REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Rusia denunţă 'părtinirea' ONU, după ce a fost sever criticată că reduce la tăcere oponenţii Kremlinului

Rusia denunţă 'părtinirea' ONU, după ce a fost sever criticată că reduce la tăcere oponenţii Kremlinului

Replica API 15 septembrie 2022 | 00:00 710

Rusia a denunţat "părtinirea" în creştere de care dă dovadă Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, care a acuzat-o cu o zi înainte că vrea să reducă la tăcere oponenţii Kremlinului, relatează France Presse.

Vorbind în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, reprezentantul rus Ilia Barmin a denunţat "creşterea fără precedent a politizării şi părtinirii" Înaltului Comisariat.

"Acest lucru este dovedit'', a spus el, ''de menţionarea ţării noastre în declaraţia de ieri a Înaltului Comisar interimar, care a ignorat încălcările masive ale drepturilor omului în Europa, în Statele Unite şi în alte ţări occidentale", a adăugat el, citează Agerpres.

Moscova, care a părăsit Consiliul când Adunarea Generală a ONU a votat pentru expulzarea ei în urmă cu câteva luni din cauza invaziei Ucrainei, are totuşi statut de observator şi, ca atare, are drept la replică, ca şi celelalte ţări.

Reprezentantul Rusiei a acuzat ONU că ignoră dovezile "cu privire la crimele regimului de la Kiev în Donbas şi atrocităţile luptătorilor ucraineni şi ale mercenarilor străini", şi a criticat Naţiunile Unite că nu au "curajul" să condamne trimiterea de arme occidentale Ucrainei, notează AFP.

De asemenea, el a denunţat publicarea la sfârşitul lunii august de către Înaltul Comisariat a raportului "părtinitor" privind regiunea chineză Xinjiang.

Luni, ONU a denunţat sever situaţia drepturilor omului în Rusia. Înaltul Comisar interimar, Nada Al-Nashif, a criticat în special "intimidările" din Rusia ale căror victime sunt oponenţii războiului din Ucraina, precum şi diferitele "forme de cenzură" în vigoare în ţară.

Cel mai înalt organism al ONU pentru drepturile omului a lansat în mai o anchetă la nivel înalt privind încălcările comise de trupele ruse în Ucraina. Dar o presiune din ce în ce mai mare este exercitată asupra Consiliului pentru a se interesa de asemenea de violările drepturilor omului în Rusia şi a stabili mandatul unui raportor special.

Ambasadoarea Ucrainei la ONU, Ievhenia Filipenko, a declarat marţi în faţa Consiliului că Moscova "ia ostatice drepturile omului pentru a-şi urmări obiectivele răuvoitoare".

Ea a salutat activitatea depusă de ONU pentru a documenta "atrocităţile" comise de Rusia în ţara ei şi a asigurat că "menţinerii împreună în continuare a presiunii asupra statului agresor ar trebui să fie singura opţiune pentru noi toţi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212