REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Riscurile consumului de alcool în sarcină sunt exagerate, susțin specialiștii

Riscurile consumului de alcool în sarcină sunt exagerate, susțin specialiștii

Replica API 7 aprilie 2022 | 00:00 349

Avertismentele legate de pericolele consumului de alcool în sarcină sunt exagerate, spun specialiștii. Unele femei aleg chiar să avorteze, îngrijorate de riscurile la care a fost expus fătul din cauza consumului de alcool, avertizează aceștia.

Experții de la British Pregnancy Advisory Service, citați de The Guardian, sunt de părere că recomandările oficiale în sarcină sunt mult prea restrictive. Aceștia susțin că medicii care interzic total consumul de alcool pe durata sarcinii, nu se bazează pe dovezi concrete.

„Trebuie să ne gândim mai mult la riscuri înainte de a comunica femeilor ce și ce nu au voie să facă în timpul sarcinii. Pot exista consecințe serioase la exagerarea unor informații sau la afirmarea unor informații care nu pot fi dovedite. Riscăm să inducem panică printre femeile însărcinate, iar unele dintre ele aleg să întrerupă o sarcină din teama de a nu fi făcut rău fătului,” spune Clare Murphy, de la British Pregnancy Advisory Service, scrie digi24.ro.

„Această recomandare asigură sănătatea sarcinii sau, mai degrabă, răspândește îngrijorare în rândul femeilor? Promovarea fricii nu este o bună metodă de a avea grijă de femeile însărcinate,” este de părere Jennie Bristow, de la Canterbury Christ Church University.

Într-un ghid pentru gravide scrie că: „Alcoolul, ca și alte droguri, este teratogen, adică poate provoca malformații fătului.” Printre riscuri se numără și nașterea prematură sau anumite probleme de comportament.

De asemenea, experții de la Royal College of Midwives recomandă atât femeilor însărcinate, cât și celor care plănuiesc să devină mame, să nu consume alcool. „Mesajul nostru este că nu există dovezi că alcoolul, indiferent de cantități, este lipsit de riscuri pentru bebelușul în dezvoltare,” mai scrie în ghid.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272