REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SATUL din INIMA orașului Constanța s-a SUPĂRAT pe FĂGĂDĂU! Video

SATUL din INIMA orașului Constanța s-a SUPĂRAT pe FĂGĂDĂU! Video

Replica API 22 iulie 2020 | 00:07 5989

În ziua în care Primăria Municipiului Constanța se lăuda cu „prioritatea de îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier și pietonal, precizând că s-a intervenit pentru asfaltarea străzilor B.P. Hașdeu, Farului și Ciocârliei, mai mulți locuitori din cartierul Km 5 și-au strigat disperarea față de actuala administrație locală.

Cu promisiunea că vor beneficia de utilități, în urmă cu câțiva ani, oamenii s-au apucat să-și construiască locuințe în zona Veterani din cartierul Km 5, doar că Primăria Muncipiului Constanța a preferat să-i inducă în eroare, în loc să-i ajute, în ciuda nenumăratelor solicitări făcute de aceștia. Totul s-a întâmplat marți, 21 iulie a.c..

„Dacă vă uitați, voi cei din primărie, să știți că sunteți niște nesimțiți”

În anul 2015, povestește un constănțean, a stat de vorbă cu Decebal Făgădău, la acel timp viceprimar al Constanței, fiindu-i înaintată promisiunea că până în toamna anului 2015 zona va fi racordată la gaze și la alte utilități. După alegeri, oamenii au încercat din nou să stea de vorbă cu noul primar ales al Constanței, același Decebal Făgădău, dar toate ușile li s-au închis. Iată că au trecut cinci ani de atunci, când sunt organizate noi alegeri, însă situația a rămas neschimbată.

„Cei care vă uitați, din primărie, să știți că sunteți niște nesimțiți. În momentul în care ne-a dat un certificat de urbanism, noi am venit să facem cază. Am muncit o viață întreagă, nu în țară, ci peste hotare, să reușesc să-mi fac o casă și să investesc banii la mine în țară. Am doi copii minori, de 3 și 6 ani, unde vreți să mă duc? Primarul știți ce face? Se duce și minte, că ne vor mări pensii și alocații, dar este un mincinos. Făgădău, ne vom vedea! Am multe documente și le pot face publice, să vedeți cum minte Primăria Constanța.”, s-a revoltat Marcel, unul dintre cei care și-au construit casă în zona Veterani, dar care nici măcar la această oră nu beneficiază de utilități.

Cartiere întregi din Constanța fără străzi și fără utilități

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Constanța, consideră că este inacceptabil că acești oameni au fost mințiți, asemenea altor constănțeni din cartierele Compozitori, Palas și Tomis Plus. De profesie avocat, Stelian Ion este de părere că oamenii care și-au construit case în zona Veterani au fost înșelați printr-un certificat de urbanism care îi asigura pe viitorii locuitori că există utilități în zonă, ceea ce reprezintă „o chestiune cu conotații penale.”.

„În România anului 2020 există cartiere întregi, în Constanța, fără străzi și fără utilități, fără curent electric, fără gaze, fără canalizare. Oamenii trăiesc ca acum mulți ani, când pe aici se plimba foarte trist Ovidiu. Este un strigăt de disperare a zeci de familii din cartierul Veterani, din zona de sud a Constanței. Aceste familii sunt abandonate și uitate de administrația publică locală, deși ani de-a rândul au trimis semnale și rugăminți către primarul Mazăre, ulterior către Făgădău, pentru a veni să vadă problemele de aici.

