REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Romcontexpert va verifica un PROIECT mai VECHI al PRIMĂRIEI Constanța!

Romcontexpert va verifica un PROIECT mai VECHI al PRIMĂRIEI Constanța!

Replica API 4 octombrie 2021 | 14:54 1680

O societate din Capitală a câștigat un contract pus la bătaie de Primăria Constanța cu scopul de a face auditul unui proiect implementat de fosta administrație. Mai exact, municipalitatea vrea să vadă cât de eficient este acest proiect pentru Constanța și dacă banii au fost cheltuiți în conformitate cu termenii şi condiţiile contractului de finanţare. Precizăm că este vorba despre proiectul "Planificare strategică integrată şi administraţie publică eficientă la nivelul polului de creştere zona metropolitană Constanţa", finanțat din fonduri europene.

Primăria Constanța

Proiectul "Planificare strategică integrată şi administraţie publică eficientă la nivelul polului de creştere zona metropolitană Constanţa" aflat în implementare a intrat în atenția municipalității. Mai exact, Primăria Constanța a atribuit un contract ce vizează servicii de audit pentru acest proiect. Valoarea totală a contractului este de 18.000,00 lei fără TVA, iar conform contractului, plata se va face se va face în două tranşe, astfel: tranşa I - contravaloarea raportului de audit intermediar, în baza procesului verbal de recepţie aferent şi a facturii; tranşa II - contravaloarea raportului de audit final, în baza procesului verbal de recepţie aferent şi a facturii.

Cine a câștigat contractul?

Firma câștigătoare este Romcontexpert SRL, din București. Aceasta pare să fie abonată la banii statului roman, având mai multe contracte cu primăriile din țară.

Iată ce prevede contractul

Prestatorul, firma bucureșteană, va verifica dacă fondurile au fost cheltuite în conformitate cu termenii şi condiţiile contractului de finanţare precum şi dacă cheltuielile s-au făcut în interesul proiectului şi dacă acestea sunt reale, exacte şi eligibile. Totodată, acesta va analiza contractul de finanţare şi anexele acestuia, actele adiţionale precum şi alte informaţii relevante, va verfica rapoartele de progres trimestriale/sernestriale, rapoartele financiare şi orice alte rapoarte menţionate în anexele contractului de finanţare. Durata contractului de servicii este de 17 luni.

Date despre societatea Romcontexpert SRL

Societatea Romcontexpert SRL a fost înființată în anul 1995 și are sediul social în Bucureşti, pe strada Pop Gheorghe de Băseşti, numărul 44. Firma activează pe piata serviciilor de audit financiar, consultanță fiscală, contabilitate statutară și consultanță în management și implementare proiecte finantațe din instrumente structurale ale Uniunii Europene. Administratorul este Adriana Sorela Hârlea. În anul fiscal 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 754.645 lei, un profit net de 172.507 lei, datorii de 217.460 lei și un număr de 6 angajați.

Sursa foto: captură listafirme.ro

Date despre proiectul ce face subiectul acestui audit

Proiectul „Planificare strategică integrată şi administraţie publică eficientă la nivelul polului de creştere zona metropolitană Constanţa” are ca perioadă de implementare - 20.07.2020 - 19.01.2023 și constă în îmbunătățirea capacității administrative la nivelul Unității Administrativ Teritoriale (UAT) municipiul Constanța și a întregii sale zone urbane funcționale, prin dezvoltatea capacității de planificare strategică integrată, eficientizarea proceselor de management și simplificarea procedurilor administrative, pentru a răspunde în mod fundamentat și coerent nevoilor comunităților locale. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, iar valoarea totală eligibilă a acestuia este de 3.699.711,30 lei.

Sursa foto: captură zmc.ro

Rezultatele acestui proiect ar trebui să fie: Strategia integrată de dezvoltare urbană, portofoliu de proiecte prioritare al zonei metropolitane Constanța actualizate; sistem informatic ‘module competențe partajate’ realizat; arhivă electronică realizată pentru minim 900 metri liniari arhivă fizică; 44 persoane instruite la nivelul zonei metropolitane Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272