REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sala Sporturilor are nevoie de REPARAȚII CAPITALE. 'Avem promisiuni de la minister!'

Sala Sporturilor are nevoie de REPARAȚII CAPITALE. 'Avem promisiuni de la minister!'

Replica API 18 aprilie 2019 | 00:00 399

Sala Sporturilor din municipiul Constanța, ca și restul bazelor sportive din administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, are nevoie de reparații capitale. Intrarea în instituție arată dezolant, iar pavimentul sportiv din parchet masiv trebuie înlocuit. Sunt doar o parte din lucrările de care este nevoie în unitatea care a găzduit o bună parte din meciurile importante disputate în Constanța.

La ora actuală, în administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța sunt patru baze sportive funcționale și două nefuncționale. Cele patru baze sportive funcționale sunt Sala Sporturilor, Complexul Sportiv „Tomis”, Hotelul Sport și Restaurantul „Sport”. Toate, potrivit Marianei Solomon, directorul DJST Constanța, au nevoie de reparații capitale. „O parte din lucrări le vom realiza din venituri proprii, pe măsură ce vom face banii necesari, pentru o parte am realizat devize estimative și am solicitat sprijinul Ministerului Sportului și Tineretului. Avem promisiuni de la minister pentru Sala Sporturilor”, a afirmat Mariana Solomon, pentru „Replica de Constanța”.

De exemplu, la Sala Sporturilor este nevoie de repararea intrării în instituție – cheltuielile estimative sunt de 271.604,91 lei cu TVA, de înlocuirea ușilor de intrare în vestiare – pentru care este nevoie de 29.492,80 lei cu TVA - și de recondiționarea pavimentului sportiv, din parchet masiv – cheltuielile sunt de 228777,50 lei cu TVA.

Pe de altă parte, la Hotel Sport este necesară achiziționarea de mochetă și efectuarea lucrărilor de montaj parchet în camere – costurile estimative sunt de 159819,78 lei cu TVA, iar la Complexul Sportiv „Tomis” pentru practicarea și susținerea sporturilor și competițiilor structurilor sportive este necesară amenajarea terenului cu gazon artificial, poartă handbal/fotbal, plasă poartă handbal și plasă împrejmuire teren fotbal – costurile estimative sunt de 81.205,60 lei cu TVA.

Potrivit reprezentanților DJST Constanța, cheltuielile pentru Sala Sporturilor sunt de 529875,21 lei cu TVA, pentru Hotel Sport sunt de 159819,78 lei cu TVA, iar pentru Complex Sportiv ”Tomis” – 81205,60 lei cu TVA. În total, cheltuielile pentru bazele sportive sunt de 770.900,59 lei cu TVA.

„Noi am mai realizat lucrări, în funcție de venituri. Am realizat anveloparea la hotelul „Sport”, lucrări la complexul de la Flămânda. Dar mai este nevoie”, a adăugat Mariana Solomon.

Totodată, în administrarea DJST Constanța mai sunt și cele două baze sportive nefuncționale, terenul de la Badea Cârțan și Complexul Sportiv „Triunghi”. Pentru acestea, au fost inițiate deja procedurile pentru emiterea hotărârilor de Guvern pentru predarea lor către autoritatea locală.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ghiciti cine a luat terenul vecin dinspre mare a Salii sporturilor..a ingradit si a facut parcare. Cine verifica ocuparea abuziva a terenurilor..cu baruri, terase, parcari..stie ceva Confort urban..?
1
0
Bietul Cazino inca mai are destule surori si verisoare. Sala Sporturilor e una din ele. Vai de ea. E demult desfigurata, acum urmeaza sa fie si ruina.
6
0
Unde se duc banii nostri? nu se vede nimic in Constanta...tristete si iar tristete, sa vina Boc macar un mandat sa le arate hotilor cum se face treaba!
7
0
Am...am perspective!Celebra replica a lui Jean Constantin.
6
0
miss e simte lipsa . ce mult team iubit . . .
1
0
Ma-sa lu asta stie oare ce face? Stie, stie cum sa nu stie, daca nu ea atunci cine sa stie? Alo mami ma ajuti iar? De cand o tine tutuianu in brate i s-a urcat la cap lu asta. Dar afla ma sa si atunci sa te tii!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218