REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

S-a ÎNROȘIT telefonul la POMPIERI: INCENDII pe BANDĂ RULANTĂ în CONSTANȚA!

S-a ÎNROȘIT telefonul la POMPIERI: INCENDII pe BANDĂ RULANTĂ în CONSTANȚA!

Replica API 7 martie 2019 | 00:00 262

Militarii din cadrul ISU Dobrogea muncesc la.. 'foc automat'! În ultimele zile, aceștia au intervenit la incendii de vegetație uscată aproape din oră în oră. Spre exemplu, în cursul zilei de marți, 5 martie, nici o subunitate din județ nu a scăpat de astfel de intervenții.

Potrivit reprezentanților din cadrul ISU Dobrogea, de la începutul lunii martie s-a acționat pentru lichidarea a circa 60 de incendii în tot județul. Dintre acestea, peste 40 au fost la vegetație uscată, gunoi, stuf, miriște sau viță de vie. La fiecare incendiu au intervenit peste 7 pompieri cu autospeciale de stingere din cadrul tuturor subunităților. Au fost distruse peste 540 de hectare. Cauzele probabile au fost fie de la o țigară aruncată la întâmplare, fie foc deschis. Spre exemplu, numai în cursul zilei de marți, 5 martie, pompierii au intervenit la aproximativ 20 de incendii.

Pentru prevenirea şi reducerea incendiilor de vegetaţie, ISU Constanţa vă reaminteşte măsurile obligatorii ce se impun la arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale: arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se face numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primărie), după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă şi dacă există acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului, nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt; în perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă; nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc.).

Zona de ardere se izolează faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate; cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii; se va asigura supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după încetarea acesteia. Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă să fie sancţionate contravenţional.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272