REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ROMPETROL se APUCĂ de REPARAT INSTALAȚIA care a ARS la PETROMIDIA

ROMPETROL se APUCĂ de REPARAT INSTALAȚIA care a ARS la PETROMIDIA

Replica API 12 octombrie 2021 | 22:57 3244

Societatea Rompetrol Rafinărie SA se apucă de reparat mai multe instalații din cadrul uzinei. Se dorește edificarea de lucrări de reparație și revizie pentru instalațiile FG, RC, HPR, dar și HPM, instalația care a luat foc în cursul zilei vineri, 2 iulie a.c. În acest sens, societatea a făcut o solicitare către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru ca aceasta să evalueze impactul pe care lucrările le-ar avea asupra mediului. Se pare că această acţiune nu este necesară, iar societatea poate demara procedurile în vederea obţinerii documentelor necesare în vederea începerii lucrărilor de reparație și revizie.

La aproape 3 luni de zile de la izbucnirea incendiului de la Petromidia, societatea a Rompetrol Rafinărie SA se apucă de reparat mai multe instalații. Este vorba despre instalațiile FG, RC, HPR, dar și HPM, instalația Hidrofinare Petrol – Motorină. De asemenea, se are în vedere și revizia instalațiilor. În prezent, rafinăria funcționează și fără instalația care a fost mistuită de flăcări. Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a publicat, recent, un document prin care anunţă că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în ceea ce priveşte proiectul societății. Lucrările ar urma să fie edificate la Rompetrol Rafinărie SA, în orașul Năvodari, bulevardul Năvodari, numărul 215.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.

Instalația HPM a fost mistuită de flăcări

Vă reamintim că, în cursul zilei de vineri, 2 iulie a.c., ora 12:16, a fost anunțat prin apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum. Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. În urma incendiului, o persoană a fost găsită decedată în interiorul instalației, ulterior, alți 2 bărbați au murit pe patul de spital la câteva zile distanță.

Citește și: S-a repetat ISTORIA la PETROMIDIA! După INCENDIUL din 2016, niciun VINOVAT, deși au MURIT DOI oameni! Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar ce.i atita graba?puteati s.o reparati si peste citiva ani,cu bani de la stat,bineinteles.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272