REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

România a importat armament modern, dar nu produce muniție

România a importat armament modern, dar nu produce muniție

Bianca NEDELCU 10 martie 2024 | 08:22 672

Toată statele europene își pun la treabă industriile de apărare, pentru că vremurile impun sporirea capacităților din domeniul militar. La noi una cere Armata și alta poate oferi industria de stat. Șefii din statele Uniunii dau semnale că trebuie revenit la o economie de război, una în care inamicul a fost identificat și înzestrarea armatelor trebuie să fie o prioritate, pentru ostilități de durată. Să aibă stocuri proprii a devenit o provocare pentru toate industriile de armament din Europa.

Romania a importat armament modern, dar nu produce munitie

Lucian Cupu, lider de sindicat: „Este o cursă de înarmare în lume. Ipotetic și mâine, dacă războiul din Ucraina s-ar închide, depozitele în lume sunt goale. Deci mâine dacă s-ar opri războiul, depozitele sunt goale și vor trebui umplute."

Aurel Cazacu, fost director ROMARM: „În acest moment, România stă foarte prost la capitolul dotare muniție, de la cartușele mici, la obuzele foarte mari.”

Ca să producem muniție, trebuie să avem pulbere și explozivi.

Lider de sindicat din industria de apărare, fabrică de pulberi: „Nu avem de 15 ani. Ne lăudăm de cinci ani că facem fabrica de pulberi. Nu s a întâmplat nimic.”

Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu: „Fiind în apropierea unui depozit de dinamită, zona prezintă multe sensibilităţi”.

General-locotenent „Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente din Ministerul Apărării: „Cerem industriei de apărare introducerea în fabricare a muniției de calibru 30, pentru Piranha 5. Cea importantă, decisivă pe terenul de luptă, nu se fabrică în România.”

Aurel Cazacu, fost director ROMARM: „Am nevoie de proiectilele de 30, de 35, am nevoie de 80, 105, 120. Am cumpărat tancuri, de exemplu, de la americani. Degeaba am tancul dacă n-am proiectilul de 120 să trag. Da? Și noi nu le facem pe astea? Păi nu le facem”

Armata română se dotează cu tehnică modernă, pentru trupele terestre sau pentru aviație, fără ca industria de apărare de stat de la noi să producă și muniția aferentă. În cazul unui conflict armat, ne vom așeza la coada de comenzi de la producători din alte țări, în speranța că până apar stocuri noi, nu se epuizează cele existente, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
smecherii ne au vandut numai armament second hand din cauza ca nici ei numai produc munitie pentru ele . acum ca sa le folosim in caz de razboi trebuie sa trecem la fabricarea de munitie noua . cea sovietica va ramane in depozite ca si sutele de tancuri fier vechi care se afla intr o unitate militara care se vad cand treci cu trenul la focsani .
1
0
avem echipa de fotbal care toacă milioane de euro , stadion de întreținut,nu i-l dau în chirie că sunt bani etc. pt. dotări nu mai sunt..
1
0
Ashtia de la conducerea armatei sunt nebuni au cheltuit miliarde de euro pentru avioane de mana a doua dar in caz de razboi ei nu au cartushe si obuze, zi APVist si tragi apa la WC;defapt a vazut toata tzara cat de departe sunt apvishti de lumea reala prin generali care au intrat in politica este vorba de v****l Chitzac si Nicolaie Ciuca si daca ashtia care sunt varful armatei fiind vorba de generali sunt asha va putetzi inchipui cum sunt tablagii.
3
1
Mue Ucraina
3
0
"Pune-ti sabia la locul ei, caci toti cei ce scot sabia de sabie vor pieri"
3
2
Cand la conducerea tarii sunt mai multe capete seci decat persoane apte pentru a conduce destinele natiunii ,asta se intampla. Ca la bazarele turcesti,cumperi macar o bomboana sa nu lasi vanzatorul suparat,numai ca noi cumparam si ce nu avem nevoie,cu bani cacalau . Pe langa asta,mai bagam si batul prin gard si ne dam eroi,cand de fapt eroii au fost in trecut,noi fiind azi vai steaua noastra,cu tineret galagios dar incapabil sa alerge dupa autobuz,ce sa mai zici de lupta cu arma in mana si cu maturi balegosi aiuriti. Economia e dirijata nu dupa reguli economice,ci dupa tembelisme politice ale unor indivizi plini de ei dar goi de calitati.
4
0
pentru pensii ,salarii decente, sanatate ,educatie etc. nu avem bani! ne imprumutam la capul gol si ne inarmam pan n dinti!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272