REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SANCŢIONAREA proprietarilor de CÂINI PERICULOŞI stârneşte nemulţumiri!

SANCŢIONAREA proprietarilor de CÂINI PERICULOŞI stârneşte nemulţumiri!

Replica API 14 august 2018 | 00:00 2015

Polițiștii locali din Constanța și-au îndreptat atenția, în ultima perioadă, spre modul în care deținătorii de câini din rase considerate periculoase procedează în momentul în care îi scot la plimbare pe străzile orașului. În multe situații, deținătorii sunt amendați pentru că animalele nu poartă botniță. La fel s-a întâmplat și sâmbătă, 11 august a.c., când polițiștii locali au amendat cu 1.500 de lei un constănțean care deține un câine din rasa amstaff, cu care se afla pe strada Alexandru Gherghel din municipiul Constanța, fără a-i pune botnița.

Constănțeanul amendat a sesizat „Replica de Constanța” considerând că polițiștii locali nu au procedat corect. Potrivit acestuia, „în jurul orei 19,00, am fost oprit de un agent al Poliției Locale Constanța, deoarece mă plimbam cu animalul de companie pe stradă”.

„După ce am fost legitimat de către cel mai sus menționat, mi s-a adus la cunoștință că voi fi amendat cu 1500 de lei, pentru că nu dețin botnița la câine și că este din categoria a doua de câini periculoși. M-am adresat agentului de poliție într-un mod respectabil și calm, aducându-i la cunoștință că dețin un câine dresat disciplinar, înregistrat la Poliție și la secția locală și că țin în permanență botnița la câine, numai că dacă este cald, cum de altfel erau și în acel moment, peste 30 grade Celsius, o țin atașată de zgardă/cap și nu pe bot deoarece nu mai poate respira. Domnul agent constatator a chemat încă un echipaj de la Poliția Locală, pentru a avea martori – deoarece agentul era singur când am fost oprit pentru a mă identifica”, a relatat constănțeanul.

Mai mult, acesta spune că în mod frecvent este oprit de polițiști, care încearcă să îl amendeze din același motiv. „Din fotografiile realizate în acel moment se poate observa că avea botnița, zgarda și lesă. Agentul de la Poliția Locală a susținut că nu îl interesează că nu poate respira câinele meu! În încheiere i-am menționat agentului de poliție că nu are de ce să mă amendeze deoarece am toate actele în regulă, iar dânsul mi-a dat replica: „Nu mă interesează pe mine, fă contestație!”, a mai istorit constănțeanul cu privire la modul cum s-au desfășurat procedurile.

„Am uitat să menționat că niciunul dintre agenți nu s-a prezentat. Am fost legitimat ca ultimul infractor: „Rămâi pe loc și legitimează-te!”, a mai adăugat constănțeanul nemulțumit.

În urma sancțiunii contravenționale aplicate, constănțeanul are la dispoziție 15 zile pentru a depune constestație la instanța de judecată.

De menționat, însă, că potrivit OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși și agresivi, nu este suficient ca deținătorul animalului să aibă asupra sa botnița respectivă, ci această trebuie să fie pusă câinelului în momentul în care se află pe spațiu public

„Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obliga iilor legale privind deţinerea unui animal de companie şi plimbatul câinelui fără lesă sau botniță pe drumurile publice, în parcuri şi alte spaţii/locuri publice, chiar şi însoţiţi de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoţitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acestea sunt arme vii ,nu ciini.
0
2
Ti-i facem salam si ti-i dam la micul dejun
0
2
ptr 06:59, esti de o prostie infioratoare. oamenii ca tine ar trebui sa fie castrati sau izolati de societate. Cumplit e si faptul ca o maimuta ca tine simte nevoia sa isi impartaseasca parerile iesite din jumatatea lui de creier roasa de sifilis.
2
0
Ce comentarii distruse ... voi astia de tot comentati de caini voi va aruncati toate gunoaiele pe jos inclusiv gunoiul din casa... un caine poate fi periculos indiferent de rasa iar toti sunt obligati sa poarte lesa indiferent ca este al bunicii din spatele blocului sau este un caine "de mananca oamenii" ... multi caini sunt mai educati ca voi lepre pe 2 picioare ... vreti liniste??? Mergeti in padure cand va urla aia de o .... nu va mai deranjeaza . Botnita v-as pune voua ca sunteti mai periculosi ca orice rasa!
5
0
Pentru hingherii. Te Invit la caucazieni mei cu ce bara vrei tu....
7
0
sau se joaca cu cainele in timp ce scriu amenda
2
0
Fraieru ala cu cainele fara botnita pusa si-a meritat-o cu varf. Se plimba prin cartier ca javra aia si i-au zis mai multi parinti ca sunt copii in zona si nenorocirea poate veni oricand. El o tot ardea ca el tine botnita in mana si ca el e legal...
0
8
O botnita si pt javra de cipi bobe
1
2
Cu cine te certi?
1
1
E ca n-a mai fost loc si de tine in ghena asta. Iti dai seama cat valorezi tu ca om ? Cat un cacat de caine in ploaie.
5
1
Plecati ma fratilor din ghena aia de tara
1
2
Observ foarte multi dementi ce comenteaza ca sa se afle in treaba. Intradevar, botnita trebuia sa o aoba pusa asa cum prevede legea. Exista si botnite de vara pt caini ce le permite sa respire foarte bine. Faptul ca era la prima abatere, avand si botnita atarnata de gat, amenda trebuia sa fie mai mica sau sa primeasca avertisment. Foarte bine ca are cainele inregistrat la asociatia chinologica si declarat la politie, foarte bine ca avea lesa si zgarda. Si eu am aceeasi rasa de caine si pot spune ca suntem printre singurii care ne strangem cacatii la caini de pe strazi!
6
4
Pt. militia, 7:24 Spanzura-te...si o sa ai liniste...ho ho ho
12
2
Traiti degeaba marea majoritate. Iar limbajul colorat nu reprezinta decat lipsa de educatie pentru ca nu poti avea un dialog cu cei din jurul tau. Apuca si citeste o carte
6
2
Cacatii astia de la Locala isi dau cam multa importanta...
11
8
tineti dracu cainele acasa,nu l plimba fara botnita,bag pula in cainele tau si in tine,5trrbuia confiscat si amendat
9
13
Mortii matii de handicapat! sa iti dau multa muie ba retardule!
5
14
Pentru toti proprietarii de caini, javre si alte potai, avem oferta verii - GRATUIT racorim orice caine cu bara de inox sau cu un par mai gros. Repet, totul gratuit indiferent de marime, rasa, model. Spectacol gratuit pentru cei care au fost muscati vreodata de un caine. PS - pt cainii de buzunar ne limitam la folosirea bocancilor.
12
16
PINGUINI LOCALI nu au dreptul sa amendeze la oug 55 2002 . Sa faca contestatie si sa solicite cf og 2 2001 schimbarea incadrari de la amenda la avertisment cf art 7 pct 3 . Sau sa solicite instanta anularea amenzii cf art 20 din oug 55 2002 ce prevede Art. 20 1Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii politiei sanitare veterinare si de catre personalul anume desemnat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. pinguini locali nu au dreptul sa sanctioneze cf acelei ordonante
14
11
Este plin orasul, duceti-va seara in tabacarieri 90% din caini care ar trebui sa poarte botnita NU AU!
15
4
cred ca agentul trebuie anchetat cel putin disciplinar pentru modul de adresare nu ma intereseaza pe mine, aceasta atitudine este nedeontologica in raport cu atributiile acestuia
9
19
Tine-ti javra in casa la aer conditionat daca ii este cald
26
17