O situație mai dramatică și mai gravă decât am găsit aici, cu greu puteți găsi altundeva în Constanța. Primarul Făgădău vorbește prețios despre smart-city, roata cu led-uri de la Cazino, despre băncuțe cu lemn tropical, în vreme ce sute de familii se afundă zilnic, la propriu, în mocirlă.”, a precizat Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Afara de mult se fac cartiere cu vile sau duplexuri cu max 2 nivele ,la vertical se face numai pt birouri in zone sau cartiere special concepute dar pt asta trebui plan zonal trebuie interes,dar la noi lipseste!!!!sunt alte interese pt cascavalul lor ....
0
0
Inteleg sa fie unii suparati dar pe ei trebuie sa fie suparati nu pe actualul primar ca nu a venit el sa arunce acolo gunoi. Vecinii au trecut nepasatori si acum nah, vine salvarea de la stelian ion?
0
1
Zona se va dezvolta oricum, cei de la METRO,AUCHAN,PRACTIKER ...stiu de ce. Au nevoie de clienti din zona, nu vor veni cei din Mamaia Nord.
2
0
Loturile s au dat la veterani nu se municipalitatea sa ofere astfel de gradini cetatenilor .Are un rol n
0
1
Constanta este inca Kustenje , din Imperiu Otoman , din doua puncte de vedere : mentalitate colectiva si civilizatie .
2
1
Poate asa e sau nu, dar tu care ai luat apartamentul la anl urile statului cu maica ta care lucra la primaria constanta la distribuiri apartamente... mai poti sa comentezi. Cand l ai aparat pe mazare si lucrat cu el atatia ani, ajungi acum sa spui ca dracu e negru, ca noi nu stim. Nuno sa te voteZ, nu mai pacaliti oamenii cu asa zisi oameni reformati. Tot oameni din primarie sau cu parintii in primarie cum e cazul astuia de fata
4
2
Recomand carcotasilor sa faca o plimbare prin zona, pur si simplu te indragostesti de acele locuri: o oaza de liniste,din orice loc se vede marea, care are un efect psihologic binecunoscut.Lumea s-a saturat de blocurile comuniste sufocante,ar da oricand apartamentul pentru o casuta cu curte.Poate copii nostri vor gandi altfel
6
1
Hai ciocu mic ma baieti..mai usor cu prosteala..prima data ciocu mic astia cu veteranii lor...ca nu i-a obligat nimeni sa isi ia loc de casa in camp..da na, una e sa dai 1 leu alta e sa dai 10 lei ..si in al 2-lea rand ciocu mic USR..cu jena asta de campanie gandita de niste mari startegi.. aceasta campanie din mijlocul gunoaielor care vad ca e la nivel national... mi-e si frica sa mai duc gunoiul la ghena sa nu imi sara Stelian Ion de acolo cu un chestionar de campanie. Va pup din centru bossilor! cu toate utilitatile incluse...doar ce s-a si asfaltat ..hi hi
12
9
Bai astia de comentati aici...va meritati soarta. sa ramaneti cu Fagadau o mie de ani va doresc. Oras de jeguri si de manglitori interesati. Aveti sansa sa vina cineva care sa faca ceva pentru orasul asta. Dar nu, voi vreti sa va mentineti afacerile, interesele si posturile caldute la primarie. O sa va furati intre voi in curand, hahalerelor!
10
15
A avut o incercare de campanie electorala si nu prea i a reusit. Nimeni nu a inteles ce a dorit sa spuna. Tipul este varza totala.
14
6
toate jighimele usr niste paduchiosi.
15
13
ia te uita a venit Vandam sa fa caca mpanie electorala in prima poza .. data viitoare il aduc pe Stalone
16
7
administratia fagadau dupa un mandat.minciuni si promisiuni desarte.dati exemplu compozitorilor.stau in compozitorilor iar vis a vis de blocul meu o strada a fost asfaltata,o s ava mire,da o strada de 200 m asfaltata,dar stiti de ce?pentru ca un smecher a carui firma este abonata la contractele primariei a cumparat un teren si si a construit o vila.de aia.zici fagadau si tragi apa,si dupa el si dupa administratia lui corupta plina de perosonaje abjecte,vezi mirela matichescu vezi babu vezi tutuianu
23
13
