REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Rușii continuă bombardamentele în Kiev: turnul radio-tv și un complex rezidențial, vizate! Video

Rușii continuă bombardamentele în Kiev: turnul radio-tv și un complex rezidențial, vizate! Video

Replica API 1 martie 2022 | 19:13 1397

Bombardamentele rusești continuă în Kiev, capitala Ucrainei, în cea de-a șasea zi de la izbucnirea războiului. Potrivit relatărilor din presa ucraineană, dar și din presa rusă, bombardamentele de marți vizează infrastructura de comunicații din oraș.

Astfel, imaginile și înregistrările video publicate pe canalele de Telegram - atât antiruse, cât și cele proruse arată că a fost vizat turnul tv din Kiev.

Turnul TV Kiev este un turn din oțel cu zăbrele înalt de 385 metri, construit în 1973 la Kiev, Ucraina, pentru transmisii de radio și televiziune. Este al doilea cel mai înalt turn cu zăbrele de sine stătătoare din lume după Tokyo Sky Tree. Turnul se află pe strada Oranzhereina.

Din imagini nu reiese faptul că turnul ar fi fost afectat în mod direct, însă construcția de oțel este înconjurată de fum.

Ministerul rus al Apărării a emis, marţi după-amiază, un avertisment adresat populaţiei civile privind planul de a efectua atacuri punctuale asupra unor obiective militare şi ale serviciilor secrete din Kiev.

Imediat după atac ministrul de interne ucrainean a lansat un avertisment.

"AVERTIZARE! Intrarea în hardware-ul radiodifuzorului de pe turnul TV. Pentru o vreme, canalele nu vor funcționa. În viitorul apropiat, va fi inclusă difuzarea de rezervă a unor canal", a transmis ministerul de interne după bombardarea turnului TV din Kiev.

Un masiv convoi militar rusesc – format din vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcată și alte vehicule logistice – a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

UPDATE:

Bilanț provizoriu: 5 morți în atacul turnului de televiziune din Kiev

Cel puţin cinci oameni au murit, iar alţii au fost răniţi în urma atacului rus cu rachete care a vizat un turn de televiziune şi de telecomunicaţii din Kiev, anunţă autorităţile ucrainene, citate de cotidianul Le Figaro și stiripesurse.ro.

"Potrivit datelor preliminare, cinci persoane au fost ucise, iar alte cinci au fost rănite în atacul asupra turnului de televiziune", a comunicat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

Armata rusă a efectuat, marţi după-amiază, bombardamente în zona unui turn de televiziune şi telecomunicaţii din Kiev, afirmă surse locale citate de posturile de televiziune CNN şi BBC News.

Ministerul ucrainean de Interne a confirmat atacul în zona turnului de televiziune. "Posturile tv nu vor funcţiona o perioadă. Sistemele secundare de recepţie pentru anumite posturi tv vor fi activate în scurt timp", a comunicat Ministerul de Interne de la Kiev.

Update 2:

Atacurile lansate de ruşi continuă. Sună sirenele de război în Kiev şi alte oraşe din Ucraina.

Sunt informaţii conform cărora rachetele lansate de forţele armate ruse au lovit un complex rezidenţial.

Forţele ruse au intrat în oraşul Herson, anunţă un oficial ucrainean

Forţele ruse au intrat în oraşul Herson din sudul Ucrainei, dar autorităţile ucrainene controlează în continuare clădirea administraţiei municipale, a declarat marţi la televiziune un consilier în cadrul Ministerului de Interne ucrainean, Vadim Denisenko, potrivit Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara numar pentru mazare niste artilerie ruseasca poate asa scapa de pandaimos
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272