REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Saber Guardian 2017: participă 40.000 de militari din 22 de ţări

Saber Guardian 2017: participă 40.000 de militari din 22 de ţări

Replica API 14 iulie 2017 | 00:00 300

Exerciţiu militar internaţional, în România

Exerciţiu militar internaţional, în România

În această perioadă, România este gazda unui exercițiu militar internațional la care participă aproximativ 40.000 de militari din 22 de țări aliate și partenere, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. În cadrul exercițiului denumit Saber Guardian 2017, militarii români și aliații desfășoară mai multe misiuni. Astfel, pe mare, într-un raion maritim din zona Capu Midia, o grupare navală alcătuită dintr-o corvetă, două dragoare maritime și un remorcher maritim asigură raionul de lansare a rachetelor sol-aer și aer-aer, acțiune ce face parte din secvența Tobruq Legacy.

Concomitent cu acțiunea de pe mare, la Babadag, are loc secvența "Mărășești", unde Forțele Navale Române participă cu două plutoane de infanterie marină, care vor desfășura acțiuni de luptă specifice zonei lagunare, iar la Mihail Kogălniceanu, unde este organizat Spitalul de campanie – MASCAL, militarii din Forțele Navale Române vor participa la un exercițiu secvențial de evacuare a răniților pe cale aeriană.

„Obiectivul principal al Exercițiului multinațional Saber Guardian 17 este întărirea capacității de reacție și de descurajare a țărilor aliate și partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forței. Exercițiul este cea mai amplă și mai complexă activitate multinațională de pregătire din anul 2017. La acesta participă aproximativ 25.000 de militari și peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de țări aliate și partenere, ceea ce arătă gradul ridicat de interoperabilitate al militarilor din aceste state”, se arată în comunicatul MApN.

„Activitățile de instruire comună pentru apărarea colectivă, testarea și dezvoltarea capacităților de apărare și de descurajare contribuie la creșterea interoperabilității forțelor armate și demonstrează angajamentul SUA și al aliaților și partenerilor pentru asigurarea securității și stabilității în Regiunea Mării Negre”, mai precizează sursa citată. Saber Guardian 17 este planificat de către Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca e zona de razboi atunci indreptati tevile catre Kwznetov, pputin si nu gradina de cartofi a cetateanului din Merghindeal.Daca era o nunta acolo?
0
0
pputin e pe kuzntov in baltica supervizeaza exercitiile comune ruso chineze de acolo
1
0
asteas un fel de jocuri marinaresti, tabara de cercetasi, si alte magaritzuri, care sperie noaptea oamenii ce dorm linistiti,..dormiti linistiti FNI lucreaza pentru voi,..
1
0
lasale CACAD ele singure.toate sunt sh de la gringo.
3
0
De ce va agitati? Dau turcii, tatarii, hunii? Putin e in concediu, are partenera tanara unde e pericolul? Sau trebuie justificat cei doi la suta din PIB ?
3
0
Sa-mi bag pula in elicopterele voastre.. De asta nu am putut sa dorm azinoapte?ca ma futeteati cu beliscopterele voastre? Sa vezi ce va li dobor...din somn va iau handicapatilor...
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614