Botnitele sunt de mai multe feluri. Exista si unele suficient de mari pentru a putea respira cainele, asta daca vrei neaparat sa-i pui. Daca nu, ii pui cum am vazut la cineva botnita de care pun veterinarii, ca sa nu poate nici macar sa deschida gura.
15
3
Avansat in grad trebuie agentul de plc ,si a facut norma de amenzii cu tine LOL
5
10
FELICITARI Politiei pt asa actiuni. Traim in oras, nu intr-o FERMA. Animalele sunt animale si niciodata nu poti sti cand animalul simte un pericol si musca... Plus ca sunt oameni care chiar au frica de caini, mai ales de panarame d-astea agresive din rasa. Eram cu fiul meu in Tabacariei si o javra d-asta fara botnita a sarit sa imi muste baiatu, el fiind in bratele mele!!! si animalul de proprietar a inceput sa rada??? FMM de analfabet. Am sunat la Politie dar jegu ala uman, a fugit cu scarbosenia lui de Amstaf
27
13
De acord sa-ti pazesti proprietatea cu caine periculos.Dar nu e datoria societatii sa-ti accepte cainele pe strada la plimbare.Sunt stapani care lasa cainele liber sa se apropie de persoane straine lui si oamenii devin tematori.Din instinct,cauta un bat,o piatra sa se apere iar stapanul neglijent racneste ca sa nu dea in caine lui pt ca il va ataca.Adica toata lumea sa stea drepti ca trece un bou cu javra la plimbare si trebuie sa cunoasca ,,tabieturile,,javrei?!!!CARE E LEGEA CARE PERMITE SA FACI CU CAINELE CE VREI PE STRADA?Sa sperii oameni,sa faci murdar,galagie,etc,ca sa plimbi javra
28
13
Lasa explicatiile cu atacul cainilor,ba! Sunt situatii pe strada cand proprietarul e dus de caine,il trage pe tot trotuarul cu lesa intinsa.Trecatorii trebuie sa caute solutia sa se fereasca si de caine si de lesa.Asta e grija unui om pe strada care se grabeste pe trotuar,ba?Si daca un om face o miscare brusca si cainelui periculos i se pare ca e atacat stapanul ajunge sa-l muste pe strada!Terminati cu plimbatul cainilor in public.Pe strada exista copii,femei,batrani care nu pot sa se apere de niciun fel contra unei javre plictisite in lesa.
26
8
Presoanele ce detin asemenea ciini sunt certate cu comportamentul civilizat.Trebuiesc sanctionati cit mai dur.
23
12
Intr-o dimineata, la ora 07:20, doi politisti de la locala amendau o batranica care plimba un bichon fara lesa in spatele blocului. Eu am chemat un echipaj pentru 2 indivizi care puneau cainii sa se bata intr-un parc si nu le-au facut nimic. In ce hal de tara traim? Mi-e scarba!!!
13
5
Legea e lege si trebuie respectata.Au fost atatea orori cu potaile .Iart plimbarile pe campuri ca si asa toate orasele put ,aerul irespirabil ,paraziti si virusi ducempe talpi .Daca am avea toti potai ?? unde s ar ajunge ???
17
10
Auzi la Ala ... caine Amstaff ! Du-te draq in pula mea pe camp si plimba-l ! Cacatjj de la caine nu-i adunati , tu nu ai bani sa treci strada si ai de dresaj ! S I C T I R !
18
12
spanzuratul se pedepseste penal, iar pt liniste du te pe o insula, frustratule
7
4
Sa va dau la muie de politisti analfabeti....am motivele mele sa nu-i suport pe cei de la locala...ei sunt niste javre, nu cainii...
11
10
eu il spanzuram cu caine cu tot,,nu vreau sa vad numai rahati de caini pe strada,,,latra de ii ,ia draku,vreau linisteee.
19
18
Amenda exagerat de mare,nejustificat de mare.
11
18
Trebuia mai mult un cca 3000 ron.
19
11
Vrei sa scapi de amenda injositule... Daca luai amenda ca traversai nepermis dadeai in judecata trecerea de pietoni
21
9
Cainii periculosi sunt foarte buni cand ai de aparat o proprietate. Cand te plimbi cu ei apar doua probleme. Una apare cand intalnesti caini fara stapan care ataca. Daca iti vad cainele cu botnita ataca hotarat atat animalul cat si omul. Daca il plimbi vara cainele tine limba afara sa se racoreasca. Pron botnita nu poate scoate limba. Cainii periculosi ataca decisiv doar daca stapanul lor este amenintat.
9
23
... amenajate. Unde pana mea se afla aceste locuri in jegul din Constanta?
18
3
Sa speram ca nu va fi cazul sa scrieti dupa ce cainele va nenoroci vreo persoana. Sa vedem atunci ce va spune proprietarul..
30
10
Cum poti sanctiona pe cine cu amenzi de circulatie sau pentru sa zicem ciini periculosi cu amenzi care trec de salariu minim pe economie.
8
25

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369