Impartial pe dracu,ati vazut ca Ion Stelian a luat-o in bot si acum o dati la intors."Satul" de la periferia Constantei, pe care o sluga proasta de la Replica il crede centrul Ctei, este o mangla imobiliara a lui Mazare si Struntinsky,doi puscariasi pe care Stelian ia slugarit cu spor.Acolo sa facut puz pt loturi de 500 mp pt veterani, pe care samsarii le-au impartit in doua de cate 250mp. Cai de acces, utilitati..in apropiere. Adica....pulaaa! Prostii au vazut ce cumpara, acum sa scoata bani din buzunar.Utilitatile trebuia trase pe banii statului prin firmele lui Mazare,dar a venit puscaria.
28
1
PUZ-ul Cartierului Veterani a fost facut de firma specializata cu respectarea stricta a legislatiei.Zona de sud a orasului trebuie sa se dezvolte le fel ca cea de nord.Cine are atitudini ostile are interese.Daca nu se va dezvolta zona va deveni groapa de gunoi a orasului,deja se vad muntii de moloz.
14
7
cartierul curului cand ati luat loturile pe nimic v-ati bucurat nu??? multi sunt si din primarie care au case acolo atunci nu s-au gandit acum suportati si asteptati sa va vina randul acolo terenul nu este revendicat???? ca la poarta 6
21
7
Cartierul Veterani nu exista oficial. Asta-i un nume incentat ca sa se justifice " protestul" , de fapt o mangla electorala ordinara, la care a participat si presa de cacat din Constanta. Acolo terenul a fost lotizat si niste fraieri au cumparat loturi cu cativa lei .Drumurile de acces sunt inguste ca si in Compozitorisau pe Baba Novac in fata la Lidl,unde 2 masini nu incap una langa alta. De trotuare , nici vorba! A fost o mangla imobiliara iar prostii au pus botu' ! Acum sa-si trga ei utilitatile sau Stelian Ion,speculantul plm.Si marii reporteri, atarnatori si ei , pe'acolo
28
9
Lake de la usr plus pwula
17
9
Nu stiu daca tu cunosti granitele orasului, dar asta este satul de la marginea orasului, nicidecum din inima lui. Nu mai scrie titluri bombastice, ca nu castigi nimic. Numai inconstientii si-au luat terenuri acolo, fara utilitati si cu stalpi de electricitate prin case. Si mai si radeau ca au lau pamant la bani buni. Acum, sa traga ponoasele.
22
5
nici candidatul la primarie nici nimeni din audienta nu poarta masti, nu respecta distantarea. super!!!
18
4
Cine ia pus sa cumpere teren pe 2 lei acolo.Se cunosteau problemele si ca indiferent ce AMINISTRATIEar fi greu de tras utilitatile.Si apoi ma intreb eu ,oare au autorizatii pt a construi acele case, sau cum de s-au mutat acolo.Din fotografii par a fi romi, asa ma indoiesc ca locuiesc legal acolo.Iara Stelian Ion sa stea in banca lui, degeaba incearca el marea cu seara ca nu ii va iesi.A uitat cum de si-a luat apartamentul.Sa traiasca masa care a lucrat la Raedpp pe timpul lui Mazare.Si acum face pe sfantul.Mi se face scarba cand vad astfel de oameni.
28
9
A fost vreodata primarul in cimitirul central sa vada mizeria de acolo si ca groparii cer taxe in plus chiar daca ai achitat la casierie pentru un serviciu?
22
3
Steliane, daca nu facusesi de cacat, acum ne-ai lamurit. Esti o basina
20
13
E o vorba - cat dai, atata face. Stalp EE in curte, retea de tevi sub fund si celebra regie proprie. Dar gura mare. La cum s-au miscat lucrurile in Compozitori, la Veterani apare asfaltul in 15-20 ani.
28
2
Niste prosti de la usrminusplus ii mint pe niste sclavi din diaspora ca le rezolva problemele pe care dealtfel si le au creat singuri.
21
18
probleme: in afara de stalpi, mai e si conducta CONPET. Dar cand au cumparat teren ieftin acolo, stiau de problemele astea. Azi, asta care arata cu doua degete ca are si ca vinde droguri - vezi clipul - a iesit sa oracaie!
23
9
La Veterani s-a construit fara autorizatii. Acolo nu se pot da pe suprafata de sub liniile de inalta tensiune, distanta cit cade stilpul stinga-dreapta. Asa ca sa nu mai miorlaie pe net.
21
13
Un primar slab care face lucrari banale pt oras. Nu merita reales.
30
13
Fagadaul de la USR il Kritika, sanki, pe Fagadaul de la PSD. El n-a fost in stare de un loc al lui si I-a trebuit ANL, in timp ce-l apara pe Mazare. Asta nici nimicul pe care l-a facut Fagadau Originalul nu va fi in stare sa-l faca.
23
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614