peste un an aproape, la primăvară. Noi suntem cu toate la zi. De ce nu ne leagă? Când au și ei, le face și lor. Care este problema? Lași oamenii acum, în prag de iarnă...? Nu sunt toți debranșați pe scară. Am vorbit și cu firmele cele două, ele execută lucrările firmei Distrigaz. De la ei pleacă. Dacă așa le-au dat proiectul, așa fac. De ce nu au obținut avizele pentru scara cealaltă până acum? Ei au depus documentele la 3 săptămâni după noi. De abia acum le-a ieșit unu... ni s-a spus că poate în decembrie o să termine, dacă nu la primăvară”, a spus un proprietar.

Situația este cu atât mai gravă cum în cele șapte apartamente locuiesc foarte mulți copii, cel mai mic având doar câteva luni de viață. Locatarii încearcă să găsească o soluție alături de distribuitori, însă ei nu reușesc să primească decât uși închise și promisiuni. Cu promisiunile sub obișnuiți, căci li s-a spus la început că până în septembrie totul e gata, iar acum în octombrie trăiesc cu teama că vor fi nevoiți să stea pe ger în propriile case, unde au investit o grămadă de bani pentru a se racorda la gaze.

„Dacă știam, nu ne debranșam. Mergem iar la Distrigaz să vorbim să găsească o soluție. Dar cică totul se rezolvă la București. Am depus și la ei o sesizare, acum o săptămână, dar nimic până acum. Seara e rece, stăm cu calorifere electrice că sunt copii mici. Suntem 7 apartamente, familii. Sunt copii de 4 luni, de 10 ani, la etajul 2 sunt de 6 ani. Se anunță iarnă grea. Acum nu știu ce o să facem”, a spus un locatar din bloc.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai strutule , asa dupa tine cu ce crezi ca te incalzeste radet? 1.kerosen ? 2. lemne? 3. carbuni? cu gaz mai oligofrene. daca creste pretul gazului iti creste si intretinerea
0
0
Si peste 5 ani se scumpesc gazele si ce faci unde mai pleci
0
1
iarna cu centrala platesti 250 lei fata de 800 lei la RADET
2
2
invata intai sa numeri , invata adunarea si scaderea si dupa aia da-ti cu parerea ... periculos cretin ce esti ...
2
3
Si prostii ca tine sunt periculosi!
5
2
Oameni atentie gazele sunt periculoase 2 cat dai la centrala la instalare adica intri pe profit peste 30 40 ani fata de radet adica platesti mai putin la gaz cu 50 60 lei pe luna diferenta e mica nu se merita
2
8
nu este normal
1
2
nu este normal ce se intampla, vreau gaze , sa am gaze, vreau radet, sa pot fi la radet, nu dupa cum li se scoala la unii si la altii, cat timp platesc trebuie sa mi se puna la dispozitie ce vreau eu ca si consumator nu ce vor ei, tara lui papura voda si pulimea accepta
17
0
situatia nu este caz de exceptie.Ati putea face o investigatie de mare ecou,referitoare la solicitarile de ani nerezolvate .De cca 4 ani am depus cerere de a fi racordati la gaz tentati de promisiunile furnizorului.Este vorba de locatarii de pe str.George Enescu nr 9 si 11care ne vom petrece inca o iarna in frig indolenta Comgaz si Distrigaz fiind la ea acasa.Speculand lipsa unor cererice tot apar,nu sunt expuse de la bun inceput,tergiverseaza finalizarea lucrarilor la aceste imobile cu toate ca instalatia este realizata,iar imobilul de la nr.7 a fost racordat la sistem la 7 ml de 9 si11.
7
1
O birocratie sora cu vesnicia... Am umblat doi ani pentru a beneficia de caldura si apa calda. Pana nu esti umilit in tara asta... Suntem prosti ca acceptam birocratia asta care ne omoara minut cu minut
13
0
cu 800 euro spaga unde trebuie la engie ai gaze in doua saptamani ... la o casa particulara . Pt bloc probabil e mai mult ... dar asa e la noi ... engie , privati ...
4
4
simplu, rebransati-va la RADET. e moca.
6
11
Engie freca p..a si in Agigea si nu pune la treaba firmele cu care face reteaua de gaze. Pe Aleea Gorunuli au tras conducta principala de mai bine de o luna au distrus toata strada si daca nu ai tout teren cand ploua nu intri dar cuplarea conductei la gaz si probele care dureaza cateva ore se v-a face tot la anul. Primaria nu reuseste sa-i mobilizeze, furnizorul de gaze este ipotent asa ca gaze sfantul asteapta.
2
4
engie-ul face ce vrea,mai sunt si firmele care au contract cu ei si stai 2 ani pana vin cu bransarea,
3
0
Prostia se plateste. Intai trebuia sa va trageti tevile prin bloc si sa va dati drumul la aragaz, apoi debransarea si la urma centrala. Nu e nimeni obligat sa va scoata din rahat. Cand o sa pice radetul cati ca voi vor sta in frig? Cu banii in mana, cu centrala pe perete, dat fara gaz. Iarna car si vara sanie taranilor.
15
7
ce nenorociti sunteti sa faceti reclama radetului lui popa , o sa platiti gigacaloria de o sa va usture curul si la ce ciuruita e reteaua orasului o sa stati in frig pe 1200 lei pe luna sa intretineti nababii din radet. ca-n priza
21
9
Unde nu e cap cau de picioare, incalzire la reseu dragilor.. ca daca te mananca unde nu trebuie... asa patesti
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614