REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SCANDAL: ITALIENII care fac AFACERI cu FIN.CO.GE.RO își trag ȚEPE între EI

SCANDAL: ITALIENII care fac AFACERI cu FIN.CO.GE.RO își trag ȚEPE între EI

Replica API 10 noiembrie 2020 | 00:39 6791

Partenerul de afaceri al fostului primar din Sectorul 3 al Capitalei, Liviu Negoiță, Aldo Monteleone, cere de la FIN.CO.GE.RO, firma care a îngropat Constanța în datorii de peste 14 milioane de lei, aproximativ 200.000 de euro pentru lucrări efectuate și neachitate la controversatul complex imobiliar din Faleză Nord, cunoscut sub denumirea de Santa Marina Bay. Totodată, Monteleone, prin firma sa SC Spazio Verde Sisteme de Irigații SRL, cere și plata penalităților de întârziere de 0,02% pe zi. Debitul datează din 2014-2015 și a fost, inițial, în cuantum Inițial, de 304.270 euro, însă FIN.CO.GE.RO a achitat, în urmă cu doi ani, o parte din bani.

În octombrie 2014, între SC Spazio Verde Sisteme de Irigații SRL, în calitate de executant și FIN.CO.GE.RO. în calitate de beneficiar, a fost încheiat contractul de execuție lucrări având ca obiect efectuarea unor lucrări de amenajare a zonei verzi a amplasamentului situat în zona Faleza Nord. Ulterior la data de 17.10.2014 părțile contractante au încheiat actul adițional nr 1. Amenajările au constat în amenajarea a 89 grădini complete inclusiv furnizarea plantelor cu flori pentru balcoane, realizarea sistemului complet de irigație, inclusiv pompe, cămăși de răcire, filtre și suporți aferente tuturor grădinilor și spațiilor verzi publice , montarea dalelor în grădinile celor 89 de vile cu executarea tuturor lucrărilor de pregătire terenuri, excavare, compactare pământ premergătoare amplasării dalelor. Potrivit contractului încheiat, valoarea totală a lucrărilor a fost de 620.000 euro valoare ce nu include TVA prețul fiind forfetar.

FIN.CO.GE.RO a refuzat să plătească facturi de peste 300.000 de euro!

Începând cu luna aprilie 2015 pârâta FIN.CO.GE.RO nu a mai achitat contravaloarea celorlalte lucrări efectuate, în valoare de peste 300.000 de euro. În 2017, datoria s-a micșorat, întrucât firma din Constanța a achitat din debit, în prezent rămânând un rest de plată de 200.000 de euro. Potrivit unor surse, FIN.CO.GE.RO refuză să plătească suma de bani pe motiv că firma colaboratoare nu a îndeplinit obligația de a executa lucrările la termenul convenit.

FIN.CO.GE.RO, obligată să plătească 191.696,07 de euro și 351.806 lei penalități

Magistrații nu sunt de aceeași părere și au admis solicitarea SC Spazio Verde Sisteme de Irigații SRL, iar FIN.CO.GE.RO a fost obligată la plata sumei de 191.696,07 euro (suma include TVA) în echivalent în lei la cursul oficial la data plăţii reprezentând contravaloare lucrări efectuate şi neachitate, dar și la plata sumei de 351.806 lei cu titlu de penalităţi de întârziere (aferente debitului principal arătat mai sus) de 0,02% pe zi întârziere calculate de la data scadenţei şi până la data de 02.10.2019 precum şi la plata penalităţilor ce vor curge în continuare începând cu data de 03.10.2019 şi până la data plăţii. FIN.CO.GE.RO a efectuat recurs, acesta judecându-se la Curtea de Apel. Magistrații se vor pronunța în acest caz pe 18 noiembrie a.c..

