REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Rusia nu poate câştiga războiul său din Ucraina, afirmă secretarul general al ONU

Rusia nu poate câştiga războiul său din Ucraina, afirmă secretarul general al ONU

Replica API 24 martie 2022 | 21:42 319

Rusia nu poate câştiga războiul său din Ucraina, a afirmat marţi secretarul general al ONU Antonio Guterres, care a cerut negocieri de pace imediate, relatează DPA şi Reuters.

Antonio Guterres

''Ucraina nu poate fi cucerită oraş cu oraş, stradă cu stradă, casă cu casă. Există destule oferte pe masă pentru a înceta ostilităţile şi a negocia serios - acum", a declarat el la New York.

''Acest război nu poate fi câştigat. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să se mute de pe câmpul de luptă la masa păcii. Continuarea războiului în Ucraina este moral inacceptabilă, politic de nesusţinut şi militar lipsită de sens'', a subliniat Guterres, citează Agerpres.

El a cerut încetarea ''războiului absurd'' început prin invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu o lună, avertizând că poporul ucrainean ''trăieşte un adevărat coşmar''.

Armata rusă a lansat pe 24 februarie o ofensivă militară de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea'' ţării vecine.

Antonio Guterres a spus că aproximativ 10 milioane de ucraineni şi-au părăsit căminele şi a avertizat că efectele războiului se simt deja la nivel global, ''creşterea masivă a preţurilor la alimente, energie şi îngrăşăminte ameninţând să se transforme într-o criză globală cauzată de foamete''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212