REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.7° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

S-a împlinit un an de la înmormântarea eroilor care au murit în lacul Siutghiol

S-a împlinit un an de la înmormântarea eroilor care au murit în lacul Siutghiol

Replica API 19 decembrie 2015 | 00:00 227

Omagiu

Omagiu

Camelia Harton şi Laura Vizireanu

Acum un an, eroii care au pierit în lacul Siutghiol, au fost conduşi pe ultimul drum. Cu toţii au lăsat în urmă familii indurate şi copii orfani. Lacrimi au fost vărsate la bisericile unde au fost înmormântaţi membrii echipajului elicopterului SMURD. Sute de oameni le-au fost alături familiilor îndoliate.

Acum un an, Gabriela Camelia Harton, asistenta medicală decedată în teribilul accident aviatic, a fost condusă pe ultimul drum la Biserica „Buna Vestire” din centrul oraşului Năvodari. Colegii Gabrielei, în uniformele SMURD, au stat la capătâiul ei. La înmormântare au parcitipat şi angajaţi ISU, logodnicul ei, dar și oficialităţi ale orașului Năvodari. Gabriela a fost înmormântată cu onoruri militare. Ea a fost declarată, post mortem, cetăţean de onoare al oraşului Năvodari. La Brăila, tot acum 1 an, zeci de oameni au condus-o, pe ultimul drum pe medical Laura Vizireanu.

Familia Laurei Vizireanu au privit îndelung sicriul cu trupul neînsufleţit şi au vărsat lacrimi de durere la căpătâiul celei care le-a fost sprijin o viaţă-ntreagă. Aproximativ o sută de brăileni s-au aflat în faţa bisericii aşteptând ca trupul neânsufleţit al medicului Laura Vizireanu să fie scos din lăcaşul de cult. La Cimitirul Eroilor din Buzău, peste 500 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu. Pilotul buzoian avea 47 de ani, era căsătorit și avea un copil. Soției pilotului i-a fost înmânată o decorațiune post-mortem și drapelul național. Copilotul elicopterului SMURD, căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel, a fost înmormântat, în cimitirul „Sfântu Gheorghe” din Mioveni, localitatea sa natală, la ceremonia funerară fiind prezente peste 3.500 de persoane.

Căpitanul comandor a fost înmormântat cu onoruri militare, după slujba funerară militarii executând trei focuri de armă, iar familia a primit o plachetă de onoare din partea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI. La Mioveni, a fost zi de doliu, drapelele fiind arborate în bernă şi cu panglică de doliu pe clădirile tuturor instituţiilor publice din oraş. La un an de la tragedia de pe lacul Siutghiol soldată cu decesul a patru persoane, procurorii au anunţat şi faptul că au fost audiate, pe parcursul anchetei, 111 de persoane, s-au solicitat relaţii de la peste 15 instituţii iar pe 14 decembrie anul curent s-a dispus efectuarea unei noi expertize medicale în cazul victimei Ginel Claudiu Crăcănel, căpitan comandor.

Pe 15 decembrie 2014, puțin după ora 16, un elicopter SMURD care dusese un pacient de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa, se prăbuşea în apele lacului Siutghiol. În acest accident aviatic și-au pierdut viața dr. Laura Vizireanu, de 39 de ani, asistenta medicală Gabriela Harton, de 38 de ani, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, și copilotul acestuia, Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389