REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Scandal cu antrenorul Simonei Halep: 'Nu am scris niciodată că fac ceea ce pretinzi tu că am scris'

Scandal cu antrenorul Simonei Halep: 'Nu am scris niciodată că fac ceea ce pretinzi tu că am scris'

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 1027

ATP a anunțat marți că sesiunile de coaching off-court vor fi testate începând din a doua jumătate a sezonului. În meciurile de tenis masculin va fi permisă consultarea antrenorului în locuri special desemnate, la evenimentele din circuitul ATP, începând cu săptămâna 11 iulie 2022.

Patrick Mouratoglou

Testarea va avea loc, de asemenea, la US Open și se va desfășura până la Nitto ATP Finals de la Torino, cu care se încheie sezonul, în noiembrie, scrie mediafax.ro.

În ultimii ani, în tenis au fost testate diverse reguli de coaching, inclusiv coachingul pe teren și coachingul prin intermediul căștilor. Anunțul de astăzi aduce o aliniere pentru a doua jumătate a sezonului în circuitul ATP, US Open și Hologic WTA Tour, unde este deja în vigoare un test pentru coaching în afara terenului.

„Pe lângă asigurarea consecvenței la nivelul întregului sport, în beneficiul jucătorilor și al fanilor, încercarea are ca scop crearea unor puncte suplimentare de intrigă și de înțelegere pentru a îmbunătăți experiența fanilor.”, a scris ATP pe site-ul oficial.

Coaching-ul dinafara terenului va fi permis în următoarele condiții:

Antrenorii trebuie să stea pe locurile destinate lor din cadrul turneului.

Sfătuirea jucătorilor (verbal și non-verbal) este permisă numai dacă nu întrerup jocul și nu creează nicio piedică adversarului.

Instruirea verbală este permisă numai atunci când jucătorul se află în aceeași parte a terenului.

Antrenamentul non-verbal (semnale cu mâna) este permis în orice moment.

Îndrumarea verbală poate consta în câteva cuvinte și/sau fraze scurte (nu sunt permise conversațiile).

Antrenorii nu au voie să vorbească cu jucătorul lor atunci când acesta părăsește terenul din orice motiv.

Sancțiunile și amenzile se vor aplica în continuare în cazul abuzului sau al utilizării necorespunzătoare a condițiilor de coaching.

Procesul va fi evaluat în mod colectiv la sfârșitul sezonului 2022, pentru a evalua potențiala includere a coaching-ului în afara terenului în sezoanele următoare.

Măsura de a permite coaching-ul a dus la izbucnirea unei dispute aprinse între antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, și una dintre cele mai de succes vedete ale probei de dublu din toate timpurile, australianul Todd Woodbridge, scrie stiripesurse.ro.

Mouratoglou a scris pe pagina de Twitter: „Felicitări ATP pentru că a „legalizat" o practică ce se desfășoară la aproape fiecare meci de zeci de ani. Gata cu ipocrizia".

În replică la postare, Woodbridge l-a acuzat pe Mouratoglou că a făcut coaching în afara terenului, încălcând regulile: „Este atât de dezamăgitor să vezi că un antrenor de profil atât de înalt recunoaște în mod flagrant că a încălcat regulile sportului nostru pentru atât de mult timp."

Răspunsul lui Mouratoglou a fost ferm. „Ești un de model de urmat. Mi-aș dori să fiu în locul tău. Poate în următoarea mea viață. Dar, apropo, învață să citești. Nu am scris niciodată că fac ceea ce pretinzi tu că am scris".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367