Liviu Negoiță

Aldo Monteleone, de la SC Spazio Verde Sisteme de Irigatii SRL, legături de afaceri cu Liviu Negoiță

SC Spazio Verde Sisteme de Irigatii SRL este deținută de Aldo Monteleone. Numele acestuia este legat de Liviu Negoiță, fost pedelist de frunte şi fost primar al sectorului 3, înscris recent în PMP, și candidat la Camera Deputaților.

Presa centrală relata, în 2013, că primarul de atunci al Sectorului 3 are în Italia un adevărat palat de 1.200 metri pătraţi, construit pe o stâncă de pe malul lacului în stațiunea Pianello del Lario, potrivit cancan.ro. Proprietatea a fost administrată de un italian a cărui firmă ar fi primit mai multe contracte de la primăria Sectorului 3, adică de Aldă Monteleone. Liviu Negoiţă a negat, la acea vreme, existența "palatului". În 2016, imobilul ar fi fost vândut. De altfel, tot presa centrală relata că soția fostului primar, Carmen Negoiţă, i-a vândut un apartament lui Aldo Monteleone pentru 200.000 de euro, situat pe strada Hristo Botev. În respectivul imobil, italianul și-a desfășurat activitatea, prin firma sa, Euroverde SRL.

Imobilul lui Negoiță

Italianul a beneficiat de contracte cu autorităţile subordonate Primăriei Sectorului 3, pe vremea când era condusă de Liviu Negoiță.

Reamintim că afacerea FIN.CO.GE.RO a generat multe litigii cu Primăria Constanța, administrația constănțeană plătind, în prezent, 14 milioane de euro din banii constănțenilor, pentru neplata utilităților și căilor de acces. Contractul a fost încheiat pe vremea lui Gheorghe Mihăieși, continuat de Radu Mazăre și moștenit de Decebal Făgădău.

Citește și: FĂGĂDĂU se LAUDĂ cu proiectul imobiliar FIN.CO.GE.RO - o pierdere de 14 miioane de euro pentru Primăria Constanța

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti italienii ca si francezii si spaniolii si nemtii neamuri da kurve psihopate.Asa sa le ajute DZEU.Am zis.
1
0
Nu ma tantalaule,hoti,mafioti si alte lighioane dastea cat le-a mers treaba au stat linistiti tocmau pentru ca aveau spate puternic si dupa parerea lor nu li se putea intampla nimic,dar ce sa vezi Constanta nu este"republica Mazare"asa cum a fost numita odata tocmai pentru ca in orasul asta nu misca nimic fara aprobarea mascarciului si a subalternilor lui.Asta este,roata se-n varte.
2
0
Daca era asa, crezi ca se mai judecau atatia ani? Sarea la cap lui Mazarica cu spaguta, asa cum au facut si altii si totul era frumos pentru toata lumea.
7
6
Astea sunt invartelile lui Radu Mazare cu italieni preluate de D.Fagadau sub patronajul societati comerciale Stroe--PSD et.com,doar asa daca ajung ei sa se certe intre ei mai iese ceva la lumina caci altfel din punctul de vedere al juristilor din primaria Constanta totul este legal ba chiar prinaria"adica Constanteni"ca doar nu platit Fagadau din buzunaru lui"le-a platit si niste despagubiri italienilor,parca asa scria "replica"odata.
10
4
Nu lasati oamenii sa comenteze la interviul dat de Stelian Ion? Chiar credeti proasta toata lumea in ceea ce priveste aflarea modului in care si a dobandit aceea amarata de garsoniera? Este simplu, cautati pe Google si aveti dovezi publice despre aceasta situatie penibila! Mai are si tupeul sa urle, Fara penali in functii publice! Pfffff, penibil rau de tot!
8
2
Nici nu este adevarat. Jegosii de italieni cereau spaga acum 5 ani de la firmele de tv si net din Cta, ca sa le lase sa isi traga fibra. Mafioti cacaciosi....
12
3
Vanzatoarea de bilete ratc o sa te ajute cu brio la schimbarea legii! Sunteti niste hahalere si voi si peneleii si ciumatii rosii!
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108