REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SCANDAL la şedinţa de consiliu local! Mărul discordiei: un bloc ce urmează să se construiască la intrare în Palazu Mare!

SCANDAL la şedinţa de consiliu local! Mărul discordiei: un bloc ce urmează să se construiască la intrare în Palazu Mare!

Replica API 26 iunie 2019 | 00:12 728

Consilierii locali municipali s-au întrunit luni, 25 iunie, în şedinţă ordinară pentru a supune la vot mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi. Cel mai fierbinte punct de pe convocator vizează o reglementare urbanistică din Palazu Mare– construire imobil locuire colectivă, strada Lucian Blaga, nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL. În momentul în care s-a ajuns la proiectul respectiv, în sală a izbucnit scandalul. Terenul, achiziționat în 2016, este amplasat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Dumbrăveni, în dreptul sensului giratoriu de la intrarea în cartierul Palazu Mare. Potrivit proiectului, la demisol se vor asigura 75 locuri de parcare, în sistem supraetajat, cu trei nivele. Se vor realiza 59 de apartamente, din care 13 cu trei camere, 42 cu două camere și 4 studiouri.

Consilierul local Mihaela Andrei a spus în şedinţă că nu înţelege cum arhitectul primăriei a avizat construcţii de 10 etaje în cartierul de case Palazu Mare: „Am fost în Palazu Mare..." , moment în care a fost întreruptă de primar: "Și bănuiesc că ați văzut străzile asfaltate...". Consilierul şi-a continuat discursul şi a vorbit despre megaconstrucţiile din cartierul Palazu Mare : „Nu înțeleg viziunea arhirectului din 2012 care a aprobat construcția de 10 nivele între case. Ce viziune a avut arhitectul de atunci? Străzile de acolo...abia reușesc să treacă două mașini..." . Câţiva locuitori din Palazu s-au aflat în sală, manifestându-şi revolta faţă de construcţia în cauză şi nu numai: "Nu se poate așa ceva! Cei de la PNL au venit aici, domnul primar nu. Nu se poate așa ceva! Veniți în zonă și vedeți ce se intâmplă. Consilierii locali au început să râdă. Este ambuteiaj la ieșire din Palazu",se revoltă cetățenii. Un alt locuitor al cartierului a acuzat: „Aveți atitudini sfidătoare. Cartierul de case l-ați distrus și-l luați în derâdere!”. Făgădau a răspuns unei constănţence : " Doamnă,v-am văzut de cel puțin 20 de ori. Dumneavoastră nu locuiți acolo și aveți un teren gol. Investitorul Sterk Plast putea să vină să construiască P+6. I-am impus să elaboreze un PUD, astfel încât să vă spuneți părerea.Aveți instrumentele legale.Mă bucur că vocea dumneavoastră s-a auzit azi. M-aș fi bucurat să o aud în 2011". În urma scandalului iscat, cele două femei din Palazu Mare au fost evacuate din sala de ședințe.

Decebal Făgădău: Cunosc realitatea de zi cu zi din Palazu

După şedinţa de consiliu, primarul Decebal Făgădău a dorit să lămurească problema: “Merg în Palazu Mare cel puţin o dată pe săptămână, cunosc toate străzile. Acolo cred că se simte cel mai mult programul de asfaltare şi programul de normalizare într-o comunitate. În proporţie de 90 % cartierul este asfaltat, cunosc toate familiile din zonă, cu nume şi prenume, cunosc realitatea de zi cu zi, am militat pentru conservarea dreptului la proprietate, nu merg acolo ca să primesc voturi(…). Conform reglementărilor urbanistice aprobate şi aflate în vigoare, constructorul avea posibilitatea să construiască direct. Am amânat acest proiect pentru că mi s-a adus la cunoştinţă că investitorul nu a stat de vorbă cu proprietarii. M-a interest ca oamnii să fie informaţi, în loc să se trezească cu o autorizaţie de P+6 să aibă posibilitatea să vorbească. Le-am dat voie tuturor în şedinţă să vorbească, am vrut să-l ascult pe toţi”,a explicat primarul Decebal Făgădău.

Precizăm că firma VDT Construct Impex s-a înființată în anul 2003 și este administrată de Ivan Vasilică, care este asociat unic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sistem SUPRAETAJAT CU 3 NIVELURI ??? la fel ca in blocul TRAIAN TOWER unde nea PANAIT ILIE a facut apartamente la -1 si -2 dupa receptia finala. se sesizeaza cineva ???
1
0
A mai facut o data Fagadau sondaj de opinie pentru un imobil in centrul Constantei pai sa faca si aici
2
0
Doua zdrente in PSD Constanta una este Fagadau retardu si al doilea specimen e molozStroie ... Zdrentelor ati torpilat partidul la Constanta sa ma ... In palaria voastra!! Muie!!
7
0
Dl Primar ! Oprestefurtul din bani publici de la Confort ! Firma de transport s lui Stanca Nelu care opereaza de ani de zile cu masini vechi din anii 70 si incaseaza 3 milioane de euro ! Pavelele se opereaza prin stanca piesele de schimb prin stanca benzina motorina milioane de euro furate de acest Stanca ! O sa va trimit un material prin care sa va aduc la cunostinta neregulile care se fac cu indrumarea directorului Andrei Florin
3
0
proiect de eliminare a HC din Tomis Nord,mutarea lui in Palas,langa brigada mobila de jandari,camere de luat vederi in toate pietele,malluri,intersectii supraglomerate si asa se reduce nr. de politisti de freaca menta pe strazi,ca noaptea nu prinde nimeni niciun picior de tigan,desi sparg cate 20 de masini si apartamente in zona si in zonele rau famate gen Soveja,Cet, Piata Chiliei, Gara,Poarta 6,Tomis Nord si intrarea in Mamaia. Proiect de desfiintare Cet si de lasati-ne dracu sa ne punem gaze,proiect de taxare pe la sofer Ratc niciun picior de tigan sa nu mearga gratis si dispar controlorii
11
1
Wanted...cine la vazut pe consilierul Andrei Popescu...ca de cand a pus cortul la City...a ajuns pe interes..nu l-am mai vazut...s-a ingrasat...? Alupigus Andrei...
6
1
Balalau, balalau, balalau. Un prostan, sper ca mama lui este bine, a aruncat si ultimul sac cu buletine de vot.
5
2
Sa vina MASCATII ISIS sa-l apere pe FAGABOU.
4
3
ce-mi place la fagadau asta, 39 de proiecte, toate initiate de el, destept baiat, pacat ca nu prea il ajuta fata
10
3
hai, sa vina alegerile
9
2
Cum avem un Palaz la conducere intelegem ca avea in el niste cetateni, era insarcinat ... a nascut si i-a evacuat . Premiul Nobel pantru titlu !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102