REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

România va avea cea mai redusă cotă de TVA din UE aplicată în turism. O reducem la 5%

România va avea cea mai redusă cotă de TVA din UE aplicată în turism. O reducem la 5%

Replica API 5 octombrie 2018 | 00:23 461

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că va fi redusă cota TVA pentru turism la 5%, România urmând a avea cea mai redusă cotă din UE, conform stiripesurse.ro.

"Numărul turiștilor cazați în luna august 2018 a fost cu aproape 10% mai mare față de aceeași lună a anului trecut. Luăm astăzi încă o decizie importantă pentru sprijinirea acestui sector: reducerea cotei TVA la 5% pentru cazare, servicii de restaurant și catering, dar și pentru utilizarea facilităților sportive, parcurilor de distracții și recreative. România va avea, astfel, cea mai redusă cotă de TVA din UE aplicată în turism, iar experiența din anii trecuți dovedește că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie", a declarat Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa fie validat acest referendum, trebuiesc 5,5 milioane de voturi. Daca nu se strang va fi o palma grea pentru livake ! Prin acest zis referendum, livake vrea sa vada cum sta cu pleava, cu votantii. Acum ca din cei care voteaza nu au nicio treaba cu psd-ul, e alta treaba. Asadar, daca nu mergem la vot, MU1E P5D! Si pana la urma, nu trebuie sa ne aliem cu normele UE? LA ei de ce se poate? Sa se faca si referendum in care sa fie interzise relatiile bosorogiilor cu persoane mai tiner cu 20 de anii! Aud ?
0
0
si cum se zvarcoleste el in chinuri, futu-l in gat. Mai an facea spume la gura de cat de buna de presedinte e Udrea. Nu mai scotea limba din curul lui Base de cat de grozav e. Acum i-a dat sangele pe nas. Bai, javra batrana, ia mergi tu cu pachet la Udrea. Pune pelerina aia portocalie pe tine si galeata cu "votez PDL" pe cap. primite in dar de la idolii tai si fa un drum. Hai, ca poti: ti-au readus pesedistii pensia taiata de Basescu, idiotule!
1
2
cu masini cu numere de TL ajunsi peste noapte''patroni''din ospatari care luau suturi in cur cum isi freaca labele paroase de bucuria unor bani moca,cum le place lor''aoa''
4
1
Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, sa-si aduca aminte ca nici macar Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei, carea-au jecmanit tara asta, nu vor scapa! Asta e LEGE.
4
1
Pai cine a inteles ca se vor ieftini serviciile pentru turisti? Comunicarea a fost slaba sau deloc. E vorba doar de beneficii aduse celor ce au afaceri in HORECA,ca prin reducerea de cheltuieli sa poata sa presteze mai bine. Tot e ceva,ramane ca intr-adevar patronii sa-si angajeze bucatari buni,sa-i motiveze,ceilalti angajati sa primeasca salarii decente si sa fie alesi cum trebuie. Turistii vor veni,nu vor mai pleca buluc in Bulgaria sau alte locuri,daca sunt tratati civilizat aici. Si chiar acum sunt zone,in Ardeal,unde te miri ce bine poti fi tratat,nu ca pe litoral.
4
1
avem cele mai mari impozite si taxe,acize,din 100 lei castigati prin munca statul i-ti ia 70 prin hotie,ca au redus teveaua la 5 la suta in turism nu ne ajuta cu nimic turistul nu va vedea nici o reducere, poate chiar o crestere
5
2
diferenta de tva va intra in buzunarul celor care zic ca fac turism... Noi ... tot asa vom plati
7
2
A omite adevarul reprezinta minciuna. Scrieti si ca Romania este tara cu cele mai mici salarii din UE, asa ca ar trebui sa aibe toate taxele si impozitele si totul sa fie cele mai mici. Nu numai tva la ospatari si makedonii din turism. Vrem scaderea tva la medicamente, analize medicale, tomograf, lumina, apa, gaze, mancare, carne, benzina, telefonie, etc. Cu ce ne ajuta pe noi, majoritatea, restaurantele evazioniste si imputite?
12
2
degeaba scade TVA-ul ca noi tot venim ca ne luam partea
3
1
doamne cine ne-a blestemat sa fim condusi de acesti analfabeti, nenorociti, excroci, borfasi, o haita de hoti- cand vor ajunge dupa gratii ptr inalta tradare- numai ce ai venit din pelerinaj unde ai debitat cea mai mare tampenie, adica ai citi ce ti-a scris valcov un alt condamnaty penal- ma mir ca nu te-ai incurcat cand ai citit. Dispari panarama, dispareti toti, nu va mai suportam- ati facut atat rau poporului cat nu au reusit guvernele anterioare la un loc. Veti fi blestemati pe vecie de ingerasii care au ajuns la doamne doambne din cauza voastra. Pe mormant sa vi sa puna banii pe care i-at
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212