-0.6° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
-0.6° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Rusia invocă un posibil război nuclear cu puterile Occidentale

A.F. 7 decembrie 2022 | 18:41 560

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat luni că NATO reprezintă o "amenințare gravă" la adresa Rusiei, iar pozițiile Occidentului riscă să ducă la o "confruntare directă între puterile nucleare, cu consecințe catastrofale", relatează Rador.

Serghei Lavrov

Lavrov a mai spus că regretă faptul că SUA a respins discuțiile cu Rusia privind "stabilitatea strategică" - o serie de probleme legate de armele nucleare - și a spus că fără discuții directe între cele două mari puteri nucleare ale lumii, riscul pentru securitatea globală nu ar face decât să crească.

Nu este prima ieșire a liderului rus. La începutul acestei luni, în 1 decembrie, Serghei Lavrov avertiza că există un risc "enorm" ca o conflict cu arme convenţionale între puteri atomice să degenereze într-un război nuclear.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Din acest motiv, a susţinut Lavrov, Rusia nu doar că este de acord că un război nuclear este inadmisibil, ci şi face apel la împiedicarea oricărui conflict armat între ţări care deţin astfel de arme.

Lavrov a amintit că preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi SUA, Joe Biden, au semnat în iunie 2021 o declaraţie conform căreia nu pot exista câştigători într-un război nuclear, document la care au subscris mai târziu încă cinci puteri nucleare.

"După cum am spus deja, noi suntem dispuşi să mergem chiar mai departe şi să spunem nu doar că nu poate fi declanşat un război nuclear, ci şi că este inadmisibil orice război între puteri nucleare", a subliniat Lavrov, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011