REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Romeo Rezeanu INSISTĂ să revină în PNL

Romeo Rezeanu INSISTĂ să revină în PNL

Replica API 4 mai 2020 | 23:55 2045

Romeo Rezeanu, fostul consilier PNL exclus din partid în 2018, continuă lupta cu partidul care l-a lăsat fără mandatul de consilier local, deşi...toate uşile i se închid în nas. În urmă cu doi ani a formulat, la Tribunalul Constanţa, cerere prin intermediul căreia solicita suspendare actului de excludere. Deşi a „bifat” mai multe decizii în defavoarea sa, Rezeanu continuă lupta, sperând că-şi va recupera mandatul de consilier local. Instanţa a menţinut decizia de excludere PNL, printr-o hotărâre pronunţată de Tribunal, pe 30 aprilie a.c. Încă speră fostul consilier că va câştiga războiul?

Dosarul lui Romeo Rezeanu, ex-consilier local din partea PNL, este făcut ping pong de la o instanţă la alta, şi de la o secţie la alta. Deşi, la un moment dat, Rezeanu se resemnase, spunând că va renunţa la acest război, iată că s-a răzgândit. În ciuda faptului că s-a lovit numai de hotărâri care au fost în defavoarea sa, Rezeanu este dispus să meargă până-n pânzele albe.

Rezeanu spune că s-a urmărite excluderea din partid

Rezeanu a povestit judecătorilor că „s-a urmărit crearea acestei situaţii pentru a se putea obţine finalitatea urmarită, anume aceea de pierderea calitatii de consilier local. Pentru a 2-a oara într-un singur an, în scopul promovării în consiliul local de membri PNL obedienţi. Reclamantul s-a opus avizării favorabile a multor documentaţii urbanistice promovate de către apropiaţi ai conducerii PNL. Deşi calitatea de membru se pierde fie prin radiere, fie prin excludere, prin decizie i-au fost aplicate ambele sancţiuni. Nu i s-a permis exercitarea dreptului la apărare cu ocazia solutionarii apelului, prin participarea la şedinţa comisiei de arbitraj însoţit de un apărător, prin administrarea de probe si susţinerea orală a apărării. A fost tratat discriminatoriu, fiind extrem de frecvente situaţiile membrilor care nu au fost nici radiaţi şi nici excluşi pentru neplata cotizaţiei; cauza de nulitate este reprezentată de cauza ilicită a deciziei de excludere şi sau radiere, scopul real fiind reprezentat nu de sancţionarea reclamantului pentru neîndeplinirea unei obligaţii statutare, ci de înlocuirea reclamantului din funcţia de consilier local, cu persoane obediente conducerii partidului.

Demersul este de natură a afecta grav, pentru a 2-a oară într-un an, functionarea CLM Constanţa, fiind, deci, de natura a afecta un interes general, cel al locuitorilor municipiului care i-au încredinţat acest mandat; reafirmă şi susţine inclusiv faptul că pierderea calităţii reclamantului de membru PNL este rezultatul unei discriminări, tuturor celorlalţi membri fiindu-le nu numai permisă, dar chiar pretinsă plata cotizaţiei, chiar şi cu întârziere superioară celor 6 luni imputate reclamantului”, a spus Rezeanu magistraţilor.

Circuitul dosarului lui Rezeanu

Cererea de chemare în judecată formulată de reclamant a fost înregistrată inițial de reclamant la Tribunalul Constanţa, Secția a II-a civilă, iar pe 15.02.2019 a fost admisă excepția de necompetență funcțională și a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Secției de Contencios Administrativ și fiscal.

Prin sentința civilă nr.518 din 3.04.2019 această secţie a respins exceptia inadmisibilităţii cererii, ca nefondata și s-a respins cererea formulata de către Rezeanu, în contradictoriu cu PNL. A formulat recurs, la Curtea de Apel, iar prin Decizia civilă nr.1055/CA din 4.10.2019 s-a respins excepția nulității recursului ca nefondată, s-a admis recursul în contencios administrativ și fiscal declarat de Rezeanu împotriva deciziei din 3.04.2019 pronunțată de Tribunal, s-a casat în tot sentința recurată și s-a trimis cauza primei instanțe pentru soluționarea pe fond a cererii de ordonanță președințială.

Ordonanţa preşedinţială, respinsă

Iată că, din nou, magistraţii i-au dat o lovitură: acţiunea i-a fost respinsă. Tribunalul a considerat că că nu este îndeplinită condiţia urgenţei, întrucât a trecut mai mult de 1 an de la înregistrarea cererii de ordonanță președințială(11.02.2019). Magistraţii au considerat că nu există pericolul pierderii unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, urgența nefiind justificată de imposibilitatea de exercitare a mandatului de consilier local ca urmare a pierderii calități de membru al partidului, întrucât mandatul de consilier local este al partidului, încetarea mandatului de consilier local nu împiedică funcționarea consiliului local, a fost ales pe o listă a unui partid și în locul său poate fi validat un alt membru al partidului, situaţia anterioara de încetare a mandatului reclamantului nu are relevanță în cauză, iar în caz de anulare a deciziei de radiere de instanța de judecată nici ordinul de încetare a calității de consilier local nu ar avea temei și s-ar dispune restabilirea situației anterioare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba esti prost, ba esti nebun. Proces sa fie sa pape si gura lu Felicia ceva sa nu crape de foame. Felicia presedinte. Numai ea poate ridica orasul asta. Parcari noi, tribunale, piste de biciclete-judecatorii, fara blocuri noi, numai tribunale sa faca Felicia jocurile. Si apropo, la judecatorii si tribunale numai femei nu barbati
1
0
Nu pot uita minciunile spuse cu privatiunile serviciului militar indurate de el pe timpul cat a fost un simplu salariat civil la unitatea noastra.Nu a avut nici o treaba cu militaria,programul si-l facea el ....apoi a strans bani ptr cabinet...
2
0
Pai nu tipa pana acum distinsul cu Puie Mnl? Se pare ca isi doreste si el.
2
0
ce nu iti vezi de plombe?
3
0
vrea si el la ciolan.... sa pape si burtica lui ceva!
4
0
Ce tupeu!!! Daca ei nu te vor, tu insisti ?
6
0
Cel mai tare SWINGER din oras, primiti l inapoi
9
0
Dute ba acasa....un nesimtit...swinger...mai treci pe la Chitac sa te uiti in gura lui...
8
2
Pai si prostul asta exact ca Chitac. Pune botul ca prostul la ce spune madam avocat Felicia. Toata gasca de prosti insa normal ca o sa o ia in bot ca Felicia nu stie ce e aia muie.
9
3
Macar tu poate faci ceva... e clar ca nu esti vrut sau nu esti ca ei.... ai copil mic si tu.... rezeanule... vrei vaccinarea obligatorie???? Medici care ati depus juramant.... nu faceti nimic????? Constat cu stupoare ca Romania doarme in loc sa iasa in strada sa lupte ptr copii nostrii!!!!!!!!!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272