REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rigola buclucaşă: un şofer şi-a rupt maşina în şanţul betonat

Rigola buclucaşă: un şofer şi-a rupt maşina în şanţul betonat

Replica API 19 decembrie 2017 | 00:00 362

Primarul zice că din cauza vitezei

Primarul zice că din cauza vitezei

Aşa cum arăta „Replica” într-o ediţie anterioară, locuitorii din Cobadin, mai ales şoferii, se confruntă cu o problemă: rigola amenajată de administraţia locală, care are rolul de a prelua apele pluviale, a fost construită în aşa fel încât, dacă nu eşti atent, îţi poţi distruge maşina în ea. Asta pentru că, după cum spun localnicii, este destul de mare şi nu este prevăzută nici cu grătar deasupra, nici cu un parapet sau balustradă.

Locuitorii localităţii şi-au exprimat, într-un fel sau altul, îngrijorarea faţă de modul în care rigola respectivă a fost concepută, considerând că reprezintă un real pericol. Potrivit acestora, au fost câteva cazuri în care, din cauza vizibilităţii reduse, unii şoferi au nimerit cu maşinile direct în şanţ. Exact acelaşi lucru s-a întâmplat şi zilele acestea. Ghinionul unui şofer a făcut să nimerească exact în şanţul betonat, unde şi-a avariat destul de serios autoturisul.

Contactat pentru un punct de vedere, primarul localităţii, Cornel Cocoş, ne-a declarat faptul că nu rigola este de vină pentru acest incident neplăcut, nici maşina, ci şoferul care a luat curba în viteză şi nici nu a ţinut cont de carosabilul umed.

„ Pe şoferul respectiv l-a întrebat cineva cu ce viteză a circulat, înainte să intre cu maşină în rigolă? Într-o curbă unde se circulă cu 30 de km la oră, dacă circuli cu viteză mare, mai e şi carosabilul umed, imposibil să nu se întâmple ceva. Întrebarea este alta: dacă rigola ar fi fost acoperită cu grătar sau cu altceva, nu cumva maşina trecea mai departe peste ea, apoi pe trotuar şi intra în magazine şi în oameni? (...)

Pe şoseaua care intră în Cobadin sunt mai multe cruci, puse în urma producerii unor accidente. Ce să facem acum, să tăiem copacii, ca şi cum ei sunt de vină pentru producerea acelor accidente? Eu cred că oamenii trebuie să fie atenţi şi să îşi ia măsuri. Aşa şi cu această rigolă, dacă circuli cu viteyă redusă, nu se poate să faci accident. Zilnic trec prin zonă zeci, poate sute de maşini, şi nimeni nu păţeşte nimic”, ne-a declarat primarul comunei Cobadin.

Cine are dreptate în acest caz, nu se ştie, poate, întradevăr, şoferii trebuie să fie mai atenţi, sau poate rigolarespectivă trebuia prevăzută cu o balustradă metalică, pentru a preveni eventualele incidente neplăcute. Cert este că urmează să vină îngheţul, iar din cauza poleiului e cam greu să eviţi un ditamai şanţul betonat. Aviz celor din zonă!

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
situatia e simpla trebuie data primaria in judecata si recuparata paguba plus cheltuieli de judecata
2
3
Pacat de cos daca nu rata stalpul!
1
1
In tari civilizate s-ar pune un gratar ,insa la noi nu e cazul. Cine a semnat de primirea lucrarii este bou,dar nici asta nu conteaza la noi.
1
1
alo domnu' sofer nu ai vazut ditamai santul ? sau credeai ca-l treci cu golfu' ca doar e tanc ---- vai de capul tau de idiot
4
2
Mai bine sa fie atenti ,caci sunt in stare cind parcheaza, sa se urce pe imobilele oamenilor si sa blocheze intrarea in curtii.
3
2
Rigola aceea este o bataie de joc la adresa bunului simt tehnic in constructii iar cel care a dat in ea este un dobitoc chior si prost!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108