REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
23.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

S-a amânat pronunțarea în dosarul de recunoaștere a vinovăției al Mirabelei Călin

S-a amânat pronunțarea în dosarul de recunoaștere a vinovăției al Mirabelei Călin

Virgil STOIAN 22 februarie 2024 | 00:00 2992

Fostul secretar al municipiului Constanța, Mirabela Călin, a ajuns în atenția DNA, într-un dosar ce vizează un concurs organizat pentru postul de secretar. Mirabela Călin și-a recunoscut vina în fața procurorilor, iar acordul de recunoaștere a ajuns în instanță. În aceeași situație este și Laura Bobeș, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane, care i-a dat subiectele lui Călin, la concursul organizat în decembrie 2021. Reporterii Replica au surprins-o pe Mirabela Călin pe holurile Tribunalului Constanța, pe 20 februarie, atunci când a avut ultima înfățișare în dosarul în care și-a recunoscut vina că a măsluit concursul pentru funcția de secretar. Probabil că se aștepta ca pronunțarea să fie dată imediat însă, din nefericire (sau fericire) pentru ea sentința a fost amânată pentru data de 21 martie 2024. Vă reamintim că și Laura Bobeș are termen pe 23 februarie, tot pentru acordul de recunoaștere a vinovăției.

S-a amanat pronuntarea in dosarul de recunoastere a vinovatiei al Mirabelei Calin

Mirabela Călin, după ce a ieșit din sala de judecată

Mirabela Călin a avut pe 20 februarie ultimul termen în dosarul în care a recunoscut că a primit subiectele pentru concursul de secretar al municipiului Constanța. Călin, însoțită de avocata sa, a părut destul de îngândurată la ieșirea din sala de judecată, sperând, probabil, că nu îi va fi prelungită agonia și se va da sentința. Ghinionul ei este că va mai aștepta o lună, pentru că pronunțarea s-a amânat pentru 21 martie.

Mirabela Călin a fost secretarul municipiului în iunie 2021. A râvnit pentru funcție atât de mult, încât s-a prezentat și la concursul organizat în 2021, decembrie. Însă, imediat după susținerea probelor, procurorii DNA au descins în primărie și au luat la puricat documentele. Cineva știa că Mirabela Călin și Laura Bobeș sunt mână în mână, cea din urmă ajutând-o pe Călin cu subiectele.

Ce spun procurorii!

Precizăm faptul că anchetatorii au desfășurat percheziții la cele două acasă, inclusiv la birou. Cu ocazia efectuării perchezițiilor informatice, în dispozitivele informatice aparținând inculpatelor, au fost identificate mai multe fișiere de tip Microsoft Word, existente pe unitățile de stocare percheziționate în zilele premergătoare concursului, ori create în acea perioadă și al căror conținut coincide cu cel al înscrisurilor identificate cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, precum și cu cel al variantelor oficiale de concurs, respectiv al propunerilor de subiecte formulate de membrii comisiei de examinare.

Analizând din punct de vedere cronologic fișierele de tip Microsoft Word, a rezultat că, la data de 20.12.2021 inculpata Călin Mirabela a creat pe calculatorul utilizat la locul de muncă documentul ”New Microsoft Word Document (7).doc” în care a introdus 5 subiecte, fără baremele de corectare ale acestora, pe care le-a copiat din alte două fișiere pe care le avea anterior stocate, respectiv ”subiecte concurs juridic - superior septembrie 2021.docx” și ”concurs dir. executiv DGUP.doc”.

Cele două au lucrat împreună

Astfel, subiectele 1 și 2 corespund cu subiectul 1, varianta I și subiectul 1, varianta II din documentul ”SUBIECTE CONCURS JURIDIC - SUPERIOR SEPTEMBRIE 2021.docx” iar subiectele 3, 4 și 5 corespund cu subiectele 3, varianta I, 2, varianta I și respectiv 4, varianta II din documentul ”concurs director executiv DGUP.doc”. (...) inculpata Călin Viorela-Mirabela și-a transmis de pe adresa de email personală documentul ”New Microsoft Word Document (7).doc” pe adresa de email de serviciu cât și pe cea personală. Tot la data de 23.12.2021, la ora 07.04, inculpata Călin Viorela Mirabela a retransmis de pe adresa de email de serviciu documentul ”New Microsoft Word Document (7).doc” pe adresa de email de serviciu a inculpatei Bobeș Laura.

S-a amanat pronuntarea in dosarul de recunoastere a vinovatiei al Mirabelei Calin Laura Bobeș, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane, care i-a dat subiectele lui Călin

În continuare, inculpata Călin Mirabela a creat documentul ”New Microsoft Word Document (8).doc” în care a introdus două subiecte cu tot cu baremele lor de corectare, preluate de pe pagina de internet a A.N.F.P. și încă două subiecte din Constituția României, document pe care la ora 16.35 l-a transmis de pe adresa de email de serviciu, pe adresa de email personală a inculpatei Bobeș Laura.

