REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Sărbătorile de Iarnă, prilej de a exersa să fim oameni! Mesajul lui IPS Teodosie pentru constănțeni! VIDEO

Sărbătorile de Iarnă, prilej de a exersa să fim oameni! Mesajul lui IPS Teodosie pentru constănțeni! VIDEO

Replica API 20 decembrie 2019 | 00:36 575

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de a ne alimenta, în primul rând, sufletul cu tot ce este mai bun. Pentru că frumusețea vine din interior, dar și din fapte. Mai ales din comportamentul nostru față de cei din jur. Poate că, măcar într-o perioadă a anului, ar fi momentul să exersăm să fim.. oameni. În acest context, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis un mesaj către constănțeni, explicând, totodată, semnificația Nașterii Domnului.

”Suntem, iată, înainte de sărbătoarea Crăciunului, a nașterii Domnului, și trebuie să exprimăm că fiul lui Dumnezeu, care se întrupează și se face prunc, cu numele lui Isus, pe care-l va primi la 8 zile, iată el este, cum spune Sfânta Scriptură, cuvântul lui Dumnezeu. Printr-însul toate s-au făcut și fără de el nimic nu s-a făcut din câte s-au făcut. Acest moment, al nașterii pruncului Isus, este un nou început. Primul început este zidirea lumii. Acesta este un nou început, adică restaurarea lumii. Al doilea început este mai puternic decât primul și acesta definește, de fapt, viața oamenilor și creația, în general. Începe o nouă era cu nașterea pruncului Isus, o nouă creație. Nașterea pruncului Isus are rolul de a ne ridica pe noi la Dumnezeu, de a ne întoarce întru bucuria Părintelui ceresc, creatorul tuturor celor văzute și nevăzute. Fiul lui Dumnezeu se face fiu al omului, ca pe om să-l îndumnezeiască!”, a explicat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Mesajul pentru Crăciun al Arhiepiscopului Tomis pentru constănțeni!

”Iubiți credincioși, iată la Sărbătoarea Crăciunului, vedem Sfânta familie adunată în peștera din Bethleem. Și noi suntem cu familii, este familia mare a Bisericii, sunt familii care alcătuiesc parohiile, care sunt, la rândul lor, niște familii. Și, iată, în fiecare familie, trebuie să se simtă nașterea Domnului. De aceea, de aici, de la Constanța, de la vechiul Tomis, unde a poposit Sfântul Apostol Andrei, și avem Peștera Sfântului Andrei, care a devenit și o peșteră a nașterii pruncului Isus, pe tărâmul nostru, aici, românesc, vreau să vă urez tuturor să aveți în familiile dumneavoastră lumina care s-a văzut la Bethleem. Lumina care să intre în sufletele dumneavoastră, care să vă bucure, să primiți colindătorii, care reprezintă pe îngeri și vă doresc să aveți un Crăciun cu multă emoție și credință vie, prin care să simțiți că evenimentul acesta se înnoiește pentru fiecare dintre noi. De aceea, vă doresc un Crăciun plin de lumina cerească, care a fost la Bethleem, lumină cerească care să cuprindă sufletul, inima, viața noastră, familia, casa noastră și pașii noștri să fie călăuziți precum au fost pașii păstorilor călăuziți de îngeri până la Bethleem, ca să-l vadă pe pruncul Isus și să-l întâmpine. Să aveți armonie, bucurie, pace, binecuvântare. Crăciunul să vă aducă darurile cele de sus, de care să nu va lipsiți nicioadată. La mulți ani și bucuria să continue pentru că nașterea este un eveniment care continuă în sufletele, inimile și în viața noastră, a tuturor. Așa să simțim și așa să trăim cu toții, Amin”, a spus IPS Teodosie.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-ti dau cacatul la lins diavole !!! Si daca nu reusesti sa-l inghiti tot ia-l pe muistul tanasescu sa te ajute !!!
1
0
Un vierme plin de pacate si o biserica care este pe profit...asta avem acum. Vezi toti preotii de cartier...au masini si vile sau apartamente pe care multa lume nu si le permit. Astia trebuie cautati la cum au dobandit averile. Niste mincinosi in cele sfinte ..sunt numai pe agoniseala. Mars de aici nevrednicilor sunteti satana pe pamant. Nu face-ti nimic pentru oamenii nevoiasi...doar acolo unde va ies bani sunteti buni. Niste nemernici cu sutane si barba asta sunteti 80% din voi.
1
0
Sat lom barba-n plua
1
0
Nicio nenorocire nu-ti e straina, ai colectionat toate pacatele posibile. Talpa iadului o sa te manance
2
0
Religia continua sa minta oamenii din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Limbajul greoi folosit de preoti este exersat cu scopul de a te aburi . O exprimare logica ar fi imposibila in chestiunile bisericesti pentru ca biserica nu are logica.
1
0
Mu.... asta ipocrit si prefacut
2
0
Fara de el nimic nu s-a facut din cate s-au facut.sa inteleg ca toate le-ai facut cu voia lui?ipocrit penal
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218