REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

România în anul centenarului: Şcoala din Seimeni are WC-uri în curte. Ce are de gând primarul

România în anul centenarului: Şcoala din Seimeni are WC-uri în curte. Ce are de gând primarul

Replica API 4 octombrie 2018 | 01:51 1598

Elevii Şcolii din localitatea Seimeni, judeţul Constanţa, beneficiază de condiţii mai bune la cursuri decât anii anteriori. Şcoala din Seimeni are astăzi, după ce a intrat în luna noiembrie a anului trecut într-un amplu proces de reabilitare, duşumele şi parchet nou.

Deşi investiţia a fost primită cu braţele deschise atât de profesori, cât şi de elevi şi părinţi, cei din urmă acuză în continuare condiţiile proaste pe care copiii lor trebuie să le îndure în unitatea de învăţământ, în anul centenarului. Primarul comunei Seimeni, Mitică Şerban, susţine că există un proiect care vizează modernizarea şcolii, mai exact extinderea cu o sală de curs, construirea unei toalete interioare şi montarea unei centrale termice.

Discrepanţă la nivelul unităţilor de învăţământ din localităţile constănţene! Condiţiile din şcolile şi grădiniţele din comunele judeţului Constanţa sunt nefaste, părinţii fiind de cele mai multe ori contrariaţi de modul în care îşi desfăşoară cursurile copiii lor, dar şi din cauza condiţiilor nefaste din unităţile de învăţământ, precum: lipsa căldurii, a apei calde şi chiar lipsa toaletelor interioare. Situaţia aceasta este regăsită şi la Seimeni, o comună din judeţul Constanţa.

Aici, primarul doreşte reabilitarea şcolii pentru ca cei mici să beneficieze de condiţii mai bune atunci când se află la orele de curs. În acest sens, acesta a declarat pentru Replica de Constanţa că doreşte ca în cel mai scurt timp posibil să construiască o toaletă interioară în şcoala din localitate, să extindă unitatea de învăţământ cu încă o clasă dar şi să monteze o centrală termică pentru a asigura căldura pe timpul iernii.

“Suntem la reabilitare drumuri, la faza în care aşteptăm să primim avizul AFIR pentru proiectul tehnic. La extindere şcoală s-a terminat procedura de achiziţie. Dorim să extindem o clasă, toaleta să fie în interior şi să punem centrală termică. S-a rezolvat problema cu apa. Avem foraj nou în Seimeni. Am făcut serviciul de apă, este al primăriei.”, a declarat primarul din Seimeni, Mitică Şerban.

Directorul unităţii de învăţământ din comuna Seimeni a precizat la rândul său că şcoala a trecut deja printr-un proces de reabilitare şi că nu cunoaşte intenţia primarului de a construi o toaletă internă. De asemenea, potrivit declaraţiilor directorului, unitatea de învăţământ are toaleta într-un alt corp din curtea şcolii.

“Şcoala a trecut printr-un proces de reabilitare care a început în luna noiembrie a anului trecut şi s-a finalizat în iunie. A fost o reabilitare a interiolului şcolii. Mai exact, înlocuirea duşumelelor şi al parchetului vechi cu un alt parchet. Toaletele constituie un alt corp în curtea şcolii. În interiorul şcolii nu sunt demarate alte lucrări.

Condiţiile sunt cele prinse în proiectul de reabilitare din 2007. Sunt câte 4 cabine atât la fete, cât şi la băieţi. Sunt calorifere prin care se face încălzirea, avem apă. Este un sistem de încălzire centralizat.”, a declarat directorul Şcolii Gimanziale nr.1 din comuna Seimeni, judeţul Constanţa.

Amintim că inspectorul general județean Gabriela Bucovală a declarat, pentru Replica la începutul luniiseptembrie că toate școlile sunt pregătite pentru începerea noului an școlar! „Sunt pregătite, s-au făcut igienizări. Majoritatea școlilor au terminat lucrările de săptămâna trecută. Nu sunt unități în județ care să nu fie pregătite de începerea noului an școlar“, a declarat Gabriela Bucovală.

Cele mai multe investiții s-au realizat la școala din Limanu. Aici, spune Bucovală, au fost nevoie de lucrări ample de reabilitare. „S-a lucrat de la temelie“, spune inspectorul general. Bucovală a mai precizat faptul că fiecare unitate școlară a primit buget, așa că,a colo unde a fost cazul, s-a investit și în mobilier. „Fiecare s-a organizat așa cum a fost cazul. Fiecare a schimbat ceeea ce era imperios necesar“, a conchis Bucovală.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Implicati si popii din judetul Constanta pentru construirea unui corp de toalete pentru copii -viitorul tarii! Sa se vada ceva facut si de popii din Romania penru acest popor!
2
1
Dumneata ai o problema constanta cu biserica Se pare ca nu te deranjeaza nici macar ulitele pline de noroi in care iti rupi picioarele, ce sa mai vorbim de accesul cu masina ?Ceea ce sustii dumneata este o MINCIUNA: in Seimenii Mari exista o singura biserica, iar cealalta este in Seimenii Mici, deci nu stiu unde numeri dumneata 2 biserici in acelasi sat, ele fiind delimitate de o distanta considerabila sau poate cand mori tu, vrei sa te plimbe dintr-un sat in altul .Ambele biserici sunt construite cu sute de ani in urma, pe vremea bunicilor si a strabunicilor, asa ca,nu ai niciun aport
7
1
mai degraba mai facem o biserica tot pe banii din buget,seimeni are 2 biserici noi dar scoala ca si mai toti satenii au privata-n fundul curtii
2
5
Nicusor Constantinescu nu a vazut cat timp a stat la Consiliul Judetean! A avut grija sa fure pentru buzunarele lui.Acum se plange ca trebuie sa plateasca atat material cat si moral.Bafta iti meriti soarta !
7
2
la fel cu cele pe langa care a crescut baietelul Liviu N.D.,ajuns mai tarziu carciumar apoi sef de partid comunist.Ce,care-i problema?La oras e mai bine,noi ne cacam in w.c de 50 mii euro bucata,mai rau e ca n-avem apa calda sa ne spalam apoi.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108