REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rusia cere anchetă după ce fostul consilier al lui Trump a recunoscut că a planificat lovituri de stat în alte țări

Rusia cere anchetă după ce fostul consilier al lui Trump a recunoscut că a planificat lovituri de stat în alte țări

Replica API 13 iulie 2022 | 00:00 1029

Declarațiile fostului consilier pe probleme de securitate națională al președintelui SUA, John Bolton, privind participarea la organizarea de lovituri de stat în străinătate necesită o analiză mai amănunțită, recunoașterea sa în acest sens va deveni un fapt pentru o anchetă internațională, a declarat miercuri reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Acesta este un fapt pentru o anchetă internațională", a scris miercuri diplomatul pe canalul său Telegram. Astfel, ea a comentat cuvintele politicianului american care, într-un interviu acordat marți postului CNN, a recunoscut că a ajutat la planificarea loviturilor de stat în alte țări.

"Nu-mi amintesc ca o persoană care a deținut poziții atât de înalte și a fost direct responsabilă de politica internațională a Statelor Unite să spună în mod clar că plănuia lovituri de stat în alte țări", a spus ea la radio Sputnik. "Din nou, nu susținea, așa cum se spunea, forțele democratice, nu promova dezvoltarea democrației, a pluralismului. Dar în așa fel încât, în propriile sale cuvinte, absolut cu nerușinare, o persoană care a fost la putere timp de mulți ani și sub diferiți președinți, a spus că plănuia lovituri de stat în străinătate, nu-mi amintesc."

Zaharova a subliniat că declarațiile fostului consilier "necesită o analiză suplimentară". "Este important să știm în ce alte părți ale lumii SUA au planificat o lovitură de stat", a adăugat diplomatul.

Anterior, Bolton a declarat că a luat parte la pregătirea loviturilor de stat în străinătate. "În calitate de persoană care a ajutat la planificarea loviturilor de stat nu aici, ci, știți, în alte locuri, vreau să spun că aceasta este o muncă destul de dificilă", a declarat el într-un interviu acordat marți postului CNN, comentând asaltul asupra Capitoliului de către susținătorii lui Trump în ianuarie 2021. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot mancatori de kakat a ti ras.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212