S-a amanat pronuntarea in dosarul de recunoastere a vinovatiei al Mirabelei Calin

Mirabela Călin, îngândurată, la ieșirea din Tribunal

Călin Mirabela a știut subiectele

(...)Lângă biroul de lucru al inculpatei Călin Mirabela, într-o sacoșă de culoare neagră au fost găsite mai multe documente care conțineau subiecte pentru concursul de promovare pentru ocuparea funcției publice de conducere de secretar general, respectiv o coală format A4, tehnoredactată și nesemnată olograf ce conținea 3 subiecte împreună cu baremul de corectare, câte unul pentru câte o variantă de subiecte; o coală format A4, tehnoredactată față-verso, ce conținea un număr de 3 subiecte împreună cu baremul de corectare aferent fiecăruia, înscris care la final poartă mențiunea ”MEMBRU, (...)”; o coală format A4, în copie, tehnoredactată față verso, cu titlul ”Tematică concurs de promovare pentru ocuparea funcției publice de conducere de Secretar general al Municipiului Constanța”, la finalul căreia poartă semnătura primarului Municipiului Constanța, respectiv ștampila acestuia; o coală format A4, tehnoredactată și nesemnată, cu titlul ”PROPUNERE SUBIECTE CONCURS – VARIANTA I”, ce conține un număr de 5 subiecte, împreună cu punctajul aferent fiecăruia, la finalul căreia poartă mențiunea ”MEMBRU COMISIE”; o coală format A4, tehnoredactată și nesemnată, cu titlul ”PROPUNERE SUBIECTE CONCURS – VARIANTA II”, ce conține un număr de 5 subiecte, împreună cu punctajul aferent fiecăruia, la finalul căreia poartă mențiunea ”MEMBRU (...)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La bloc am o mizerie de nedescris,sobolani cat pisica de mari.Chiar daca primaria a strans gunoiele am dat cu grebla anul trecut inainte sa vina primaria am strans 2 saci negri numai 10 m2 suprafata,fara frunze.Am vecini nu buni "foarte buni"arunca tot pe jos si cand sunt in apartamente si cand stau in parcare si in spatele blocului si isi mai educa si copiii sa faca mizerie sa arunce pe jos.Te sfideaza si arunca de fata cu tine de la geam.Ambalaje de hartie seminte,mucuri de tigari coji de seminte,resturi.Cresc pisici in fata blocului au cotete in fata scarii in gradina avem si pureci.Presedinta de bloc daca ii spui mai mult ii incita sa arunce gunoaie,sticle de bauturi sacose cu resturi menajere etc.Un focar de infectie.Mai ramane sa avem febra tifoida de la sobolani si pureci.Amenzi dure ca afara.In alte tari au jardiniere cu flori la ferestre.In cartie avem la ferestre la bucatarie sarme intinse cu chiloti si izmene, chiar daca sunt uscatorii,balcoane in blocuri.
1
0
Niste hoațe
3
0
Sunt politisti locali care au parasit sistemul, pentru ca au ajuns la concluzia ca nu sunt compatibili cu acesta, este foarte bine. Nu este bine cand alti poltisti locali care nu sunt compatibili cu sistemul se incapataneaza sa ramana in randurile Politiei Locale, aplicand legile si horararile eronat, dupa bunul lor plac. Este si cazul politistului local OLTEANU VALERIU un simplu aventurier in Politia Locala, care imparte amenzi fara numar cetatenilor pentru iarba, dar nu ia nicio masura impotriva molozului depozitat pe terenurile primariei de catre regii sau firme private. Rusine sa iti fie OLTEANU VALERIU ! Ar fi corect sa parasesti Politia Locala in cel mai scurt timp. Tu cu cine ai dat examen cand ai intrat in primarie ?
5
1
In Directia Generala de Urbanism din cadrul Primariei municipiului Constanta, isi face veacul si babeta SZABO CRISTINA. Aceasta inutila functionara ajunsa la varsta dinozaurilor si care nu pleaca la pensie, continua sa debiteze raspunsuri inutile, fara continut si forma, catre cetatenii municipiului Constanta. Domnule primar Chitac, nu mai tineti in institutia pe care o conduceti astfel de rapandule expirate. Dati-o afara si aduceti tineri competenti care sa isi asume ce scriu pe hartie. Verificati cum a ajuns in Primaria Constanta, daca a dat examen si cu cine : la dat tot cu Laura Bobes ?...
5
0
Bobes Laura este o mizerie de persoana care nu trebuie sa mai calce in Primaria Constanta. Isi merita soarta si pe unde se duce sa dea concursuri de intrare din toata legislatia care ne-o baga pe gat noua la testari, inclusiv Constitutia Romaniei.
4
0
Mirabela jurista, e fata desteapta, o sa scape ea! Ailalta e si p*****a si pupinc.....ista. L-a salvat pe marinarul calare pe Rosinanta!
2
0
Aceste doamne,au primit dispoziţie să măsluiască concursul, ca întotdeauna plătesc cei mici,ştim cu toţii cum funcţionează această schemă.A nu se înţelege că sunt absolvite de vină,îşi merită soarta ! Din cauza acestor specimene,umile, fără coloană verticală,nimeni cu adevărat pregătit nu pătrunde în instituţii publice,angajăm pilăraie, incompetenţi din toate punctele de vedere. Suntem într-un exod de inteligenţă pe termen nelimitat din cauza acestor canalii !
8
0
Parca e singurul caz... Dar DNA clasează dosarele dacă nu are interes. Speram ca Noul șef de la DNA Cta sa nu mai facă diferențe între dosare. Mergeți în instituțiile de stat unde toate concursurile sunt aranjate.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510