REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, condus de un inspector de la Primăria Lehliu Gară

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, condus de un inspector de la Primăria Lehliu Gară

Replica API 1 martie 2022 | 23:17 8385

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, prin care statul român deține 51% din acțiunile Damen Shipyards Mangalia, are de câteva zile o nouă conducere, din care fac parte nume interesante. Cel mai inedit pare inspectorul de la Primăria Lehliu Gară, fost președinte de partid, agent de asigurări și patron de cârciumi în Galați, numit de ministrul Economiei- culmea, fost director al șantierului din Mangalia- la șefia singurei companii navale de stat a României. Coincidență sau nu, însă, dar și ministrul este originar din Galați.

Constantin Dobrea

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia are de pe 2 februarie 2022 un nou Consiliu de Administrație, din care fac parte Emilia Mirela David, Lăcrămioara Daniela Nicoară și Dan Constantin Dobrea.

Emilia David este din decembrie 2021 consiliera personală a ministrului PSD al Economiei, Florin Marian Spătaru, director Resurse Umane al Șantierului Damen Mangalia încă din 2018 înainte de a fi numit la conducerea ministerului.

Operatoarea de la Vodafone, acum administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Noua administratoră lucrează din 2017 în Ministerul Economiei, iar înainte de asta a fost operator telecomunicații la Radiocom și operator Vodafone, adică cel care (nu)-ți răspunde când suni la Relații Clienți.

Emilia David a terminat în 2004 un liceu din Urlați, iar în 2011 o facultate la Spiru Haret din Brașov.

Colega sa din Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA, Lăcrămioara Daniela Nicoară, este din 2017 în Ministerul Economiei, după ce anterior a mai fost consultant juridic la o tipografie, o firmă de asigurare, dar și la Grup Feroviar Român, precum și la o firmă din Galați, unde a obținut și un master în Economie, în 2017.

Galați este numitorul comun pentru aproape toate personajele amintite în acest articol. Tot din Galați vine și al treilea nou administrator de la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Dan Constantin Dobrea a fost președintele UNPR Galați, este patronul mai multor restaurante și a condus și afaceri în domeniul asigurărilor. Cum-necum, Dobrea a ajuns inspector principal la Primăria Lehliu Gară, de unde a ajuns acum la conducerea uneia dintre cele mai importante companii de stat.

Florin Spătaru

Înainte de cei doi gălățeni, fusese nominalizat la Mangalia și fostul lider liberal Victor Paul Dobre, tot din Galați

Legăturile cu Galați nu se opresc însă aici. Anterior instalării celor doi gălățeni Emilia David și Dan Dobrea la conducerea șantierului din Mangalia, ministerul pe atunci PNL al Economiei îl numea pe aceeași funcție pe mult mai celebrul gălățean Victor Paul Dobre, fost secretar de stat, deputat și lider PNL. Acesta a refuzat însă nominalizarea, motiv pentru care s-a ajuns la noua componență.

Cercul gălățean de la Mangalia se încheie cu însuși ministrul Florin Spătaru, originar din Galați. Demnitarul PSD se poate lăuda, totuși, cu un CV impresionant, în care apare inclusvi titulatura de director de HR la Damen, atât la Galați, cât și la Mangalia.

Vezi CV aici!

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nasul lui Florin Spataru este Ilie Platica Vidovici. Nasul lui Ilie Platica Vidovici este Dan Dobrea!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389