REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Sateliți Starlink, vizibili pe cerul Constanței VIDEO

Sateliți Starlink, vizibili pe cerul Constanței VIDEO

Replica API 26 aprilie 2020 | 15:36 4737

Constanța a avut parte de un spectacol plin de lumini, care au brăzdat cerul, în noaptea de sâmbătă. Cu toate că unii s-au grăbit să pună asta pe seama antenelor 5G sau alte teorii ale conspirației, motivul a fost unul cât se poate de nevinovat. Astfel, luminițele au fost niște sateliți lansați de către firma magnatului Elon Musk.

Compania Space Exploration Technologies Corp (SpaceX) a lui Elon Musk a lansat un nou lot din sateliții săi „Starlink”, pe 22 aprilie 2020, totalul acestora pe orbită ajungând la 422. Lansarea a fost efectuată cu ajutorul unei rachete Falcon 9 de la stația spațială Kennedy a NASA din Florida. Racheta transporta un lot de 60 noi sateliți Starlink. Va fi creată o constelație de mii de sateliți amplasați pe orbita joasă a Pământului. Constelația Starlink, concepută pentru a furniza servicii de internet în bandă largă la preț redus, este în continuare curs de dezvoltare la facilitățile SpaceX din Redmond, Washington.

Elon Musk a declarat că în curând compania va „repara” problema cu "vizibilitatea" sateliților și îi va face mai puțin "vizibili", afirmând că "vizibilitatea" este cauzată de reflexia luminii pe panourilor solare ale sateliților, din cauza unghiului acestor panouri.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
5g, chipuri, nenorocire. satana. ne contoleaza. roboti, extraterestrii. nenorocire. covis. masti. sateliti. manusi. Sunteti tampiti, ba!
3
1
Intr-o seara am numarat 4 sateliti care au trecut intr-un interval de 5 minute. Niciodata nu au fost atat de frecventi...
1
0
Au fost vazute luminite pe cer pe 19 aprilie, venind dinspre vest spre est, daca n-or fi fost altceva sau ale altcuiva decat Elon Musk.
3
0
Aparatura generatoare de unde 5G prin care se va controla populatia vaccinata anti-COVID19. Nimic nu e intamplator.
2
4
Ca multe voci vor afirma - aparitia extraterestrilor, strans legata de raspandirea coronavirusului.
8
0
Verificata lista de pasageri spre insula pedofiliei St James Detinuta de Jeffrey Epstein,exista pe net!Cei care apar pe lista au zburat si de mai multe ori ca Bill Clinton de vreo 26 cu toate ca el isi aduce aminte doar de vreo 4,varsta de...
4
1
Acest Elon Musk se vrea promotor in domeniul sau. Nu stiu daca a reusit sa demonstreze asa ceva. Masina aceea urata si inutila este un exemplu concret: la lansare, geamul i-a fost spart rapid de tot, chiar daca se dorea a fi extrem de rezistent. Presimt ca acesti sateliti vor incepe sa cada pe Pamant, unul cate unul, in capul nostru, al celor nevinovati.
6
6
Da ce musk lanseaza satelitii la el in curte?
7
0
Si in afara de telefonie ce mai stiu sa faca satelitii astia?
7
1
SPACE JUNK
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272