REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.7° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Români tâlhăriți în Bulgaria: noua METODĂ DE FURT

Români tâlhăriți în Bulgaria: noua METODĂ DE FURT

Replica API 3 mai 2018 | 23:07 2312

Un grup de patru români a rămas fără mai multe bunuri din mașină, într-o parcare din Varna, în timp ce se întorceau din Turcia, unde au fost în minivacanța de 1 mai. Aceștia precizează că în momentul în care au parcat mașina, se aflau doi bărbați în parcare, care, cel mai probabil, au copiat frecvența cu care au încuiat mașina, după care, cât au stat la masă, au luat în voie tot ce le-a picat în brațe. Hoții au luat 11 kilograme de baclavale, dar și telefon mobil, laptop, detergenți etc.

„Hoții bulgari au o nouă metodă de furt si din păcate noi am picat aseară.

Spui mereu ca nu ți se poate întâmpla tocmai ție, iar când se întâmplă realizezi cât de urât este acest sentiment. Concret, după achiziția celebrelor sutlu baklava și plecarea din Istanbul undeva în jurul orei 11:30 și o oprire în Kirklareli pentru cumpărături, drumul spre casă, prin Bulgaria, a fost unul destul de lejer.

Am ales sa mâncăm la Happy Sushi,Varna. Parcarea de langă parc (cei care merg acolo știu de ea) este aglomerată cam tot timpul, așă că ieșirea unei mașini aproape de capătul ei, ne-a fost foarte utilă, pentru a nu mai face încă o tură pe străduțele din zonă.

Fix de unde a ieșit acea mașină, pe trotuar, erau doi indivizi, care așteptau puțin în lateral. Prietenul meu îi remarcă și le spune soțiilor noastre să aibă grijă când vor deschide ușile mașinii (folii negre spate și lunetă) să nu se vadă bagajele și cumpărăturile.

Coborâm, avem grijă sa închidem mașina, facem câțiva pași, după care ne întoarcem privirea spre mașină (Toyota Prius Hybrid model 2011) și cum cei doi erau în continuare la doi metri de botul mașinii, mai închidem din telecomandă pentru siguranță încă o dată. La masă nu cred că am stat mai mult de 45 minute.

Ne-am întors, am deschis mașina, iar soția prietenului constată că se făcuse loc pe bancheta din spate. Soția mea vine cu completarea ,,lipsesc baclavalele" (11kg), iar noi deja urcați în mașină simțim mirosul proaspăt al unui parfum bărbătesc.

"Ce proști, ne-au furat baclavalele, când erau o grămadă de bagaje și cumpărături in portbagaj"

"Ia vezi laptop-ul"

"E băgat bine sub scaun!"

"Nu este"

"Iphone-ul din cotieră?"-ramăsese fără baterie

"Nici ăsta nu este"

Ajunși acasă listă începe a se mări cu parfumul meu dintr-unul din bagaje, pasta de tahini dintr-o altă pungă, cutia de rahat, detergentul Persil, bidonul de Lenor și cel de săpun lichid din portbagaj etc.

Se pare că mai nou hoții reușesc pentru orice mașină să copieze frecvența de închidere din cheie chiar în momentul când propietarul pleacă și iși închide mașina.

După aceasta ei pot deschide fără probleme sau chiar porni mașina.

Am ales să postez acest mesaj, dorind ca informația să ajungă la cât mai mulți români, să iși dea seama că astfel de situații pot apărea și în alte zone ale Bulgariei și să poată acționa în consecință”, a scris un bărbat pe Facebook.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce stire de ca.cat - marsh in pu.la mea cu furatu a 11 kg de baclavale si detergent, iphone lasat in cotiera si laptop sub scaun. Marsh la mamaia sa va plangeti de necazu pi.zdii. E mai falsa stirea asta ca alea 11 kg de sarailii duce-ti-va in pu.la mea de agitatori. Si restaurantu happy sushi era inchis in perioada aia, bulangiu mincinos c esti. hai intreaba-ma cum stiu. Iti zic si unde eram parcat eu? K erau 7 masini in parcare si nici o alta masina ro asa k i-ati 11 kd de mu.ie
0
0
infractiuni au loc peste tot, oare de ce se mediatizeaza intens anumite cazuri doar inainte de sarbatori si in sezon? Nu ca sa prosteasca romanii pentru a fi jefuiti si jecmaniti de asa-zisul turism de japca romanesc cu preturi nesimtite si servicii de rahat? Observati manipularea, inainte de sarbatori precum 1 mai, pastele sau revelionul se da "alarma MAE" chipurile ca se fac cozi la granita, in realitate treci fara nicio problema, acum au gasit alta gogorita, hotii din Bg. Pai bine bai, gibonilor, dar de cazurile cand turistii sunt omorati in Vama Veche, Mamaia, jefuiti pe autostrazi in RO?
1
0
alta era ideea inteligentule;considera ca aveau 11 kg de cacat
1
0
Voiau sa intre in Romania plini cu rahat. Asa e romanul: jegul Europei. Hotii rad tot anul, povestind cum au furat 11 kilograme de baclavale.
3
0
e cu 40% mai ieftin spre deosebire de jeapca machedoneasca de la noi,prefer sa-mi asum riscul -oricum,faza cu telecomanda e veche la noi bulgarii sunt in urma-daca nu casti ochii esti ars oriunde calca tiganii ca doar nu erau suedezi aia care au furat.concluzie finala-merg la munte la Velingrad in Iunie si la plaja tot la bulgari decat sa fiu jefuit de "hotelierii"a-romani.
2
0
nu cred k jegosi sunt capabili de asa ceva,de obicei ii atrag masinile foarte scumpe...dar aia difera..
3
1
hoti sunt peste tot, depinde daca ai ghinionul sa-i intalnesti, bulgarii chiar si-au facut parcari cu paza ca sa inchida gura carcotasilor.
6
0
La ce plm ai cumparat 11 kile de baclavale si bidoane de detergent?
12
1
Se facea si prin parcarile noastre asta de cativa ani... La noi cu minori.
8
1
Sa vedeti la Nisipuri cum vanau masinile cu nr de RO sa le salte pentru parcare chipurile neregulamentara. Prosti romani ca le face poola mate . Ia sa le dam la moie un sezon sa vedeti cu ne sug ei ciorapii dupa aia ! La hotel saraciie ! Mancare insuficienta ! Daca nu faceai galagie nu mai aduceau ! Niste jegosi ! Dar nici cu ai nostri nu mi-e rusine !
8
2
Haaaaa! Unde sunt aia care laudau Bulgaresc??? Aia care aruncau cu pietre in litoralul Romanesc??? Se ascund ca cacatul in iarba!!
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389