Romtehnica a anulat licitația pentru achiziția celor 3 nave ce ar fi trebuit să ajungă în Portul Militar Constanța
Romtehnica a anulat licitația pentru achiziția celor 3 nave ce ar fi trebuit să ajungă în Portul Militar Constanța
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCompania Națională Romtehnica SA, compania de import – export a Ministerului Apărării Naționale, a anulat o licitație inițiată în luna iulie a anului trecut, în valoare de aproximativ 19.000.000 de euro. Este vorba despre o procedură ce prevedea achiziția a trei remorchere maritime, ce urmau să fie aduse în Portul Militar Constanța. Nu a fost ales un câștigător, iar procedura concurențială s-a încheiat.
Remorcher Maritime de Port și Radă "Vârtosul"(103)
Romtehnica SA a lansat în luna iulie a anului trecut o procedură de licitație competitivă în vederea achiziționării a trei remochere maritime, cu o valoare de aproximativ 95.000.000 de lei, adică 19.000.000 de euro. Licitația a fost anulată pe 6 martie a.c., nefiind ales un câștigător.
Remorcherele maritime trebuiau să asigure manevra de romarcaj și împingere a navelor în port, radă și zona costieră, manevra de legare a navelor în port, executarea de manevre portuare independente, stingerea incendiilor la bordul navei și instalațiilor de cheu în zonă, participarea la misiune de căutare – salvare pe mare, misiuni pentru limitarea și neutralizarea poluării cu hidrocarburi, intervetii la vanele aflate în pericol.
Navele urmau să fie aduse în Portul Militar Constanța.
situația financiară a societății
Date despre Romtehnica SA
Romtehnica a fost fondată în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 1771/1974, ca Direcţie de export-import, în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În baza Hotărârii de Guvern nr. 236/1991 se înfiinţează Regia Autonomă Romtehnica SA. Statutul actual al C.N. Romtehnica SA a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 738/2001, funcţionând ca o societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naţionale fiind unicul acţionar. Compania se bucură de o bună recunoaştere internaţională datorită competenţei şi implicării active, demonstrate pe deplin, prin furnizarea de echipamente în domeniul apărării. Deţine personal specializat în tranzacţii comerciale internaţionale şi suport logistic puternic.
În anul 2022, Romtehnica a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 47.094.064 de lei, un profit net în valoare de 16.604.896 de lei, dar și datorii în valoare de 5.178.834.141 de lei.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News